Tak máme za sebou první závod a abych řekl pravdu mám z něj trochu smíšené pocity. Začnu s plusy. Nejvetším byl pro mě setkání s kamarády kteří nemohli přijet na sraz - Tomáš s Jitkou a početná tlupa Krušnohorců ( to je skutečně silný oddíl

), zvláště přítomnost známého kaskadéra a vyhlášeného brzdaře XJelena mi zlepšila náladu

(proto jsem taky držel palce spřátelenému týmu banditů, bohužel dopadli trochu na bandit logo

) . Také mě potěšili kluci z našeho týmu, všichni na sobě zapracovali a docela zrychlili. CEC berou trochu jako takové rozcvičení na GEC (nejeli spolu, ale ve dvou týmech). Zvláště Míra, který jel v týmu Vangelis, zabojoval a skončil v šestkách na druhém místě.
Bohužel tam byly i zápory. Především pořadatelé ve snaze co největší otevřenosti tam pustí každé pako. Je to vyloženě nebezpečné, tentokrát tam bylo dost těch, co vůbec netuší, jak se pohybovat na okruhu. Pokud pořadatelé neudělají, bez ohledu na zaplacení, pořádnou selekci, zadělávají si na pořádný průšvih. Taky se hned v prvním kole ukázalo, jak se nevyplácí podcenit přípravu motocyklu na závod. Jeden umělec z Fazer teamu za matadorem zahodil mašinu. Při pádu poškodil nádrž a mašina okamžitě chytla a kompletně shořela. Chlapec ušetřil za pěnu do nádrže (dovoluji si pochybovat, že ji tam měl) a vydělal si za celou mašinu - s bídou mu ji vemou do sběru.
Takže nevím, závod měl všechny předpoklady být parádním podnikem a pro pár hňupů se stal zbytečně nebezpečnou záležitostí.
P.S.: dovoluji si vás taky pozvat na nedělní závod GEC. Sice si s nikým moc nepokecám (už mě zase zpracovali abych jim mechaničil), ale zase budete mít možnost sledovat vzácný úkaz - uvidíte mě při práci