Zahraniční dovolená 2008.

tipy na ubytování, pěkné silnice, zajímavosti atd..

Příspěvekod JOE » 08.04.2008-08:54

Pokud jsem to dobře pochopil,tak se řeší problém, jak zaplatit za rezervaci lístku na trajekt, který se bude objednávat přes net.
Neřeší se tady výběr hotovosti v zahraničí. Podle mě nejde platit normální kartou přes internet bez jakýchkoliv poplatků. Platba kartou přes net se podle mě účtuje stejně jako převod z účtu na účet.Možná to bude trochu levnější ale poplatek tam bude určitě.
Lepší varianta asi je požádat svoji banku o zřízení E-card (virtuální platební karty), která je k tomuto účelu stvořená.Pokud máš Expresní konto u KB je vystavení, vedení a zpoplatnění převodů na netu ZDARMA!!! :roll: :shock:
Změna je život.HONDA XL 1000 VARADERO
JOE
občasný přispěvatel

Images: 8
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: HONDA XL 1000V VARADERO
Rok výroby XJ: 2003

Příspěvekod Anonymous » 08.04.2008-09:26

co sa tyka hotovosti a bankomatu co som spominal, tak to bola len pripomienka na okraj OTIS-ovi pretoze riesili predtym velkost sumy, ktoru si chcu zobrat v hotovosti

co sa tyka platenia za listok na trajekt: ked mas kreditnu kartu, nie su tam poplatky ziadne, ani na ucte ani nikde... platis za vedenie karty a podla jednotlivych bank, produktov a neviem coho este mozes mat aj to zadarmo... inak u tej spominanej OTIS-ovej mBank-y je to tiez zadara, aj ked sa nejedna o kreditnu ale debetnu kartu (co mam info, mBank zatial kreditne karty neposkytuje... )
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.04.2008-13:16

bolek_xj píše:Když platím v zahraničí kartou (KB), nejsou žádné poplatky.
Z domova jsem ven nikdy kartou neplatil, tak nevím.
Hlavně si to dobře přeložte. Je tam víc tříd a u té nejlacinější se nedal lístek ani stornovat, ani přehlásit jiný termín.

Ano také když platím kartou venku (ČS) tak neplatím žádný poplatek. Dokonce mi přide, že to euro je levnější, než když bych ho šel do spořky koupit. Ale tady šlo o převod z účtu v Kč na euro a do Chorvatské banky.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.04.2008-13:32

no to je prave ten rozdiel

1. platit kartou
2. platit kartou v zahranici (euro lacnejsie, pretoze nakupujes devizy z nie valuty - rozdiel hotovostneho a bezhotovostneho nakupu) pri nakupovani cez kartu vystupujes ako zakaznik jednej velkej firmy (VISA, MAESTRO, MASTERCARD, DINERS CLUB, AMERICAN EXPRESS) posobiacej v kazdej z tych krajin kde nakupujes... treba vsak este davat pozor (a od toho aj zalezi vysledny kurz domacej meny k zahranicnej) aku kartu pouzivas teda v akej mene sa pocitaju transakcie... pokial viem tak VISA pocita v dolaroch, MASTERCARD v eurach
3. robit zahranicny bankovy prevod (tu si kazda z bank nauctuje specialnu polozku prevodu do zahranicia a uplatnuje sa tu sice princip bezhotovostneho nakupu cudzej meny, ale tie poplatky su ku..a velke a kazda banka ich ma inak nastavene) ... ked som bol na studiach v zahranici, platil som za prevod 1200 eur zo SVK do DE 34 eur (17 eur slovenskej sporitelni a dalsich 17 eur si nechala nemecka sparkasse) keby som ich bol vytiahol z bankomatu, stalo by ma to 150 SKK... holt... clovek sa uci cely zivot
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 08.04.2008-13:41

Děkuji za užitečné informace, ale už se tady na toto téma zastavte. (případně pokračujte jinde).
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 09.04.2008-19:54

Já bych se připojil podle toho jak si zarezervujete lístek v den vašeho příjezdu do Norska. Záleží jestli chcete jet v pořadí bod A,B až K, nebo A,K až B? Je mi to jedno. Každopádně do Kristianstatu to budu mít cca 750km, tak budu muset vyrazit dříf a dát si fóra, než se setkáme a vyrazíme společně dál. Takže na vás budu někde čekat. Můžem si pak vyměnit tel. čísla a kontaktovat se pomocí SMS a najít se. Jestli budete mít GPS můžu dodat i souřadnice mé pozice, nebo naopak NP. :wink:
Anonymous

Příspěvekod Peta » 11.04.2008-18:04

Okruh pojedem v pořadí A, B, C... , protože sem to plánoval tak ,aby se stihli objet ty první body, které sou pro nás zajímavější. GPesku budu mít, takže najít se nebude určitě problém :wink:
Peta
občasný přispěvatel

Images: 43
Typ XJ: 900
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod Anonymous » 11.04.2008-19:12

Dobrá, tak tedy se sejdem v Kristianstatu.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 13.04.2008-11:12

Tu jízdenku na trajekt koupíme společnou 3/3. Zkoušel jsem cvičně nakoupit ( http://www.masterferries.com/ ), na některý čas už mě to neumožnilo a posunulo na další... Kdybychom nakupovali každý samostatně, je riziko že už na někoho nezbude na konkrétní čas místo...
Snad by bylo rozumné se sejít u PC a koupit to pod společným dohledem.

(Pozor ve Firefoxu to pracuje chybně -v konečném přehledu mě chyběly některé položky a ta výsledná cena byla nesmyslná)
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod OTIS » 28.04.2008-19:15

Máme to koupeno - 415.50 €.

Lumberjack, takže časově to vypadá takto:
4.7.2008 16:30 Hanstholm / Kristiansand Fjord Cat 4.7.2008 18:30
11.7.2008 19:30 Kristiansand / Hanstholm Fjord Cat 11.7.2008 21:30
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 29.04.2008-15:44

Výborně! Naplánuju si teda odjezd, abych tam byl. Jen by mě eště zajímalo, jestli máte v plánu eště někam drandit po přistání a popř. kolik cca Km, to jestli mam vyrazit dříf a vyspat se, páč to budu mít cca 750Km a budu asi poněkud KO.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 29.04.2008-17:43

:roll: Führer je Peta, takže na to odpověď zná jen on a jeho kalkulačka.

Jinak mailem mi po zakoupení lístku došlo:
It is you obligation to read and accept our terms and conditions for travel.
Your will find these on our web site or via this link:
http://www.masterferries.com/en/Home/Te ... tions.aspx
CHECK-IN TIME:
All passengers must meet for check-in 60 minutes before departure. Passengers
who don´t meet in time can be declined check-in.
We advise all our guests, on the day of your departure, to check updated
arrival and departure times on our web site http://www.masterferries.com.
We wish you a pleasent journey with Fjord Line/Master Ferries!
Master Ferries AS

Na prvním odkazu jsou přepravní podmínky.
Všeci cestující musí být přítomni hodinu před odjezdem, jinak ať si naserou.
Že před odjezdem máme mrknou na aktualizované časy příjezd/odjezd.

A že přejí příjemnou cestu! -přesně to slýchávám denně i u nás ve vlaku a... :? Takže to přání brát s rezervou.
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Peta » 30.04.2008-17:54

Po vylodění v Kristiansandu najdeme kemp, ubytujeme se, seznámíme se, probereme společné plány. Nějaký kemp jsem našel poblíž Sogne, uvidíme na místě. Ráno pak vyrazíme k Prekestolenu a dál k severu. :wink:
Peta
občasný přispěvatel

Images: 43
Typ XJ: 900
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod OTIS » 01.05.2008-07:37

Tak teď už jen koupit nějaké ty norky, prý je na to momentálně dobrá doba.
http://www.kolik.cz/
Koupím si 1000NOK
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 01.05.2008-11:57

Fajn, tak to nemusim aspoň tak hrotit, vyrazim ráno kolem 8h a to by v tom byl čert abych tam nebyl s rezervou do vašeho příjezdu. ( 10h na 750km cesty).
Tak to je paráda! Zdá se to vše domluvený, tady sem všem zdělil, že 3.7. vypínám a mizim v dál a nikdo ať se ani neopovažuje mě rušit z dovolený 8) . Ohromně se už teď těšim, to bude žůžo!!! Neměl sem dovolenou už cca 5let :wink: Už ať je ten červenec, kurník! :D
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 05.06.2008-16:10

OTIS
XJ veterán

Příspěvekod HABERA » 05.06.2008-16:51

Dneska jsem byl měnit ty Norské koruny,Obešel jsem dvě banky a ani v jedné neměly.Prý že to není tak žádaná měna a proto jí tam nedrží.
Ještě že máme lidi na správních místech,no uvidíme jak si povedou.
HABERA

Images: 4

Příspěvekod Anonymous » 08.06.2008-19:05

OTIS píše:Já to chci koupit přímo na webu té společnosti a platit kartou - za to jsou nějaké poplatky?
Přece nebudeme platit nějaké vyděračce! Kdyby za to vzala 20Kč to by odpovídalo jejímu výkonu :?

Zcela nahodou jsem nasla tuto diskuzi a tento prispevek. A ten me tak rozcilil, ze jsem se sem prihlasila, abych odpovedela.
Tak aby bylo jasno - z pocatku jsem byla nucena si vzit od lidi, co chteli ode me rezervovat trajekt 10 EUR na objednavku. Z toho 9,90 padlo na prevody, takze jsem na kazdem "vydelala" 10 centu.
Kdo mel kartu, poslala jsem navod, jak si sam listek objednat, pripadne poradila a nebo s nim stravila nejakou dobu na Skype a vysvetlila postup pri objednavce. Vse vzdy zadarmo. A kdo mych sluzeb vyuzil, vi to. Za objednani trajektu nebo vyrizeni rezervace jsem nikdy od nikoho nic nechtela. A to stale plati. Ted mam kartu, takze prevadet nemusim, a tedy nemam ani tech 10 centu.

Kurna - az se mi krev vzbourila!

jedine, co jsem nucena si nechat zaplatit, a to jeste vysi poplatku nechavam na dobrovolnosti, je vytvoreni planu cesty po Norsku. Zabere to totiz silene moc casu. A kdo neveri, at si to vyzkousi.

Takze timto si vyprosuju oznaceni vyderacka!
HOWGH!

a kdo chce vedet vic- at se koukne na me stranky http://www.rybolov-cestovani-norsko.cz

Vsem preji nadherny pobyt v prekrasnem Norsku!
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 08.06.2008-20:09

Jana Seitz píše:...takze jsem na kazdem "vydelala" 10 centu.

OTIS píše:Kdyby za to vzala 20Kč to by odpovídalo jejímu výkonu

:roll: :roll: Tak to je v pohodě :wink: Jo a ta vyděračka byla myšlena obrazně (patřilo to do uvozovek), takže se hned "nerozčiluj". (A když se rozčílíš, tak pořádně, ať si počteme :smt013 :smt014 ) :wink:
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 08.06.2008-21:50

:roll: :roll: Tak to je v pohodě :wink: Jo a ta vyděračka byla myšlena obrazně (patřilo to do uvozovek), takže se hned "nerozčiluj". (A když se rozčílíš, tak pořádně, ať si počteme :smt013 :smt014 ) :wink:[/quote]

No pockej - to uz bylo poradne!!!

Jinak nadale plati - kdo potrebuje poradit, muze mi napsat.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 09.06.2008-05:55

Jak píši nahoře, tvých služeb jsme již využili a plná spokojenostt.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 09.06.2008-06:09

Jak je to z bezpečností na tom trajektu - myslím co se týká zlodějíčků...
Chtěl bych si tam nechat tankvak na motorce, měl bych mít obavy o jeho obsah?
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 09.06.2008-08:24

To bych nedělal, protože na trajektu nebudou jen kultivovaní západoevropané.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 09.06.2008-16:40

HABERA píše:Dneska jsem byl měnit ty Norské koruny,Obešel jsem dvě banky a ani v jedné neměly.Prý že to není tak žádaná měna a proto jí tam nedrží.
Ještě že máme lidi na správních místech,no uvidíme jak si povedou.

Já sem obešel v Brně směnárny a v každé měli, ale jen bankovky 500 a 1000. V jedné sem narazil na 200+50. Tak to snad ponakupuju postupně.
OTIS
XJ veterán

norsko

Příspěvekod Anonymous » 10.06.2008-08:12

Kdyz uz jsem se sem prihlasila, tak aspon neco utrousim, at z te me vyderacske cinnosti neco mate ;-)

Hanstholm Camp http://www.hanstholm-camping.dk/

Výlet na celý den Dansko – SKAGEN, Grenen, na špici Dánska setkání severního a východního moře,. Na špici jezdí z parkovšstě “autobusy”, ale je to kousek pešky.
Po cestě největší pohyblivá duna Rabjerg Mile (vlevo před Skagenem) , v pravo před Skagen. Kostel, který byl při písečné bouři zasypán a zničen, z písku kouka jen věž. Obě zajížďky půl hodiny. Značeno z hlavni cesty.

Hirtshals – mořské akvárium. Pokud nebudete zajíždět do Grenaa, kde je take velke akvarium, nenechte si ujit příležitost navštivit toto nově otevřené akvarium (v roce 2003 vyhořelo). http://www.nordsoemuseet.dk

Jižně od Hirtshalsu Rubjerg Knude – velká duna, která postupně zasypává maják a domy. Vyhled na Atlantik, velmi zajimavé. http://www.vhm.dk/rubjknfyr.htm

Norsko
podle toho, co jsem cetla, mate v planu smer Stavanger:
Zajizdka
Ve Vigeland na kruhovém objezdu odbocit směr Kap Lindesnes, nejjižnější místo Norska, 2.518 km od Nordkap. Na maják Lindesnes Fyr (postaven 1915) se dá jít a projit také celé okolí – bunkry z války, galerie … . Restaurovaný maják na dřevěné uhlí z roku 1822. První maják zde stál v roce 1655.
Z Lindesnes zpět na E39 (nebo u Hollen odbočit doleva a po úzkě silnici směr Aleen FARSUND přístav s museem a k majáku Lista Fyr – od roku 1836 stale jeste obsazen. Z Farsundu po cestě 465 zpět na E39.
po ceste u Kvinesdal mytne 25 NOK

Dale doporučuju odbočit na silnici č. 44 – je to daleko zajímavější cesta U Helleren se na skále mačkají 2 domky ze 17. stol...

SOLA – velké letiště a krásná písečná pláž. Letecké a válečné muzeum. U Hafrsfjordu byla známá bitva vedená Haraldem Hårfagre (kolem 872 ), kterému se poprvé povedlo spojit Norsko v jednu říši. Na památku velký památník – tři velké meče Sverd i fjell http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Hafrsfjord Zajizdka z E 39 asi 5 km, z Rv 509 asi
2 km u Møllebukta

Stavanger (mýtné 13 NOK) hezké přistavní a průmyslové město, Hezký vyhled z požární hlásky s muzeem nedaleko centra. Dřevěné domky v centru....

výšlap na Prekestolen:
Ze silnice 13 k Jossang, odbočit směr Preikestolhytta zajet na placené parkoviště a odtud pěšky k Prekestolen – Kazatelna – 605 m skála nad mořem. Cesta k ní je značena. Od placeneho parkoviště asi 2,5 hod přes částečně upravené stezky, částečně přes kameny a skály. Dobrá obuv nutná, pití s sebou.Výhled nahoře stoji za to.
Na této adrese jsou krásné panoramatické zaběry:
http://www.theglobetrotter.de/virtuelle ... tolen.html

nevim, kam mate v planu dal a na jak dlouho, ale cesta c 13 je nadherna ..
tady najdete mapu kempu
http://www.camping.no/camping.html

http://rlb.no/ - seznam ubytovani po Norsku

http://www.reuber-norwegen.de/Faehren/ a http://www.norwegenfaehren.de Vnitrostátni trajekty Norsko
http://www.webcamsinnorway.com – kamery po celem Norsku
http://www.sunholiday.cz/centrum/autem.htm dopravni informace Norsko
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.06.2008-10:43

Janino, klobouk dolů.
Někdo se možná trochu zastydí.... :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.06.2008-11:05

To Bolek:
... a to neni zdaleka vsechno, co vim :wink: :D

a jeste neco pro tebe a ostatni, co by chteli treba na ryby:
Podle chuti cestou na Lindesnes se můžete zastavit v Aviku – malý přístav – směr je značen z hlavní cesty - v rekr. Centru Avik Brygge bydli pan Magnus Midling-Jenssen – u něho byste si mohli dohodnout výjezd na kutru (4 hod. Ca 35-40 EUR na osobu). Rybářské náčiní vám může pujčit. Telefon 0047 901 12 381, domluvite se německy a anglicky
a odvolat se muzete na me.
Pokud byste nechteli na kutr, muzete si u neho pujcit jen mensi lod na par hodin ...

a ted uz vam do toho kecat nebudu ... :lol:
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 10.06.2008-11:39

Bylas tam už na motorce, nechceš jet s námi?
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 10.06.2008-11:46

Sakra, jak jsem četl ty příspěvky, tak jsem chtěl poznamenat, že jsem zvědav, kdy se některý doveda ozve s nabídkou na společnou cestu.
A je to tady. Ty lišáku. :D
Kdo taky jiný. Habera by nikoho za sebe nevzal, protože má zadní sedlo ještě nepoužité a v igelitu zabalené a Peta má asi zákaz.
Tak poslední mohykán. A to ještě nedávno to byla vyděračka. :D :D :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.06.2008-11:53

Na motorce jsem tam jeste nebyla a s vami jet nechci, protoze:
- jedu v srpnu
- uz nemam motorku ani mopeda
- pri sve velikosti se uz za nikoho nevejdu :lol:

ale dekuji za nabidku!
Anonymous

PředchozíDalší

Zpět na Cestování