Tridac píše:Děkuji za podnětné příspěvky.
Pouze odpovím, jinak to neřeším, protože jednak nechápu a jednak za něco navíc pro druhé číst tyto věci asi nemá smysl.
Ale asi popořadě zareaguji na odkazy.
Kote - jsem potěšen Tvou aktivitou a přiznám se, že jsem rád za tuto odpověď. Napsal jsem, že nejsem ani češtinář, ani nezastávám zákon, že to je bez chyby a dobře. Pouze jsem prohledal co se dalo, včetně pravidel českého pravopisu a tuto položku jsem nikde nenašel, pouze neurčité odkazy a tyto jsem citoval.
ALE ...................
Tvůj dotaz pro Ústav pro jazyk český AV ČR obsahuje, že se dohadujeme o správnosti slova?? Tady se někdo s někým dohadoval? Já jsem napsal moje důvody písmen a taky jsem napsal, že bych byl rád, třeba kdyby to nějaký češtinář uvedl správně. Nic víc. O dohadování kohokoliv nic nevím. Dokonce nevím ani nic o tom, že by ses do diskuse jakkoliv zapojil Ty, natož se pouštět do křížku. Já nemám proč.
Každopádně odpověď od ústavu je bezva. Zkusil jsem to najít na internetu, výsledek
http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=K%F8ivokl%E1t. Tak nějak nevím. Tak jsem vzal tištěná pravidla a nikde nic.
Mimochodem odůvodnění, které jsem psal jako první je odtud
http://www.ujc.cas.cz/oddeleni/index.php a hledám tedy správnou cestu.
Poslední věc ke křivoklátsku. Ano Křivoklátsko je na mapě ČR a je to oblast mezi Hracholusky - Skryje - Karlova ves. To je Křivoklátsko. Ale to je podstatné jméno, přímo název oblasti nebo prostě přímé označení, které je s velkým K. Já jsem vysvětlil, že to co jsem napsal je ryze všeobecný neurčující člen, víceméně příslovce místa bez určení čehokoliv. Jen všeobecný název neurčené oblasti. Ale asi jsem udělal chybu v tom, že to bylo na samostatném řádku, tam by se dalo hovořit o tom, že by to mělo být jako třeba začátek věty nebo samostná věta, pak by to asi mělo být s velkým K.
Aby bylo učiněno všemu zadost, Logo je již vytvořeno, takže doufám, že nebudete chtít po mě vysvětlení, prož zadní střecha věže nemá stejnou barvu jako přední střecha, a že ten stromek uprostřed zakrývá zvonici. To už jsem opravdu nezavinil já!!!
Nevím proč přitahuju tyhlety diskuse. Za to že dělám něco pro všechny a mám zájem o všeobecnou diskusi?? To je špatně?
Každopádně jsem rád za podnětné připomínky, jsem rád, že se to řeší nyní, než potom třeba v novinách. I když není výsledek jednoznačný, logo je nové a není čím zavdávat příčinu.