Chci si koupit XJ 600

Chci si koupit XJ 600

Příspěvekod Anonymous » 11.07.2008-19:16

Ahoj,
zdravím všechny štastné majitele týhle suprový motorky,
dlouho jsem hledal jakou moto koupit a pak mě jednou okouzlila
u jednoho člověka ymaha xj 600 od tý doby ji prostě chci.
Nedávno jsem konečně dodělal áčko bez omezení, schrastil jsem nějaký
prachy tak jí chci koupit.

Ale bojím se že mě někdo pěkně vošulí, neměl byste někdo nějakej tip
na nákup, nebo někdo kdo by byl ochotnej se mnou jet se na nějakou podívat?
jsem z Hradce Králové.
našel jsem na tipmoto tenhle inzerát: http://www.tipmoto.com/motorky/yamaha/8 ... rsion.html ( upravil bolek_xj )
je to nedalko hradce králové, je super, že k tomu jsou i kufry, to je taky celkem nákladná věc.

díky za jakýkoliv tip, odpověď,
hledal jsem tady nějakou sekci kde by se psalo na co je třeba dát pozor, ale nějak jsem nic nenašel, tak si případně omlouvám, jestli už to tu několikrát bylo.

Díky, Michal
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.07.2008-08:50

Tak můj názor, který se může dost lišit od jiných
Jedno bezvýznamné mínus je to, že je to ještě ten starší typ, to je do ruku 1996. Ten je motorem a podvozkem stejný, má jeden kotouč vpředu a je vzhledově jiný.
Jinak motka vypadá z těch fotek moc pěkně. Všechno vypadá na originální díly, dokonce má zadní blatníček, který nebývá, řetěz vypadá taky udržovaný. Podle způsobu ojetí pneu to vypadá, že to byl nějaký kliďas, protože to nemá sjeté až do boků, jako někteří závodníci z naší skupiny, viď karlosi. :D
A cena je taky slušná. Stálo by za to se na jí jet určitě podívat.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.07.2008-09:21

To co napsal Bolek je jakoby tady byl. Motku má kolega ve svém bazaru v Miletíně, se kterým úzce spolupracujeme. Mám od něho mimochodem i svou 9. Můžu říci, že je perfektní. Viděl jsem ji a ptal jsem se na detaily. Je ve špičkovém stavu, mohu vřele doporučit. Prohlídku či jakékoliv dohody si můžeš přímo sjednat s majitelem, pan Kulhánek 604 542 359 a můžeš se ho ptát na cokoliv a klidně můžeš říci, že kontakt máš odemne, (Vosyka z Auto Trutnov). Uvidíš co ti řekne a co ti nabídne. Ale motka je fakt pěkná.
Jinak má i svoje stránky a modely i ceny má dobré a navíc dováží i přímo motorky, většinou Itálie. http://www.autosoft.cz/automotomiletin/
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.07.2008-17:09

Vypadá vcelku pěkně...jen jednu věc, bude to chtít vyměnit řetězovku, podle nepínáků je řetěz prakticky po smrti, tak si to už teď připočti k celkový ceně :wink: Jo a to levý víčko na motoru je nejspíš stříklý, což nemusí znamenat nic vážnýho, mám ho taky podřený, ale pro jistotu bych skouknul celou levou stranu, úchyty plastů a tak.
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 12.07.2008-17:22

Nevypadá zle, ale to na fotkách skoro každá :lol: Jinak sice píše nosič a kufry, ale ten nosič je jen na horní kufr a na fotce jsou boční, ale to bych neřešil, nosič na boční kufry ti vyrobím a padáky klidně taky :lol: :lol: :lol: ( vilta má moje repliky bočních a pavlos už vlastně taki 8) )
Co se týče toho 1 kotouče, toho bych se taky nebál, když je brzda dobře udržovaná a má panceřovku jako třeba moje, brzdí líp než kdejaké xj s 2 :wink:
Přiber si nějakého kamaráda který jezdí a trochu se vyzná a objeď pár inzerátů, raději si zmapuj terén a nenech se strhnout 1. lákavou nabídkou.
Toť asi tak, jsem se rozepsal při takim hicu až hrůza, zalezu zas teda do štoly :lol:
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Anonymous » 12.07.2008-18:03

kakabus píše:jen jednu věc, bude to chtít vyměnit řetězovku, podle nepínáků je řetěz prakticky po smrti,

No nevím, zda se dá poznat vytahaná řetězovka podle dorazů. Stačí tam dát nový DID se 110 články, jak píše originál a jsi s dorazem na stejném místě.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.07.2008-19:22

bolek_xj píše:
kakabus píše:jen jednu věc, bude to chtít vyměnit řetězovku, podle nepínáků je řetěz prakticky po smrti,

No nevím, zda se dá poznat vytahaná řetězovka podle dorazů. Stačí tam dát nový DID se 110 články, jak píše originál a jsi s dorazem na stejném místě.

No, mám pocit, že napínáky a značky na kyvce sou první věcí, jak vytahanej řetěz poznat..od toho tam ty značky jsou. Novej 520/110 od DID je na starším XJ6(kde má podle manuálu 110čl. bejt) takhle mimo značky na kyvce?? Tomu se mi nějak nechce věřit.. :smt017 A proč zrovna DID? 520/110 od DID nebo ČZ nebo kohokoliv jinýho přece musí bejt rozměrově stejnej, ne?
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.07.2008-19:28

Protože já mám čerstvou zkušenost s DID, který je dobré o jeden článek zkrátit.
Dal jsem tam všech 110 a je dlouhý. Za dlouhých zimních večerů ho o jeden článek zkrátím.
A značky jsou tam proto, aby bylo kolo rovně. Aspoň si myslím.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.07.2008-19:37

Aha, hmm, ale divný to je.. Když sem dával novej ČZ, tak to bylo nějak před polovinou tý měrky na kyvce, proto mi to nejde na rozum. Tak jestli chce mít budoucí majitel jistotu, tak ještě spočítat články.. :lol: S těma značkama máš asi pravdu, to jo..ale navíc je na nich pěkně vidět, jestli je hodně vytahanej řetěz :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.07.2008-19:46

díky za info, pojedu se na ní podívat, ještě objedu nějaký z motoinzerce a nevyplatí se třeba dojet do německa? na http://www.mobile.de jsem koukal a pár jich tam je.
Každopádně už tu motorku chci, jsem zamilovanej už předem, přes den nedělám skoro nic jinýho než že čumím na inzeráty všude možně :)
Anonymous

Příspěvekod karlos » 13.07.2008-20:22

Ano, ano, snažím se sjíždět pneu na všech stranách rovnoměrně :D :D :D

Jak píše kakabus, jednoho kotouče bych se nebál. Motorka nemá zas tak velký výkon a pokud nebudeš úpěnlivě brzdit (viď Bolku :D ), tak dle mého názoru to ani nepoznáš.

Vypadá vcelku gut, doporučuji řádně prohlédnout plasty kapotáže + plasty vzadu pod sedlem (zkusit hledat sváry plastů). Nevšiml jsem si podřených výfuků, většinou známka pádu.

K ceně nutno připočíst tak 5.000,- na servis (asi ventily, karbeci, brzdovka, olej, možná tlumiče, filtry). Pokud i řetězovka dalších cca 3.500,-.

Štastnou ruku.
Kdo to nikdy nezkusil, tak neví, o čem to je...
karlos
častý přispěvatel

Images: 5

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2008-13:19

Takže nakazil jsem bráchu diversionem a prodává svýho maraudera 800 a chce koupit xj 900, tak to vypadá že se vydáme na cestu pro dvě mašiny (xj 900 a xj 600 pro mě) do anglie, z rad vím že v týhle zemi se daj sehnat asi v nejlepším stavu za hodně slušnou cenu. akorát cesta tam a zpátky nás vyjde tak na 12 - 15 tisíc, což děleno dvěma není zas tak hrozný.
Anonymous

Příspěvekod zbynek » 14.07.2008-18:02

Anglie je daleko, to by musela být pozlacená a ještě za hubičku.
Rozhlédni se po http://www.mobile.de nebo http://www.moto.it Je to blíž a výběr bude určitě větší - přeci jenom, Spojené Království Velké Británie a Severního Irska se svým typickým létem trvajícím přesně jedno nedělní odpoledne není motorkářský ráj :-)
Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die
zbynek
častý přispěvatel

Images: 26
Kraj: Praha
Typ XJ: 900F
Rok výroby XJ: 1990

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2008-18:44

Zas budou mít z englandu míň najeto, na jihu to snad jezdí celoročně.. :D Ale zrovna pro XJ jezdit někam do zahraničí...myslim, že jich na jaře bude k mání dost a bude solidní výběr i tady.
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 15.07.2008-08:26

PAnáčku ty chceš už teď za motorku utratit min. 16000,- a ještě ti nestojí v garáži. Není to blbost?
8000,- cesta a min 8000,- za procedury potřebné k dání na značky.
No tak pokud přihodíš 45 tis. tak tady máš pěkny u nás kupovaný XJ koel r.v. 98-00. A nemusíš nikam jezdit,běhat po uřadech ,litat ohledně homologace atd. (Což jsou samozřejmě vícenáklady,čas a nervy)
Takto kupovat motorku v hodnotě do cca 100 000,- nemá cenu.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Rix » 15.07.2008-08:43

Taky si myslím že jezdit pro to takovou dálku je blbost.
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod Anonymous » 15.07.2008-19:41

no já jen soudím dle toho, že kámoš žil 10 let v anglii, teď tam tak 5 x do roka jezdí a občas tahá motorky, občas auta, jezdí taky do němec, ale říká že v německu už jsou taky šejdíři jako u nás, že v anglii koupí motorku ve stejným stavu o cca 30 - 40% levnejc než v německu a nikdy ho nikdy nenapálil, navíc tma na tom fakt moc nenajezděj.
Třeba teď přivez jedno géeso 500, krásný, 20 najeto, rok 99 i s prihlasenim a cestou vyslo na 36 tisic asi, a tady by ho z fleku prodal za 50.
a navic, je v tom i davka dobrodruzstvi a vyletu :)
pohybuju se dost v autech a ama pocit ze s motorkama to bude stejny jako s autama u nas, samy s prominutim kurvy.
Takze ta cena pro me neni zas ten hlavni dovod proc anglie a ne cesko.
Anonymous

Zpět na Jen tak