C.E.C.

...o jízdách na okruhu

Příspěvekod TOMMZ » 11.11.2007-01:33

TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod lynx » 04.04.2008-11:53

Blíží se začátek nejen regulérní motorkářské sezony, ale samozřejmě i tohoto seriálu. Letos došlo k několika změnám a dá se říci že opět pořadatelé zabrali a seriál bude zase o něco kvalitnější. Především do CEC vstoupila Yamaha jako generální partner (už jsem se jim v duchu omluvil za můj názor, že ze všech dovozců jsou největší lemplové ti z Yamahy :D ) Dále se zvýšil počet závodů na šest a jezdí se i v zahraničí - Maďarsko Hungaroring. První závod se jede 28.5.08 v Mostě a o zájmu o tuto akci hovoří beznadějně zaplněné startovní pole - nejen na tento závod, ale i celý seriál. Jediným "kazem" na letošní sezoně je oprava povrchů jak Brně, tak Mostě - všechno se muselo posunout a víc "namačkat" - proto se taky jezdí i v prostředku týdne, což je časově velmi náročné.
Na závěr pár informací z nejlepšího (ač né nejrychlejšího :lol: ) teamu Limousine Prague. Vím, že zarmoutím tisíce fanoušků - a hlavně fanynek :lol: - ale v týmu skončili oba mechanici. Kolega z rodiných důvodů a já z časových. Letos chci víc jezdit, než se hrabat v mašinách :P . Dále chlapci postoupili do náročnější soutěže - GEC. Což je obdoba našich CEC, ale v německém vydání. Úroveň je ovšem někde úplně jinde. Časy, které stačí v české verzi na přední příčky jsou v německém seriálu dostačující na horší střed. Tak doufám, že se kluci v takové konkurenci neztratí - letos to ale bude asi o sbírání zkušeností. Pro úplnost - první závod tohoto seriálu na našem území se jede 1.6.08.
Každému můžu doporučit návštěvu těchto závodů. Takovou atmosféru a nadšení ve více profesionálních závodech těžko najdete.
http://www.cec.cz/
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod lynx » 30.05.2008-12:51

Tak máme za sebou první závod a abych řekl pravdu mám z něj trochu smíšené pocity. Začnu s plusy. Nejvetším byl pro mě setkání s kamarády kteří nemohli přijet na sraz - Tomáš s Jitkou a početná tlupa Krušnohorců ( to je skutečně silný oddíl :lol: ), zvláště přítomnost známého kaskadéra a vyhlášeného brzdaře XJelena mi zlepšila náladu :lol: (proto jsem taky držel palce spřátelenému týmu banditů, bohužel dopadli trochu na bandit logo :lol: ) . Také mě potěšili kluci z našeho týmu, všichni na sobě zapracovali a docela zrychlili. CEC berou trochu jako takové rozcvičení na GEC (nejeli spolu, ale ve dvou týmech). Zvláště Míra, který jel v týmu Vangelis, zabojoval a skončil v šestkách na druhém místě.
Bohužel tam byly i zápory. Především pořadatelé ve snaze co největší otevřenosti tam pustí každé pako. Je to vyloženě nebezpečné, tentokrát tam bylo dost těch, co vůbec netuší, jak se pohybovat na okruhu. Pokud pořadatelé neudělají, bez ohledu na zaplacení, pořádnou selekci, zadělávají si na pořádný průšvih. Taky se hned v prvním kole ukázalo, jak se nevyplácí podcenit přípravu motocyklu na závod. Jeden umělec z Fazer teamu za matadorem zahodil mašinu. Při pádu poškodil nádrž a mašina okamžitě chytla a kompletně shořela. Chlapec ušetřil za pěnu do nádrže (dovoluji si pochybovat, že ji tam měl) a vydělal si za celou mašinu - s bídou mu ji vemou do sběru.
Takže nevím, závod měl všechny předpoklady být parádním podnikem a pro pár hňupů se stal zbytečně nebezpečnou záležitostí.

P.S.: dovoluji si vás taky pozvat na nedělní závod GEC. Sice si s nikým moc nepokecám (už mě zase zpracovali abych jim mechaničil), ale zase budete mít možnost sledovat vzácný úkaz - uvidíte mě při práci :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod TOMMZ » 30.05.2008-14:13

Dle mého by pořadatelé měli udělat zvlášť závod pro amatéry a zvlášť pro zkušené jezdce...rozdělení třebas dle časů na kolo. Jsou v tom dost propastné rozdíly....i když jsem byl naposled na CECu 1. závod minulého roku a možná se něco změnilo, ale asi spíš nic.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod lynx » 08.09.2008-09:02

Tak máme za sebou zase jednu tragický víkend. V neděli se jela v Mostě v rámci seriálu GEC (německá obdoba CEC) osmihodinovka. Zhruba v polovině závodu se rozhodl 67letý (!) traťák sebrat igelitový pytlík uprostřed cílové rovinky (!!!!). Samozřejmě ho sejmul plně rozjetý maník. Výsledek: traťák rozkouskovaný po celé cílovce a bohužel i jezdec srážku nepřežil. Kluci si platí okruh, protože nechtějí riskovat v běžném provozu a pak člověk, co se má starat o jejich bezpečnost, způsobí svojí totální stupiditou smrt jednoho z nich. Jsem zvědav jak se k tomu postaví vedení okruhu, protže zaměstnávat na místě, kde na rychlosti a zdravém úsudku závisí životy jiných, takového blba, co se jde během závodu courat na trať, je do nebe volající. Je jenom škoda, že tenhle kousek nepředvedl při závodě trucků - mohl být od něj pokoj a nikomu by neublížil :evil:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 08.09.2008-09:10

Do Mostu jezdím mnoho let na motorky, auta i traky.
Ale když vidím traťové komisaře a komisařky v akci, brečel bych.
Minule jsem to chtěl natočit a někam poslat. Ale kam?
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 08.09.2008-09:28

:? :smt078
TOMMZ
Site Admin

Předchozí

Zpět na Okruhové seance