lynx píše:MartinXJ : Už jenom za ten názor, že u starších mašin je jedno, jak to nasadí, mu ty kola otluč o palici. Pokud nemáš rafky bouchlý (u obou bych si dovolil pochybovat), po správném nasazení se množství olova velice sníží.
lynx píše:... Kolo na mašinu (na rozdíl od auta) vyvažuješ pouze z jedné strany ráfku
lynx píše:Kote: takhle omluvíš všechno, ale samozřejmě můžeš mít pravdu, záleží na konkretní pneu a ráfku. V naprosté většině, ale platí, že při správném nasazení použiješ mnohem méně olova na vyvážení. Což znamená finanční úsporu i odlehčení kol - proč tolerovat lemplovství a zlodějinu. A s tou vyvažovačkou to naopak není tak horký. Běžně se používá vyvážení pouze na ose (jednoduchý držák s třemi ložisky na každé straně na uložení osy). Kolo na mašinu (na rozdíl od auta) vyvažuješ pouze z jedné strany ráfku a tak na přesné vyvážení stačí otočení rukou. Na okruhách značkový profíci nepoužívají nic jiného - je to přesné, rychlé a levné
lynx píše:Závaží z obou stran není špatně, jen zbytečné. většina pneuservisů umí vyvážit kola aut, ale s moto se trochu perou.![]()
Tridac píše:Jinak používám na moto pouze Metzeler a tam je vždy značka k ventilku a vždy je značen směr otáčení.
Kote píše:No a vidíš, že i pneumatiky člověku musí sedět. Já jsem Metzeleru zkoušel dvakrát (teď ji budu měnit) a vím, že Metzeleru už nechci. Byl jsem max spokojený s DUNLOP D205 ty už nedělají tak lovím v jiných vodách.
Tridac píše:Kote píše:No a vidíš, že i pneumatiky člověku musí sedět. Já jsem Metzeleru zkoušel dvakrát (teď ji budu měnit) a vím, že Metzeleru už nechci. Byl jsem max spokojený s DUNLOP D205 ty už nedělají tak lovím v jiných vodách.
Souhlas, taky je to otázka motorky a váhy. Mám 9 a ty Metzelery mi sedí jak ušitý. Jinak od Dunlopu jsem pošilhával po 220, vypadají velmi zajímavě, ale nemám zkušenost.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník