Navigace na motorce

Příspěvekod Anonymous » 04.09.2008-07:36

K mnoha navigacím se dělají orig držáky na řídítka na motorku.
http://www.clarion.com/cz/cs/products/2 ... 78914.html
Cena je kolem 600,- a dá se říci, že se to ani nehne a používají se na to originální doplňky včetně obalu do deště. Mám to na motce a ani se to nehne a nepřekáží ničemu, včetně napájení.
http://www.tridac.cz/IMG_0025.JPG
Jinak PIG, máš to udělaný pěkně.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 04.09.2008-08:46

Tridac: prosimtě a kudy se dostaneš ke klíčku? :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 04.09.2008-10:06

Chotis píše:Tridac: prosimtě a kudy se dostaneš ke klíčku? :lol:

Je to jen foceno zepředu z úhlu, že to vypadá nad klíčkem, ale jinak je to dost daleko od klíčku. Mám celý svazek klíčů i s přívěškem a není problém.
http://www.tridac.cz/IMG_0022.JPG
Anonymous

Příspěvekod kodl » 04.09.2008-11:07

hold každýmu vyhovuje něco jinýho, mě se líbilo umístění navigace na levo a co nejvíc vepředu, abych ji měl v zorným poli, můj držák vypadal skoro jako ten clarion, akorát kovovej... cena úchytky 23Kč.
To TRIDAC: na srazu fordů sem potkal našeho společnýho známýho co prodává suzuki, ale přijel na yamaze......
kodl
XJ štamgast

Images: 7

Příspěvekod Anonymous » 04.09.2008-11:14

kodl píše:hold každýmu vyhovuje něco jinýho, mě se líbilo umístění navigace na levo a co nejvíc vepředu, abych ji měl v zorným poli, můj držák vypadal skoro jako ten clarion, akorát kovovej... cena úchytky 23Kč.
To TRIDAC: na srazu fordů sem potkal našeho společnýho známýho co prodává suzuki, ale přijel na yamaze......

Ten Clarion má plochu a očka na uchycení podložky navigace.
Jinak prodávám Fordy a Suzuki a jezdim taky na yamaze. :lol:
Kdo to byl společnej známej?? :shock:
Anonymous

Příspěvekod PIG » 04.09.2008-14:13

Ty držáky plastový co se prodávají jsou sice strašně krásný ale taky přez ně musí být vidět strašně krásně když mám na nádrži napěchovanej tankvak :wink: abych to shrnul, jsou na hovno :D 8)
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod Anonymous » 04.09.2008-14:43

PIG píše:Ty držáky plastový co se prodávají jsou sice strašně krásný ale taky přez ně musí být vidět strašně krásně když mám na nádrži napěchovanej tankvak :wink: abych to shrnul, jsou na hovno :D 8)

nemám plastový držák, ale kovový, tankvak mám 22-41litrů a dovolená naplno zvednutý a vidím absolutně bez problémů. Mám sice dva metry, takže chápu menší výšku přez vak, ale osobně to mám v pohodě.
Souhlasím s Tebou, ty plastové jsem měl dva a oba uletěly cca po dvou týdnech.
Anonymous

Příspěvekod vilta » 05.09.2008-08:18

Ahoj.
Já uvažuji taky o koupi navigačky ale moc se v tom nevyznám. Je mi jasné, že na moto by měla být voděodolná ale ta je zase drahá. Proto uvažuji nad touto: http://www.navicentrum.cz/MIO/Navigace-MIO-Moov-330u-Cela-Evropa-GPS-navigace-do-auta-Bluetooth-pro-prenos-dat-4-3-display_g596.html nebo http://www.navicentrum.cz/Navigon/NAVIGON-7110-Evropske-mapy-ze-zari-2007-RECENZE_g403.html
Nevím ale jestli, když se s ní připojim k PC, tak můžu nahrát nějaké mapy nebo navolit mapu pres PC, atd.
Jestli máte někdo tento nebo podobný model tak mi prosím poraďte.
(tu su skoro furt)
vilta
častý přispěvatel

Images: 23

Příspěvekod lynx » 05.09.2008-08:40

Tady asi nemá cenu dělat kompromisy. O navigace na mašinu jsem se zajímal a zjistil, že za rozumné peníze se nedá pořídit, tak jsem koupi odložil. Navigace musí být voděodolná, musí snášet otřesy, ovládání v rukavici a na levou ruku, silnější display (sluníčko). Samozřejmě odpovídající mapy. Pokud vím, tak toto splňují dva Garminy a jeden TomTom, pokaždé s cenou okolo 20t - což o dost přesahuje cenu, jakou jsem ochotný zaplatit. Dobré testy teď probíhají v Motoroutu.
Prosím nepište pod můj názor příspěvky typu: "zbytečně drahé, mám navigaci za pár korun a i přes igeliťák na ní dobře vidím :) "
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Bartus » 05.09.2008-08:58

4 Lynx : Ono každý takové nároky nemá, pokud někomu stačí navigace v igelitce, nebo ve šprcce i to jsem už viděl, tak proč ne že. Tisíc lidí tisíc chutí. A propo nestojí náhodou ten Garmin na moto jen 12-15 a ne 20? :wink:
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Anonymous » 05.09.2008-09:19

Co se týče držáků, asi mě nejvíc oslovujou ram-mount, jen ta cena :roll:
Jinak ne všude se to hodí samozřejmě, PIG to vyřešil na jedničku. Sám bych taky měl strach pořídit si normální "auto" navigaci, reklamaci díky problémům od vibrací vám nikdo neuzná, pak je to o pořizování odpružený podložky, vodotěsnýho pouzdra a rád bych aby to nějak vypadalo, domů se dostal Garmin Nuvi 660, ale potom, co jsem si spočítal náklady na uchycení asi kolem pěti tisíc, abych měl klid a žádný samodomo, zase jsem se vrátil na zem, možná později..
Jinak ale třeba jak to má Peta je taky slušný, jen je to prostě napevno..
Tridac - přímo na řidítkách téměř natvrdo, to tomu asi moc nesvědčí..???
Anonymous

Příspěvekod lynx » 05.09.2008-10:18

Bartus: zdroj Touratech (asi to nejlepší u nás)
ZUMO 550SADA TT-CZ 08-08 kompletní kit 550 + TMC příjmač + 2x ČR vč. Topo2 + držák TT+ interphone + školení - 25 990 Kč
Nebo ekonomická varianta:
ZUMO 550 s CN2008 a Topo 2 CZ a Atlas v7 (standardní balení bez přípravy TTCZ, ekonomická varianta) - 19 950 Kč

http://www.touratech.cz/html/nabidka_gps_a_sw.html

Nebo rozpočtovka (taky menší konfort a rozsah služeb)
TomTom Rider Evropa - CZK 15,990.-

http://www.tomtom.com/products/category.php?ID=1&Lid=10

O ničem jinym, co by mělo smysl, nevím - navigace pro turistiku nebo do auta na mašinu nepatří.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 05.09.2008-10:48

Ja pouzivam Navigon 5110 http://www.saunika.sk/gps-navigacie/nav ... 110---631/ kedze som ho dostal zadarmo. A uchytene to mam o plexi standardnym dodavanym drziakom.
Obrázek
Akurat sa sprace prisavkova cast na 6ke medzi plexi a pristrojovku, drzi to bezproblemovo a vibracie su tiez takto eliminovane. Jedina nevyhoda ze nevidim na jeden budik, ja som si vybral tachometer, ale rychlost ukazuje aj navigacia a da sa vycitat aj z otackomera podla zaradeneho kvaltu.
Anonymous

Příspěvekod PIG » 05.09.2008-10:55

Navigaci bych koupil bez map. Dneska je všechno ke stažení na netu. I CN2008. A jenom za tuhle mapovou sadu na garmina ušetříte 6tku
PIG
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 05.09.2008-11:09

lynx píše:Tady asi nemá cenu dělat kompromisy. O navigace na mašinu jsem se zajímal a zjistil, že za rozumné peníze se nedá pořídit, tak jsem koupi odložil. Navigace musí být voděodolná, musí snášet otřesy, ovládání v rukavici a na levou ruku, silnější display (sluníčko). Samozřejmě odpovídající mapy. Pokud vím, tak toto splňují dva Garminy a jeden TomTom, pokaždé s cenou okolo 20t - což o dost přesahuje cenu, jakou jsem ochotný zaplatit. Dobré testy teď probíhají v Motoroutu.
Prosím nepište pod můj názor příspěvky typu: "zbytečně drahé, mám navigaci za pár korun a i přes igeliťák na ní dobře vidím :) "

100%souhlas. Také řeším navigaci už asi 2roky. Zkoušel jsem TOM toma v PDA a pak ještě i-go a musím říct, že nic moc. Zatím mi nejlépe vychází Garmin Zumo 550, už se dá sehnat snad i za 17 kůlů ale pořád nejsem přesvědčen, že by to splnilo mé představy a to, že si pěkně doma v klidu u PC naplánuji přesnou trasu pak ji nahraji a jedu. Chtělo by si to půjčit a nebo opravdu prodebatit s někým kdo ji má. Zatím si stále říkám, že za ty prachy budu mít hafo map a ještě zbyde.
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 05.09.2008-11:09

Tak teda nevím, ale kupovat na starý XJ navigaci za 20 mi přijde jako vyhozený peníze. Zvlášť když ta drahá navigace udělá stejnou službu jako navigace za 5tKč. Jo drahá je vodotěsná a možná odolnější, ale ani s tou levnou se nic nestane dokud nedojde k nehodě.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 05.09.2008-11:14

TOMMZ píše:Tak teda nevím, ale kupovat na starý XJ navigaci za 20 mi přijde jako vyhozený peníze. Zvlášť když ta drahá navigace udělá stejnou službu jako navigace za 5tKč. Jo drahá je vodotěsná a možná odolnější, ale ani s tou levnou se nic nestane dokud nedojde k nehodě.

Stará motka by myslím tolik nevadila i se starou motkou můžeš najezdit spostu km, a nesouhlasím, že navi za 5 udělá stejnou službu jako za 20,- pokud nechceš jet jen z bodu A do bodu B a je jedno kudy.
Anonymous

Příspěvekod PIG » 05.09.2008-11:25

Má recht velebnosti, moje nejlevnější nüvi200 je vlastně uplně na hovno. Ve městě dobrý. Ale jinak na cestování a plánování trasy co se týče různých míst kudy chci jet je potřeba asi vyšší modely. Jinak podle mě navigace určený pro moto jsou drahý asi jen tak z principu že jsou na moto. S těmy otřesy atd bych to neviděl zas tak zle.
PIG
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 05.09.2008-11:30

PIG píše:Má recht velebnosti, moje nejlevnější nüvi200 je vlastně uplně na hovno. Ve městě dobrý. Ale jinak na cestování a plánování trasy co se týče různých míst kudy chci jet je potřeba asi vyšší modely. Jinak podle mě navigace určený pro moto jsou drahý asi jen tak z principu že jsou na moto. S těmy otřesy atd bych to neviděl zas tak zle.

Je to asi jako s pneumatikama prostě se jich tolik neprodá a tudíž jsou dražší. Jde také o to, že fakt tam nepotřebuji mít přehrávač MP3 ukládání fotek a různé jiné chujoviny. Ovšem to co vyhovuje mě nemusí vyhovovat kolegovi :D
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 05.09.2008-11:34

Mám MIO H610 a tam žádnej problém s plánováním tras není(přidám si průjezdní body dle potřeby), horší je to s aktuálností map, ale to je problém asi všech navigací neb skoro všechny používaj mapy od stejných dodavatelů.

H610 má snad jen problém s plánováním tras delších jak 2tkm při použití více průjezdních bodů, kdy se ovládání navigace docela zpomalí. Takže je lepší si trasy předem naplánovat jen na cca 1 den cesty a pak si je postupně nahrávat dle aktuální potřeby.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod TOMMZ » 05.09.2008-11:35

Někdy na srazu musíme udělat porovnání navigací :lol:
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Anonymous » 05.09.2008-11:39

TOMMZ píše:Mám MIO H610 a tam žádnej problém s plánováním tras není(přidám si průjezdní body dle potřeby), horší je to s aktuálností map, ale to je problém asi všech navigací neb skoro všechny používaj mapy od stejných dodavatelů.

H610 má snad jen problém s plánováním tras delších jak 2tkm při použití více průjezdních bodů, kdy se ovládání navigace docela zpomalí. Takže je lepší si trasy předem naplánovat jen na cca 1 den cesty a pak si je postupně nahrávat dle aktuální potřeby.

A to je právě to co mi vadí. V podstatě když pojedu na dovolenou tak s sebou budu stejně tahat mapy abych podle nich zadával trasu (průjezdní body) kudy chci je další den :shock:
Anonymous

Příspěvekod lynx » 05.09.2008-11:53

Používám tenhle http://www.cizek.info/ . Taky si cestu musím připravit den dopředu, ale stál nějakých šest stovek :lol: A je vodotěsný, otřesůvzdorný a ovládám ho jednoduše levou rukou v rukavici. Mimo orientace ve velkých městech neznám nic lepšího 8)
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 05.09.2008-12:44

Zkušenosti s navigací, mám dva roky Clarion, nyní tuto http://www.optima.cz/gps-navigace-a-pda ... -igo8-tmc/,
Jen snad upřesním plánování tras. Když se jede na více dní, tak se sedne k navigaci a zadá se trasa a uloží se pod A, na druhý den se zadá a uloží pod B a takhle si můžete naplánovat třeba 20 tras na 20 dní. A pak vždy jen ráno kliknete na Archiv, Trasa a vyberete trasu, ona se naloguje a jedete. Žádné mapy, žádné plánování na dny. Všechno lze řešit přez USB, má nově i videopřehrávač, což je dobré do auta, ale na motce to asi nezaujme. Města má v zobrazení 3D. Co je u ní dobré, eviduje a hlásí radary, měřící kamery na mýtných branách a bezvadně eviduje objížďky nové i probíhající.
Vodotěsná asi není, ale při cestě do Maďarska jsem jel několik hodin v průtrži mračen a funguje i fungovala pořád bez zakrytí.
Já ji mám zdarma, ale asi bych i zvažoval koupi. Kterou rukou se ovládá je jedno, vše je přez dotykový display.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 05.09.2008-14:34

Tridac píše:Zkušenosti s navigací, mám dva roky Clarion, nyní tuto http://www.optima.cz/gps-navigace-a-pda ... -igo8-tmc/,
Jen snad upřesním plánování tras. Když se jede na více dní, tak se sedne k navigaci a zadá se trasa a uloží se pod A, na druhý den se zadá a uloží pod B a takhle si můžete naplánovat třeba 20 tras na 20 dní. A pak vždy jen ráno kliknete na Archiv, Trasa a vyberete trasu, ona se naloguje a jedete. Žádné mapy, žádné plánování na dny. Všechno lze řešit přez USB, má nově i videopřehrávač, což je dobré do auta, ale na motce to asi nezaujme. Města má v zobrazení 3D. Co je u ní dobré, eviduje a hlásí radary, měřící kamery na mýtných branách a bezvadně eviduje objížďky nové i probíhající.
Vodotěsná asi není, ale při cestě do Maďarska jsem jel několik hodin v průtrži mračen a funguje i fungovala pořád bez zakrytí.
Já ji mám zdarma, ale asi bych i zvažoval koupi. Kterou rukou se ovládá je jedno, vše je přez dotykový display.

:( Požadováná stránka nebyla nalezena :(
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 05.09.2008-15:23

Kote píše: :( Požadováná stránka nebyla nalezena :(

Omluva, tady data přímo výrobce.

http://www.clarion.com/cz/cs/products/2 ... 74045.html
Anonymous

Příspěvekod mirekm » 05.09.2008-16:17

Ahoj, používám tohle : http://www.mio4u.cz/products/GPS_PDA_Ph ... index.html. Trasu je dobré si připravit předem, ale spíš jen kvůli doladění průjezdních bodů, jinak vede nejrychleji a nejblíže k cíli. Oproti Lynxovu Roadbooku to má velkou výhodu, že když trasu změním, tak mě ji to okamžitě přepočítá a naplánování je otázkou pár minut. A když se někde zamotám, stačí zapnout, stisknout "DOMŮ" a už mě vede do rodného hnízda. Zatím jsem s tím všude trefil, ani jsem nepotřenoval mapu. :P Uchycenou ji mám přísavkou s husím krkem za plexi, drží spolehlivě (jednou se mi teda rozpadl husí krk, ale po řádné opravě je OK). No a protože je to i s telefonem, mám ho stále na očích a nemusím ho vyhrabávat z kapes nebo báglu. :P
Dokud se mi líběj holky a motorky, tak žiju :-)
mirekm
XJ štamgast

Images: 17
Kraj: Středočeský
Typ XJ: yamaha 900 Diversion a xj 550
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Rix » 06.09.2008-11:25

Mirekm: ten odkaz ti nefunguje.
Jezdím bez navigace a nijak mi to nechybí,taky jsem ji chtěl ale navigace orig na moto je opravdu 17 až 20 tis a to se mi zdá dost tak používám na delší trasy fotomapy,prostě si to očima vyfotím a pak si to v hlavě promítám. :lol: :lol: je to jednoduchý a nic to nestojí.
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod zbynek » 06.09.2008-12:08

Rixi, na konci toho odkazu přebývá tečka: http://www.mio4u.cz/products/GPS_PDA_Phone/A701/index.html ;-)
Mám tento přístroj také, s nainstalovaným iGo My Way Plus se dostanu kamkoli a vrátím se odkudkoli. Přesto, v tankvaku s sebou vozím i papírový atlas (mám na mapy trošku úchylku, komu se doma válí jakýkoli atlas z jakéhokoli roku v jakémkoli stavu nejlépe za odvoz, tak dejte vědět! :-)), přeci jenom, když člověk tu cestu vidí tak nějak v kontextu, tak si to lépe představí než na malém displayi.
Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die
zbynek
častý přispěvatel

Images: 26
Typ XJ: 900F
Rok výroby XJ: 1990

PředchozíDalší

Zpět na Jen tak