VII.XJ sraz 2008

oraganizace srazů

Příspěvekod Anonymous » 31.12.2007-11:07

bolek_xj píše:Navrhuji nechat udělat loga dvě, s malý a velkým "k" a rozdat podle chuti každého soudruha.
Jinak asi všichni víme, že třeba bankovky s gramatickou chybou mají daleko větší cenu, než ty, které jsou bez chyb. Proto já si koupím obě varianty, abych pak nelitoval. :smt041

Mě šlo jen o to, aby kdyby náhodou se to logo objevilo (tak jako už několikrát) v ČMN tak aby to bylo správně. :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 31.12.2007-11:09

bolek_xj píše:Jsem takovej soutěživej typ a mrzí mne, že nám zavřeli tu naší Fortunu. Ale kdyby to šlo, rád bych si vsadil na počet příspěvků k VII. srazu. :smt026

to víš, že mne to napadlo také když jsem sem ten příspěvek dával :smt023
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 31.12.2007-16:04

Děkuji za podnětné příspěvky.
Naposledy upravil Anonymous dne 03.03.2008-22:00, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 31.12.2007-16:12

Jen stručně.
Naposledy upravil Anonymous dne 03.03.2008-22:01, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 31.12.2007-18:17

Tridac píše:Děkuji za podnětné příspěvky.
Pouze odpovím, jinak to neřeším, protože jednak nechápu a jednak za něco navíc pro druhé číst tyto věci asi nemá smysl.
Ale asi popořadě zareaguji na odkazy.

Kote - jsem potěšen Tvou aktivitou a přiznám se, že jsem rád za tuto odpověď. Napsal jsem, že nejsem ani češtinář, ani nezastávám zákon, že to je bez chyby a dobře. Pouze jsem prohledal co se dalo, včetně pravidel českého pravopisu a tuto položku jsem nikde nenašel, pouze neurčité odkazy a tyto jsem citoval.
ALE ...................
Tvůj dotaz pro Ústav pro jazyk český AV ČR obsahuje, že se dohadujeme o správnosti slova?? Tady se někdo s někým dohadoval? Já jsem napsal moje důvody písmen a taky jsem napsal, že bych byl rád, třeba kdyby to nějaký češtinář uvedl správně. Nic víc. O dohadování kohokoliv nic nevím. Dokonce nevím ani nic o tom, že by ses do diskuse jakkoliv zapojil Ty, natož se pouštět do křížku. Já nemám proč.
Každopádně odpověď od ústavu je bezva. Zkusil jsem to najít na internetu, výsledek http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=K%F8ivokl%E1t. Tak nějak nevím. Tak jsem vzal tištěná pravidla a nikde nic.
Mimochodem odůvodnění, které jsem psal jako první je odtud http://www.ujc.cas.cz/oddeleni/index.php a hledám tedy správnou cestu.

Poslední věc ke křivoklátsku. Ano Křivoklátsko je na mapě ČR a je to oblast mezi Hracholusky - Skryje - Karlova ves. To je Křivoklátsko. Ale to je podstatné jméno, přímo název oblasti nebo prostě přímé označení, které je s velkým K. Já jsem vysvětlil, že to co jsem napsal je ryze všeobecný neurčující člen, víceméně příslovce místa bez určení čehokoliv. Jen všeobecný název neurčené oblasti. Ale asi jsem udělal chybu v tom, že to bylo na samostatném řádku, tam by se dalo hovořit o tom, že by to mělo být jako třeba začátek věty nebo samostná věta, pak by to asi mělo být s velkým K.

Aby bylo učiněno všemu zadost, Logo je již vytvořeno, takže doufám, že nebudete chtít po mě vysvětlení, prož zadní střecha věže nemá stejnou barvu jako přední střecha, a že ten stromek uprostřed zakrývá zvonici. To už jsem opravdu nezavinil já!!!

Nevím proč přitahuju tyhlety diskuse. Za to že dělám něco pro všechny a mám zájem o všeobecnou diskusi?? To je špatně?

Každopádně jsem rád za podnětné připomínky, jsem rád, že se to řeší nyní, než potom třeba v novinách. I když není výsledek jednoznačný, logo je nové a není čím zavdávat příčinu.

Omlouvám se, jestli se Tě dotklo, že jsem Tě obešel. Poslal jsem tam celé to logo a zeptal se na vyjádření zda je správně česky a odpověď mi přišla tak jak jsem to vložil(ostatně je tam i dotaz). A jestli se Tě dotklo že jsem se dohadoval s kamarády, to ale přeci vůbec neznamená, že jsem se dohadoval s Tebou.
Hezký Silvest!!!
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 31.12.2007-19:32

Ale
Naposledy upravil Anonymous dne 05.03.2008-00:32, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Rix » 10.01.2008-18:27

Zdar pardálové,mám další dotaz k sedmému srazu. 9.5. tedy v pátek si můžeme udělat prohlídku Krušovického pivovaru.
Prohlídka plus degustace cca 90min 150Kč
Prohlídka bez degustace cca 45min 100Kč
Dále je možno si objednat pivovarský guláš který je za 60Kč.

Myslím že tu degustaci asi oželíme protože jsme všichni svědomití řidiči ale ten guláš si myslím nikomu neublíží.Pokud s touto prohlídkou budete souhlasit tak musíme ve čtvrtek při příjezdu vybrat peníze,nebot se to hradí hromadně při odchodu z pivovaru.Čekám na vaše názory. :smt024
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

ooooo

Příspěvekod Anonymous » 10.01.2008-21:25

Já sem pro není nad pořádnej gulášek.......... aspoň si pořádně nacpem břuchy :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.01.2008-21:56

:twisted: nejsem taky proti se nechat zasvětit jak se to vaří :lol:
Anonymous

Příspěvekod JOE » 11.01.2008-09:33

Dobrej nápad, ale nedovedu si dost dobře představit hromadnou prohlídku v tolika lidech.Předpokládám,že na sraz přijede více než 50lidí a dělat prohlídku pro takovou masu lidí dost dobře nejde. Jedině se rozdělit po částech,ale to potom bude celý den roztahaný a jedni budou čekat na druhé. Nedovedu si to představit.Jsem proti, teda pokud nemáš vymyšlené jak zajistit bezproblémový průběh této akce.
Změna je život.HONDA XL 1000 VARADERO
JOE
občasný přispěvatel

Images: 8
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: HONDA XL 1000V VARADERO
Rok výroby XJ: 2003

Příspěvekod Anonymous » 11.01.2008-10:53

[quote="JOE
Naposledy upravil Anonymous dne 05.03.2008-00:33, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 01.02.2008-21:41

Vážení kolegové
Naposledy upravil Anonymous dne 03.03.2008-22:02, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 01.02.2008-21:45

Přijměte prosím tuto informaci.

Díky
Naposledy upravil Anonymous dne 03.03.2008-22:02, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.02.2008-22:50

K organizaci a zapojení krušnohorců do organizace srazu:
1. Neumím mluvit za nikoho jiného, než za sebe. Matěj jistě bude ve čtvrtek a pátek v noci v práci
2. XJelen byl z předešlé intelektuální rozpravy tak znechucen, že nejenom se nechce angažovat na organizaci, ale zvažuje i účast, jako takovou. A já ho chápu a souhlasím s ním.
3. Nejsem si jist, že chci jet v koloně rychlostí 40 km/hod 250 km a koukat stále na zadní blatník kolegy přede mnou. A při "hromadném startu" to tak dopadne. Ještě nyní si vzpomímám na minulý sraz, který byl perfektní, ale vyjížďka, kdy v nejlepších zatáčkách jsem jel krokem a dokonce 2x stál, tak to už nechci.
4. Prostor pro takovou diskuzi tu nebyl, protože se příspěvky chápaly jako útoky a proto nikdo v návrzích nepokračoval, aby byl klid.
5. Nevěřím, že se to tady rozhodne, protože psaní na dálku je komlikovanější, než osobní rozhovory z očí do očí. Něco by se dalo domluvit na zimním srazu, protože to vypadá, že tam bude ( noví členové prominou ) tvrdé jádro, ale organizátoři nejedou a proto se to taky rozhodnout nepodaří.

Píšu to v dobré víře a jestli to bude pochopeno jinak, může to být netransparentností mého příspěvku a nebo bude důvod jiný. Bude-li jiný, já jiný nebudu a jsem ochoten a připraven se stát mlčícím členem. Dál rád s vámi vyjedu na minisrazy a tripy, ale to bude všechno.

Asi to máte už všechno naplánované a dali jste do toho hodně píle a času. Ale zvažte možnost udělat více skupin a různé trasy. Společné vyjížďky o 40-60 strojích delší než 60 km nikde nefungují.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.02.2008-23:42

Bolku,
Naposledy upravil Anonymous dne 05.03.2008-00:33, celkově upraveno 2
Anonymous

Příspěvekod MatějXJ » 07.02.2008-01:54

To čtení mě nějak zmáhá. Podle mého jsou stanovený nějaký organizátoři a na nich je, jak si to promyslí a udělají. Na nás potom zbývá jedinná věc-účast a pro některý(viz třeba já) na výzvu organizátorů pomoc.
Jsem taky pro max.20strojů ve skupině.
Končím, nejsem spisovatel.
MatějXJ
častý přispěvatel

Images: 113

Příspěvekod lynx » 07.02.2008-07:23

smaž
Naposledy upravil lynx dne 05.03.2008-08:38, celkově upraveno 1
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 07.02.2008-08:06

[quote="
Naposledy upravil Anonymous dne 05.03.2008-00:33, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 07.02.2008-11:57

Já bych byl pro skupinky do 10 motorek...ale to je asi blbost :lol:
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Bartus » 07.02.2008-12:24

No já bych byl taky raději pro menší skupinky, proč to neudělat tou formou tajného závodu? Každý dostane itinerář se zajímavými místy a popisem trasy a vyrazí. po pravdě taky se moc nehrnu do kolony kde je 50-80motorek a neustále se vleče, několik takových jsem už vedl.
Holt už se rozrůstáme, už to není třeba 3 sraz kde nás jelo na vyjížďku 12, to je uplné jiná jízda.
Já jsem pro ty itineráře a každý dle vlastních sil a podle vlastního tempa. Už jsem to tu jednou navrhoval!!!
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Anonymous » 07.02.2008-16:01

TOMMZ píše:Já bych byl pro skupinky do 10 motorek...ale to je asi blbost :lol:

Blbost to není. Akorát nevím, kdo pojede s tebou. Potřebuje snad někdo nové plasty? :cry: :lol: :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 07.02.2008-16:08

Fajn dobrý nápad. Rozplánujeme trasy přibližně stejné a aby bylo co obhlížet v okolí a vymyslíme body jako v orientačním běhu.

Kolik nás zbyde na neděli bude zajímavé. :lol: :lol:
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 07.02.2008-16:18

kuci kdyz to tak posloucham- zavidim, me asi na ten patek nikdo neuvolni ze skoly takze kdyz to vyjde uvidime se v sobotu nebo v nedeli ... wauuuu ale jel bych na celej prodlouzenej vikend
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod Rix » 07.02.2008-18:54

A co třeba udělat pět vůdců a každý si povede svoje deseti nebo dvanácti kusove stádečko k danému cíli. Samozřejmě na společné foto by jsme se někde ve stejný čas sešli a potom by jsme se zase rozjeli každý vůdce jinou stranou nebo třeba jenom deset minut za sebou. Myslím že takhle by to taky šlo. Každý vůdce si vymyslí nějakou trasu a těch deset motorek se dá protáhnout v pohodě i po městě. Akorát ten pátek kdy budou dvě exkurze by jsme museli asi vydrzet pohromadě.
Rix
XJ štamgast

Příspěvekod Rix » 07.02.2008-19:19

Tomáš Benda píše:
Tridac píše:Fajn dobrý nápad. Rozplánujeme trasy přibližně stejné a aby bylo co obhlížet v okolí a vymyslíme body jako v orientačním běhu.

Kolik nás zbyde na neděli bude zajímavé. :lol: :lol:

kuci kdyz to tak posloucham- zavidim, me asi na ten patek nikdo neuvolni ze skoly takze kdyz to vyjde uvidime se v sobotu nebo v nedeli ... wauuuu ale jel bych na celej prodlouzenej vikend
Přece tě v devatenácti letech nebudeme učit jak se máš uvolnit ze školy,to vás tam nenaučili? :roll:
Rix
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 07.02.2008-19:22

Určitě je to řešení, které bude lepší, než velké stádo s regulovčíky.
Lépe se najíme, lépe se pojede a trasu si každý může vybrat. Stačí dodat trasy i se zajímavými místy po cestě.( hrady, zámky, rozhledny, atd.)
A vytipovat místo na společnou fotku.
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 07.02.2008-19:30

No konečně rozumná řeč, ja bych ani nevolil různétrasy ale jen bych nechal lidi aby jeli tu trasu dle návodu ( itineráře ) svým tempem. Má to být na 4 dny tak tu spol fotku 1 den vyřešíme. Berte to tak vy to tam třeba máte kousek, ale já se tam tak často nepodívám a když už tam budu chcu taky něco vidět a ne jen sledovat toho před sebou abych mu nepolíbil zadek.
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Anonymous » 07.02.2008-19:43

Zdar. Co musim udelat, abych dostal email, ze se bude neco takovyho konat, nebo jak se zaregistrovat a objednat na sraz?? Rozhodne bychom se slecnou chteli jet, takze pokud je to mozny, tak pls dve postylky.. :D , nejlepe v jedne chatce...

A k vasim zabomysim hadkam ve stylu malych a velkych pismen, nemeli by byt vsichni radi, ze to vubec nekdo udelal a dal si tim praci??? Pro dobrotu na zebrotu :( :( Tot muj nazor, takze doufam, ze me nikdo neroznese na kopytech, resp. na pismenkach :)
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 07.02.2008-19:48

Rix píše:Přece tě v devatenácti letech nebudeme učit jak se máš uvolnit ze školy,to vás tam nenaučili? :roll:

wau ... kdybys vedel jak je to tezky ... kazdy uvolneni musi mot razitko od doktora atd ... zadna sranda :(
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod Anonymous » 07.02.2008-19:52

Jestli chces razitko, tak mi posli jak ma vypadat, nejakej vzorek a ja ti ho udelam ve vsech barvach... :D :D :) :)

mmj. nic jsem nerekl, ale v dnesni dobe barevnejch tiskaren a scaneru je to jednoduchy... 8)
Anonymous

PředchozíDalší

Zpět na Srazy