od felika » 09.02.2008-11:10
Bandiťáci nedajú na svoje stroje dopustiť, podobne ako i my xjčkári. Môj synovec má Bandita 600, často sa spolu vozievame. Prekvapila ma nižšia spotreba u jeho Bandita ako u mňa pri spoločnej jazde (jemu asi 4.4, mne asi 4,7 na dlhšej trati), ale nemusí to byť všeobecné pravidlo. Mal som možnosť sa previezť na ňom, veľmi zle na mňa zapôsobil jeho zvuk - nepočuť výfuk, ale len akoby sanie motora, na rozdiel od xjčky, kde jej zvuk idúci z výfukov je pastva pre uši. Pri malých rýchlostiach mi XJ pripadá stabilnejšia, Bandit akoby padal do zákruty, ale je možné, že je to len zvyk na svoju moto. Veľké rýchlosti som neskúšal. Pri ostrejšej jazde je nepatrne badať trochu väčší výkon motora, ale nie je to rozdiel o triedu. XJ má plynulý ťah od malých otáčok po maximum, u Bandita cítiť nástup výkonu kdesi nad 6 tis.
To je známa vec, daná konštrukciou motora. A okrem iného ťažšie sa dáva na hlavný stojan.
Ja by som absolútne neuvažoval o prechode na Bandita z XJčky, takúto kacírsku myšlienku by som ani v kútiku duše nepripustil.