Pneuservisy-kvalita práce

Pneuservisy-kvalita práce

Příspěvekod Anonymous » 27.02.2008-22:31

Dneska sem byl v pneuservisu..tentokrát v jiným, než kam to dávám běžně a je neuvěřitelný, že dělaj ty samý chyby jako v tom mým oblíbeným. No, oblíbeným, je tu jedinej v Chrudimi, kde dělaj motorky běžně a na počkání, takže jim občas něco málo i odpustim.

No ale ten problém..oni si prostě nedávaj pozor na to, jak tam vracej zadní kolo. To znamená, že ho daj nakřivo, takže jeden ten kovovej deklík vzadu na kyvce nedosedá nebo je uvolněnej. Každopádně to musim dycky zkontrolovat po dojezdu domu a povolit, seštelovat vůli řetězu, srovnat kolo a zas dotáhnout. Neuvěřitelný. Teď sem to měl tak, že byl nakřivo, protože asi povolil ten dotahovák na straně u rozety a tak se kolo na tý straně pošouplo dozadu a deklík tím pádem nebyl dotlačenej na kyvku. Doma sem zjistil, že řetěz tím pádem byl nataženej na krev..takže tradičně dodělávka doma. To je XJ tak vyjímečný uložením kola, než jiný motorky? Vim, že je tam trošku předpotopní systém těch dotahováků, ale štve mě, že to takhle flákaj. Příště už jim to vpálím přímo.

Jaký máte zkušenosti, sou u vás v pneuservisech taky takový experti? Kontrolujete si kolo pak doma?
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 28.02.2008-07:23

Jednou sem byl přezout, byl tam nějaký nový mechanik a moc si jistý v tom co dělá nebyl :? (že by neměl praxi v sundávání kola?)
Teď raději kola sundám doma a odvezu jen na přezutí.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod lynx » 28.02.2008-08:27

Přesně tak, sundat doma a potom stát nad ním a sledovat jak to dělá. V pneuservisu jsem byl z lenosti akorát jednou (většinou si přezouváme sami) a docela jsem se pobavil. Nejdříve jsem si vyslechl kecy o tom jaký to bude zase "skvělí" kšeft - šlo o prohození gum na zadní okruhovce. Tak jsem ho to nechal dodělat a když chtěl zaplatil, jemně jsem ho upozornil na drobnou chybičku (posunul plášť o čtvrt otáčky). Výraz jeho tváře, když to vypouštěl a sundaval závaží, mi byl velkým zadostiučiněním - celý den se tak nějak projasnil :lol: :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 28.02.2008-09:11

No, já nemám centrál, tak mě ani nenapadlo vozit tam jen kola..asi pořídím stojan do garáže až budu mít zbytečný prachy. Teď mě čekaj důležitější investice do vzhledu a hlavně servisu a budu to dělat jak vy.
Jinak myslim, že na tom nejsou zrovna bitý..teď sem dal čtyři kila za přezutí obou kol..kde si tohle vyděláš za 20 minut? A to se pohyboval hodně pomalu. Ale asi je to na autech holt jinej kšeft..nechápu :x
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 28.02.2008-12:01

kakabus píše:No, já nemám centrál, tak mě ani nenapadlo vozit tam jen kola..asi pořídím stojan do garáže až budu mít zbytečný prachy. Teď mě čekaj důležitější investice do vzhledu a hlavně servisu a budu to dělat jak vy.
Jinak myslim, že na tom nejsou zrovna bitý..teď sem dal čtyři kila za přezutí obou kol..kde si tohle vyděláš za 20 minut? A to se pohyboval hodně pomalu. Ale asi je to na autech holt jinej kšeft..nechápu :x

Centrál, myslíš centrální stojan? Já jí postavím na hlavní stojan, dopředu pod motor dám přez prkénko nůžkový hever z auta, malinko přizvednu jen aby se uvolnila obě kola a sundá je obě a odvezu. Dělal jsem to cca 4x a bez problému. Jinak zadní není problém vůbec a předek se jen podloží motor.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 28.02.2008-13:12

Tridac 646: hlavně si dej bacha, ať to nedáš zároveň na hlavní i centrální stojan, ztrácíš tím stabilitu :P
Kakabus: např. http://www.hondamch.cz/galerie-honda.ph ... ve-stojany - obkreslit o udělat za 1/4 cenu.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 28.02.2008-14:01

lynx píše:Tridac 646: hlavně si dej bacha, ať to nedáš zároveň na hlavní i centrální stojan, ztrácíš tím stabilitu :P
Kakabus: např. http://www.hondamch.cz/galerie-honda.ph ... ve-stojany - obkreslit o udělat za 1/4 cenu.

Já věděl, že budu vysvětlovat- 8)

HLAVNÍ - ten co je na motorce uprostřed a postaví se na něj motorka sešlápnutím nohou kdykoliv a kdekoliv. Součást motorky.

CENTRÁLNÍ - Dílenský výrobek, kterým zajedu pod moto v dílně nebo garáži a zvednu motorku. :wink:

Stačí?? A už mám ..7
Abych předešl diskusím, každý si to může pojmenovat po svém, já jsem to myslel tekhle jak jsem vysvětlil. :smt021
Jo a pokud máš centrální plošinu, můžeš to na hlavní postavit na centrální. :shock: :smt108 :smt107 :smt115 Je to tak
Anonymous

Příspěvekod xy » 28.02.2008-18:12

...centrální stojan bude zřejmě zařízení kterému se leckde říká krásně česky hever... :wink:
...kam nevidím, tam neletím...
xy
XJ štamgast

Images: 4
Kraj: Středočeský
Typ XJ: fzs 600
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Anonymous » 28.02.2008-19:04

Tak dobře, myslel sem jakože hlavní stojan že nemám.. :) Myslel sem, že to bude jasný, když pak píšu "stojan do garáže".
Takže vy ostatní taky vždycky shodíte kola a s nima dojedete do pneuservisu? Já sem snad jedinej, kdo tam jezdí s celou motorkou, ne? :shock:
Anonymous

Zpět na Motoshopy&Servisy