Chotis píše:Tridac: prosimtě a kudy se dostaneš ke klíčku?
kodl píše:hold každýmu vyhovuje něco jinýho, mě se líbilo umístění navigace na levo a co nejvíc vepředu, abych ji měl v zorným poli, můj držák vypadal skoro jako ten clarion, akorát kovovej... cena úchytky 23Kč.
To TRIDAC: na srazu fordů sem potkal našeho společnýho známýho co prodává suzuki, ale přijel na yamaze......
PIG píše:Ty držáky plastový co se prodávají jsou sice strašně krásný ale taky přez ně musí být vidět strašně krásně když mám na nádrži napěchovanej tankvak abych to shrnul, jsou na hovno
lynx píše:Tady asi nemá cenu dělat kompromisy. O navigace na mašinu jsem se zajímal a zjistil, že za rozumné peníze se nedá pořídit, tak jsem koupi odložil. Navigace musí být voděodolná, musí snášet otřesy, ovládání v rukavici a na levou ruku, silnější display (sluníčko). Samozřejmě odpovídající mapy. Pokud vím, tak toto splňují dva Garminy a jeden TomTom, pokaždé s cenou okolo 20t - což o dost přesahuje cenu, jakou jsem ochotný zaplatit. Dobré testy teď probíhají v Motoroutu.
Prosím nepište pod můj názor příspěvky typu: "zbytečně drahé, mám navigaci za pár korun a i přes igeliťák na ní dobře vidím "
TOMMZ píše:Tak teda nevím, ale kupovat na starý XJ navigaci za 20 mi přijde jako vyhozený peníze. Zvlášť když ta drahá navigace udělá stejnou službu jako navigace za 5tKč. Jo drahá je vodotěsná a možná odolnější, ale ani s tou levnou se nic nestane dokud nedojde k nehodě.
PIG píše:Má recht velebnosti, moje nejlevnější nüvi200 je vlastně uplně na hovno. Ve městě dobrý. Ale jinak na cestování a plánování trasy co se týče různých míst kudy chci jet je potřeba asi vyšší modely. Jinak podle mě navigace určený pro moto jsou drahý asi jen tak z principu že jsou na moto. S těmy otřesy atd bych to neviděl zas tak zle.
TOMMZ píše:Mám MIO H610 a tam žádnej problém s plánováním tras není(přidám si průjezdní body dle potřeby), horší je to s aktuálností map, ale to je problém asi všech navigací neb skoro všechny používaj mapy od stejných dodavatelů.
H610 má snad jen problém s plánováním tras delších jak 2tkm při použití více průjezdních bodů, kdy se ovládání navigace docela zpomalí. Takže je lepší si trasy předem naplánovat jen na cca 1 den cesty a pak si je postupně nahrávat dle aktuální potřeby.
Tridac píše:Zkušenosti s navigací, mám dva roky Clarion, nyní tuto http://www.optima.cz/gps-navigace-a-pda ... -igo8-tmc/,
Jen snad upřesním plánování tras. Když se jede na více dní, tak se sedne k navigaci a zadá se trasa a uloží se pod A, na druhý den se zadá a uloží pod B a takhle si můžete naplánovat třeba 20 tras na 20 dní. A pak vždy jen ráno kliknete na Archiv, Trasa a vyberete trasu, ona se naloguje a jedete. Žádné mapy, žádné plánování na dny. Všechno lze řešit přez USB, má nově i videopřehrávač, což je dobré do auta, ale na motce to asi nezaujme. Města má v zobrazení 3D. Co je u ní dobré, eviduje a hlásí radary, měřící kamery na mýtných branách a bezvadně eviduje objížďky nové i probíhající.
Vodotěsná asi není, ale při cestě do Maďarska jsem jel několik hodin v průtrži mračen a funguje i fungovala pořád bez zakrytí.
Já ji mám zdarma, ale asi bych i zvažoval koupi. Kterou rukou se ovládá je jedno, vše je přez dotykový display.
Kote píše: Požadováná stránka nebyla nalezena
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 198 návštevníků