XJ vs Bandit 600

XJ vs Bandit 600

Příspěvekod Anonymous » 09.02.2008-08:47

Co myslíte,jak jsou na tom tyhle mašiny v porovnání?Je Bandit skutečně o tolik lepší?A v čem jsou největší rozdíly?
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 09.02.2008-09:48

Pokud se budeme bavit o motoru, tak výrazným rozdílem je ventilová soustava. Bandit má 16ventiů, XJ 8ventilů. Každé má své výhody a taky nevýhody. Více diskuze zde viewtopic.php?t=23

Píšeš esi je skutečně o tolik lepší... - co si představuješ přesně pod pojmem
lepší?
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 09.02.2008-09:56

Z úst"banditáře" to znělo asi tak že u GSF je lepší akcelerace,pevnější v zatáčce(rám)...zkrátka celkově dravější a spolehlivější...ale jak jsou na to mřeba brzdy?Jeden mechanik mi říkal že v porovnání je na tom lépe XJ.Já bych XJ neměnil za Bandita ani náhodou,jen mě zajimá jak si oproti sobě stojí.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 09.02.2008-10:11

Vždyť ten motor vychází ze supersportu, tak lze předpokládat že bude mít takové vlastnosti.
XJ je spíš na cestování, navíc má kvůli emisím sražený výkon. Myslím, že americká verze XJ Seca má výkon jako B600, stejně jako starší XJ600F.
Brzdy -to asi bude záležet od ročníku u obou modelů.

Tvrdit, že je Bandit (obecně) spolehlivější je dost odvážné. Ale pokud ten banditář třeba srovnával svůj udržovaný bandit s nějakým zanedbaným XJ tak to tak může být..

Já když jezdil společně s Baditem, tak vím že mu to víc žralo něž mě a taky fňukal jak ho všecko po X-stovkách km bolí...
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod TOMMZ » 09.02.2008-10:19

Hlavně by měl Bandit být těžší.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Re: XJ vs Bandit 600

Příspěvekod Anonymous » 09.02.2008-10:32

Caligula píše:Co myslíte,jak jsou na tom tyhle mašiny v porovnání?Je Bandit skutečně o tolik lepší?A v čem jsou největší rozdíly?

Největší rozdíl je v tom že jedno je Yamaha a má ve znaku takovou ladičku a druhé je Suzuki a má ve znaku takové zvláštní S.
Co ovšem vede někoho k srovnávání různých typů motorek, to mi není známo. Jestli tady budeme probírat technická data, dáme je vedle sebe z katalogu ( hmotnost, výška, šířka, atd. ) a budeme to srovnávat.
Jinak si myslím, že každý biker je jiný a to jak postavou tak náturou a proto se dělají různé typy motorek, aby si každý mohl vybrat. A ne proto, aby se stále dokola srovnávaly.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 09.02.2008-10:45

Srovnávání různých typů motorek bude nejspíš někoho lákat už proto,že každá motorka má určité specifické vlastnosti.Dívat se na technická data do katalogu je jedna věc a zkusit"povahu"srovnávaných motorek na vlastní kůži je věc jiná.
Srovnání GSF a XJ neni nic tak divného jako když někdo srovná XJ a R6(už jsem se s tim taky setkal-na R6 jsem se i projel).Zkrátka motorek jsou mraky a pokud vim srovnávací testy se dělají odjakživa.
Anonymous

Příspěvekod felika » 09.02.2008-11:10

Bandiťáci nedajú na svoje stroje dopustiť, podobne ako i my xjčkári. Môj synovec má Bandita 600, často sa spolu vozievame. Prekvapila ma nižšia spotreba u jeho Bandita ako u mňa pri spoločnej jazde (jemu asi 4.4, mne asi 4,7 na dlhšej trati), ale nemusí to byť všeobecné pravidlo. Mal som možnosť sa previezť na ňom, veľmi zle na mňa zapôsobil jeho zvuk - nepočuť výfuk, ale len akoby sanie motora, na rozdiel od xjčky, kde jej zvuk idúci z výfukov je pastva pre uši. Pri malých rýchlostiach mi XJ pripadá stabilnejšia, Bandit akoby padal do zákruty, ale je možné, že je to len zvyk na svoju moto. Veľké rýchlosti som neskúšal. Pri ostrejšej jazde je nepatrne badať trochu väčší výkon motora, ale nie je to rozdiel o triedu. XJ má plynulý ťah od malých otáčok po maximum, u Bandita cítiť nástup výkonu kdesi nad 6 tis.
To je známa vec, daná konštrukciou motora. A okrem iného ťažšie sa dáva na hlavný stojan.
Ja by som absolútne neuvažoval o prechode na Bandita z XJčky, takúto kacírsku myšlienku by som ani v kútiku duše nepripustil.
felika
občasný přispěvatel

Images: 232
Kraj: Banskobystrický
Typ XJ: 900 S Diversion
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod roman3297 » 09.02.2008-11:21

prostě když ji miluješ tak musíš :lol: jako v tý reklamě :wink: taky bych nevyměnil :lol:
XJ 600 Diversion
žiješ jen jednou
Na zivotě nejvíc miluju tu rozmanitost... Kazdej den mě nasere někdo jinej...
roman3297
občasný přispěvatel

Images: 6

Příspěvekod Bartus » 09.02.2008-12:16

Hlavní je že Suzuki udělala Bandita v reakci na XJ, takže podobně jako jeho pokračovatel Fazer, snažila se vylepšit jeho koncepci. Sice budu kamenován, ale berte to tak, že ta motorka je o genereci jinde, porovnávate neporovnatelné. Určitě bude v hodně věcech lepší.
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod roman3297 » 09.02.2008-13:50

prostě bud chceš bandoura nebo xj :wink: mě na tom mojem chybí jen kontrolka na benzín a jinak jsem spokojenej, ale to bych asi byl i s bandourem, nebo s něčeím jiným, ale to bych zase nebyl v týhle diskuzi, protože určitě žádnou takhle pěknou diskuzi nemaj :lol:
XJ 600 Diversion
žiješ jen jednou
Na zivotě nejvíc miluju tu rozmanitost... Kazdej den mě nasere někdo jinej...
roman3297
občasný přispěvatel

Images: 6

Příspěvekod felika » 09.02.2008-13:57

Jasné že nemajú, kde by ju vzali... A ak aj náhodou majú, určite nie je taká pekná ako naša :twisted:
S tým benzínom, pri natankovaní doplna si vynuluj denné počítadlo km a podľa toho sa dá orientovať (už tu bola diskusia o tom).
felika
občasný přispěvatel

Images: 232
Kraj: Banskobystrický
Typ XJ: 900 S Diversion
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod Rix » 09.02.2008-17:18

Yamaha je yamaha,kdo měl šanci vyzkošet taky něco jiného než suzuki tak ví o čem je tu řeč.
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod Anonymous » 09.02.2008-18:04

Mě by docela zajímalo co znamená lepší :-) Má papírově vyšší výkon(57kW vs 44kW u XJ) ale o cca 2tis otáček vejš, krouťák cca stejnej akorát zas o něco vejš položenej, je cca o 20kg těžší, zadní pneu díky šířce na to stojí o poznání víc než na XJ(zas si líp vybereš),podle mě nemá tolik pohodlnou sedačku....pokud lepší znamená rychlejší a mladší(přecejen je to reakce právě na XJ takže je o generaci dál) tak je lepší :-) Ve všech ostatních případech je to jen o tom co od motorky chceš.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 09.02.2008-21:32

Vážení kolegové,
jsem prodejcem osobních vozidel, tyto dotazy poslouchám každý druhý den. Dnes už mám na to dvě odpovědi. Jedna odpověď je:
Co a proč chcete srovnávat???
A ta druhá odpověď je jasně daná. Pokud chcete srovnávat motorky, auta, kola, tak Vy osobně si sedněte na Bandita, projedete trasu a potom si sedněte na XJ a projedete úplně stejnou trasu za stejných podmínek. A v hlavě si to porovnejte. To je vše.
Nikdo nikdy Vám objektivně neporovná nic s ničím. Musíte si srovnat stejné podmínky, stejné potřeby, stejnou postavu, stejnou silnici i počasí, jinak si zcela zbytečně povídáte s kýmkoliv.
To že má jedna 16 ventil a druhá 8 je tak diametrální rozdíl, že Vám to v popisu stejně nic neřekne. Sedněte si na obě a porovnejte. To je jediná možnost objektivity.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.02.2008-09:37

Tak po delší době s Triadacem souhlasím do puntíku. Projet a srovnat v hlavě. Srovnávání výrobci nebo prodejci chápu, jde o kšeft.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.02.2008-10:20

Na tom co napsal Tridac něco je...jak budu mít možnost,posadím svou maličkost na Banďoura a bude-li to vhodné podělím se o zážitek.
Anonymous

Zpět na Jen tak