Bundy

reference

Příspěvekod Anonymous » 04.08.2005-10:27

v tom ze nepromok sebou musis tahat a pak si jo jeste oblikat, kdezto budku mas furt na sobe takze kdyz zacne prset ses v pohode a jedes dal... :D
Anonymous

Příspěvekod Ales » 04.08.2005-10:35

Jedna nepromokavá a jedna izolační vrstva vzduchu navíc.
Ta bunda vyšla celkem dobře, voda v rukávech by se možná dala eliminovat důkladnějším zatažením suchých zipů kolem zápěstí.
Možná ještě dnes vyzkouším, ale moc se mi nechce do mokrých rukavic.
V mokrých gatích je to na zánět močáku a revma.
Budu muset do nějakého nepromoku zainvestovat - ideální bych viděl kombinézu, do které bych se narval i s botama aby to šlo oblíknout ráz na ráz. Nebo atom-bordel z armádního výprodeje (šlo by mi to barvou k mašině :lol: )
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod OTIS » 04.08.2005-17:28

A vidiš a to je právě ono. Koupit levnější oblečení, gatě jen "voděodoloné" a investovat do nemoků. Navíc ještě zabírají místo a z vlastní zkušenosti vím, jak jsou nepraktické. Už to, že když začne pršet, nemusíš mít zrovna příležitost zastavit a dat si je. Potom to cpát na mokré taky není ono.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Ales » 04.08.2005-18:27

1000% souhlasím - taky bych chtěl textil, u kterého se můžu vykašlat na intenzitu deště. Normální reakce při nástupu deště je snažit se tomu ujet
- pokud se to nepovede - dostaneš kýbl vody jen to vrzneš a v poli navlíkat nemoky je hovadina. Navíc zmokne hlava a uvidíš hovno. Výhoda
verze S - jedeš s mírně odklopeným plexi a schováš palici za kapotáž.
Až to někdo vyzkouší na slušné dávce km, budu o tom uvažovat.
Na motorkařích.cz jsem četl o borci, který psal :

Autor: yeuop (---.84.broadband2.iol.cz)
Datum: 22. 07. 2005 02:09

Zdravim!!

Prijimam gratulace - prave jsem se vratil z dovolene na Jawe na Nordkapp - dovezla a zvladla to vic, nez dobre :)

Za ty 23dny najela 9544km
Trasa byla CZ - PL - D -DK - S - N - FIN - S - DK - D - PL - CZ.

Az budu mit fotky, tak snad je nekde hodim, i nejake to povidani.

Jo, na zaver jedna perlicka, abyste vedeli s jakym magorem mate tu cest:
poslednich 1719km jsem jel v kuse, bez prestavky, jen na benzin, zradlo, a jednou napnuti a namazani retezu - trvalo to 35,5h, z toho asi 700-800km v desti :)

(dukazy v podobe dokladu za benzin s hodinou nakupu samozrejme mam :) )

Poptal jsem se, v čem ten déšť vydržel.
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 05.08.2005-05:44

Tak to je fakt dobrej magor! :lol: 8) Nebo frajer? Jestli nekecá, tak klobouk dolů! já už bych na motorce dávno usnul. :smt104 :aiwebs_011
Anonymous

Příspěvekod Ales » 05.08.2005-06:18

Re: Jawa dojede vsude :)
Autor: yeuop (---.84.broadband2.iol.cz)
Datum: 05. 08. 2005 00:53

tak to vim naprosto presne :)

koupil jsem nove rukavice (do deste a do zimy) za 1400kc, po tech nekolika hodinach jizdy v desti v kuse byly uprostred jen mirne vlhke , pak jsem mel dvoudilny nepromok - zadny z motoshopu, ale ze zahradkarskych potreb za 230kc - fungoval naprosto skvele , normalni obleceni (kuze) pod nim zustalo naprosto suche..

no a na boty mi mamka udelala navleky, ty ale po nekolika hodinach normalniho deste, nebo behem pul hodiny lijaku nakonec promokly, takze ted mam spoustu casu, aby mi je udelala zas, ale nejake lepsi :))

toz tak..
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod Mira XJ » 05.08.2005-09:32

Před 5-ti lety jsem kupoval u Hubíků nejvyšší řadu cordury s klimamembránou. S hadrama jsem najel 40t.km Bunda je neporomokavá neustále - 100km v dešti a bez problémů,velmi rychle uschne!!!!Za jízdy pár minut. Kalhoty jsou horší. Mezi nohama se postupně prošoupala ta klimamembrána a po 20 minutách deště kdy se vlastně mezi nádrží a kalhotama udělá rybník to prosákne a je to velmi,ale velmi nepříjemné.

Z Polska jsme se vraceli cca 500km v prudkém dešti - jeli jsme to cca 9 hodin. Na hadry jsem si navlíkl nemok z Louisu za 10E a byl jsem celej den v suchu - přítelkyně má stejný hadry ,taky s nemokem a taky v pohodě!!!!
Na druhé motorce měl kamoš kombošku z textilu II. od hubíků a i nemokem mu zateklo mezi nohama. Jeho přítelkyní to stejné.
Stačí aby trošku sprchlo a okamžitě mu to sákne až na triko.

Ani u cordury s klimoškou ti 100% nepromokavost mechanicky namáhané části nezaručí!!!
Dávám tomu rok - maximálně dva. :D
Nicméně normální přeháňku případně bouřku zvládne v pohodě.
Nemok je k nezaplacení!!!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod OTIS » 05.08.2005-21:23

Tady toto http://www.lookwell.cz/ taky mě docela zaujalo. Je to Holland, ceny spíš ve vyšší kategorii. Má někdo s touto značkou nějaké zkušenosti?
Kde to prodávají: http://www.lookwell.cz/prodejci.htm

Jak tak sleduju, třeba konkrétně PSI, nemá všechny textilky vyrobené s Cordury. Třeba se mi líbí bunda Venture za 4500 Kč, ale ta je z Polyamidové textilie, připdaně jsou tam Polyesterové. Cordura je tam v některých případech pouze jako nadstandrdní výbava . A když se podíváte na tento graf, tak je v těch materiálech rozdíl:

"Na vrchní materiál používáme buď polyamidové či polyesterové tkaniny, vyráběné pro použití na oděvy motocyklistů. U vybraných modelů používáme materiál CORDURA 500, který je nejodolnější proti prodření."
Obrázek
¨
A teď mrknu k Lookwelu, tam podobná bunda Flex sport za 4300 je s Cordury 1000D (což je asi novější a předpokládám odolnější matroš než Cordura 500 co má PSI). Nevím, jestli nad tím zbytečně moc nebádám, ale často se při debatach o textilu používá univerzální název Cordura a přitom tomu tak není! A koupit si za 4500 Kč Polyamidovou bundu, který má "oděrové vlastnosti" téměř jako riflovina tak do toho se mě moc nechce. :?
To bych raději koupil tu Padanu (TXJ 36A), třeba horšího zpracování ale z pevnějšího materiálu.

Katalog Lookwel 3MB: http://www.ryanmatthew.co.uk/Downloads/RM_TJ.pdf
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod OTIS » 19.08.2005-14:13

http://germas.cz/home.asp?idk=178
Dneska sem se na to díval v obchodě - cena je podobná jako u Padany a kvalita zpracování prý lepší.
Katalog 32 MB http://germas.de/germas_katalog_2005.pdf

Vyrábí to náckové- tak by to mohlo být dobré Obrázek
Koupil sem si od nich zimní nepromokavé rukavice tak uvidím :smt107

http://www.motorkari.sk/index.php?show=00000003035
Naposledy upravil OTIS dne 26.08.2005-20:32, celkově upraveno 1
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod OTIS » 26.08.2005-20:15

OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 09.02.2006-17:41

znate nekdo bundy Tekno?
nejak ji nemuzu najit na netu je to USA chci si ji koupit od kamose tak za 4800kc je uplne nova mel ji jen jednou na sobe jeste to ma orig igelit :)

jinak s tim padem, ten kdo jezdi na motorce tak neco okolo 6mesicu, tak to uz urcite polozil.Treba i z blbosti.

Taky nesdilim nazor jezdit v triku a trenkach, to nemuze motorkar napsat, nebo uz vubec nemuze napsat ze bez helmy je to super jizda!
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.02.2006-08:37

Zdravím,

jak už jsem tu někde psal, můj dobrý známý má u nás prodejnu levior, viz: http://www.leviorhelme.cz , když si dáte Sortiment - Oblečení - Kůže-bundy, tak jsou tam ukázky zboží, co má na skladě... Já mám tu první bundu Hansa, platil jsem mu za ní okolo 5000,- Kč, má chrániče ramen, loktů a zad, má takový docela normální střih. Hodí se jak na XJ, tak na R1 :D :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.02.2006-21:50

dik Miro!
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.01.2007-11:35

Zdravím,
taky bych přišel se svou troškou do mlýna. Jak tu bylo řečeno nikdo z vás není studenetem a proto není cena za oblečení tou nejpodstatnější částí nákupu :wink: . Já bohužel :oops: student jsem, tak jsem hledal a našel myslím tady na foru - http://www.mbshop.wz.cz . Vzhledem k tomu že jsem až do jara vlastníkem Jawky 350, na kterou jsem si žádný motooblečení nekoupil, tak jsem se rozhodl si pořídit nějaké to motooblečení ( světe div se mládí chce taky Xj :D , doufám že na jaře pořídím). No tak jsem se z kámošem rozjel do Prachatic z Prahy, abych se mrknul co tam Zdenka má. A koupil jsem Bundu Büse i s kalhotama. Je to oboej druhá jakost. Viz obr. za bundu jsem dal 1550,- a za kalhoty 1250,- (Těm nic nebylo, jen zkrátit a popošít kapsy s protektorama - ty jsou z takovýho "pěnovýho polysterénu". Bunda ta teda má vytržený YKK zipy v kapsách viz foto. Což snad mamka jednoduše zpraví.

Bunda:
BÜSE SPEED
Popis:
100% nepromokavá, plně prodyšná.
Vyjímatelné chrániče na loktech, ramenou a chránič páteře.
Vyjímatelná vložka Thermo.
Na bocích pásky na stáhnutí.
Dvě přední vodotěsné kapsy.
Jedna vodotěsná kapsa pod legou.
Bunda je sepnutelná YKK zipem s kalhotami Büse.
Materiál:
Cordura, Reissa membrána, Dynatec Scholler, Scotchlite 3M
Kombinace barev:
černá/šedá [M, L, XL]
černá/červená [M]

a Kalhoty:
BÜSE
Poutka na pásek
Jeans střihh
Protektory na kolenech (vyjímatelné)
Termovložka (vyjímatelná)
Odolné proti větru a dešti
Velikosti XS - XXXXL

Jak je to spolehlivé oblečení to řeknu až časem... každopádně.. jako první motooblečení studentovo je to myslím akorát.

1278

1279

1280
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.01.2007-11:53

Martini:
Nejenom studenti :smt018 nakupoval jsem tam taky :smt023
Taky druhá jakost, stačilo vyprat opravit podšívku a bylo hotovo. Büse není žádná noname, v německu celkem uznávaná značka a kvalita tomu odpovídá. Doporučuju vzít od ní ještě rukavice, za pár kaček membránovky kůže kevlar, vyzkoušeno - vydrží hodně
http://www.mbshop.wz.cz/prislusenstvi/r ... CN1708.JPG
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.01.2007-12:04

XJelen:

ty rukavice mi nabízela za 150 - 200, ale bohužel jsem tam nebyl schopnej vybrat alespoň jeden pár, kterej by mi seděl. měla samý mrňavý a ještě k tomu byly přebraný.. tak že většina jich byla hodně potrhaná ve švech na konci prstů, ale za 150,-?? co bych chtěl. Jinak pochopitelně plánuju nějaký vejlet tímto směrem na jaře. Když jsem se s ní bavil, tak mi jasně řekla že ten web moc neudržuje. Což se taky potvrdilo, z té nabídky II. jakost tam měla moc málo věcí. Jinak mi (teď v sobotu) nabízela Tankvaky asi do 500- 600, a musím říct že vypadaly Vážně seriozně. tak že si tam asi pojedu nakoupit ještě jednou.

Jen jsem zvědav... jak ti oblečení slouží? respektive, máš odzkoušeno v dešti?
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.01.2007-13:26

Martini píše:Jen jsem zvědav... jak ti oblečení slouží? respektive, máš odzkoušeno v dešti?

Zatím nebyl problém, párkrát jsem dostal fakt slušnou sprchu a vydrželo to. O hadry strach mít nemusíš pokud je membrána neporušená. Měl jsem roztrženou membránu v kalhotech, to byl průser, pak jsem ji zalepil normální průhlednou páskou a je pokoj. Rukavice cca 1000km v dešti na IIIXJ sraz a zpátky a byl jsem hodně překvapenej co snesly. V tomhle ohledu doporučuju i slušnější boty, na hadry navlečeš nemoky, ale boty a rukavice jsou venku.
Teď mám kalhoty a bundu od Uvexu, kvůli létu, má to všude zipy na větrání, ale nemají teplý vložky takže Büse je připravená na jaro a podzim.
Uvidíš budeš spokojenej, když jsem to kupoval, nevěděl jsem vůbec nic o značkách a hadrech, a ceny Nazranů a Lookwelu mi teda taky moc neučarovali. Nakonec když jsem tu mojí bundu srovnával s kámošovo Nazranem (nevím co to bylo za model) tak jsem byl rád, že mám co mám. Po půl roce mu z toho lezly nitě.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.01.2007-14:13

XJelen:
Moc děkuji za "recenzi" .
Přeji hodně pohodových km v letošní sezoně. :smt006 .
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 21.01.2007-18:54

OTIS: A jaký je rozdíl mít (funkční)nepromokavou bundu a nepromok?

Jsem nějak neodpověděl. Takže nejzajímavější rozdíl je v tom, že nepromok daleko více izoluje oproti mokré svrchní části nepromokavé bundy bez použití nepromoku. Prostě při teplotách lechce nad nulou při dešti je mi v nepromokavé bundě zima i se zimní vložkou a mikinou, ale po navlečení do nepromoku je to pohoda.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod TOMMZ » 21.01.2007-18:56

TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 21.01.2007-19:06

TOMMZ píše:Kde je ten
http://www.MBSHOP.wz.cz ??

Je to v Prachaticích. Ale už ti přesně neřeknu adresu. Myslím ulice Smrková, nebo tak.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.04.2007-20:36

Nitram píše:Asi jsem jeden z těch co neměli číst ty Alešovi řádky. :wink: Neřikám, že jsem se nikdy neprojel jako Aleš, ale za těch 6 let už jsem si lehnul několikrát a můžu říct, že ani mikina moc nepomůže. Odřete se i přes ní...akorát v tom nemáte špínu ze silnice. Jen tak pro zajímavost: Je tu někdo, kdo si ještě nelehl s motorkou? -jakoukoli. Jestli jo, tak jak dlouho jezdí? Snad nejsem jediný střevo na světě.? :P :oops: :smt017
P.S.: I v šedesátce se můžeš pěkně sedřít. :? ...vlastní zkušenost v mikině :lol: 8)

mno to já jsem zoban osmnáctileté ale motorkama žiju od osmi kdy sem začal na fechtlovi a s tím sem ležel každó chvilu někde na louce s jawkou kerou jsem měl od čtrnácti jakbysmet ale na malým bajku a xjčku co jezdím na silnici tj od šestnácti zatim nee a taky pevně doufám že to nepříde!!!!!
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 18.05.2007-13:08

Já jsem dlouho jezdil v dvoudílné kožené kombninéze Brixton a bylo to v poho, ale třeba v létě na srazech to byl dost horor....a vloni jsem se oblík do kordury, protože jsem z tech kožených kalhot nějak vyrost :lol: Takže mám bundu Lookwell Spider s odepínací vložkou, chráničema a větráním a kalhoty EuroCycles AllRoad s odepínací vložkou, chráničema a větráním a taky pěkný...ale když je teplo a člověk nejede, aby to větralo a chladilo, tak je to snad ještě horší, než ta kůže. Myslím si, že na údržbu je kůže náročnější než kordura a při nošení rozhoduje i váha...a vzhled.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 05.09.2007-14:52

Máte někdo zkušenosti s oblečením od fa IXON.
Potřebuji zakoupit novou bundu a jsem rozhodnuty pro corduru
Anonymous

Příspěvekod karlos » 05.09.2007-18:44

Mám IXON Fire. Nepromokne, nefouká přes ni. Jen se mě oproti jiným značkám zdá taková tvrdá. Když si v ní sedneš na moto, tak se různě ohýbá, ale není to nepohodlné. Přirovnal bych to k novým maskačům nebo tak něco.
Myslím, že "cena/výkon" je OK.
Kdo to nikdy nezkusil, tak neví, o čem to je...
karlos
častý přispěvatel

Images: 5

Příspěvekod Anonymous » 12.12.2007-22:05

Dostal jsem nabídku od prodejce na dvě bundy od Beringu. Jelikož nemám tak jsem vybíral tady
http://eshop.bering.cz/cg/Mt/cg.asp?c=mbt_touring
máte někdo zkušenosti s tou první, Cobalta černá a s tou třetí Marble černá????
Osobně se přikláním k té Marble, raději delší na dlouhé cesty. Mám skoro dva metry a ta pasovka mi moc nesedí vzadu na páteř. Myslím, že i ta druhá vypadá lépe. Obě mají vnitřní termo vložku, ta první látku a ta druhá duté vlákno.
Dejte zkušenosti k výběru. Díky
Anonymous

Příspěvekod MatějXJ » 13.12.2007-03:12

Krušnohorce obléká Polo :D http://www.polo-motorrad.de
Obrázek
Blanka od Bolka má tu samou, ale někdo nás musel vyfotit :lol: :lol:
Naposledy upravil MatějXJ dne 19.12.2007-03:18, celkově upraveno 1
MatějXJ
častý přispěvatel

Images: 113

Příspěvekod Anonymous » 13.12.2007-06:02

Tridac: Mám tu Cobalt a sem s ní spokojenej. Mám 186cm a na záda nefouká :) Jel sem s ní hodně km v totální průtrži(několikrát) a vodu nepustí ani kapku. Je i dostatečně teplá s vložkou a v létě i bez :)) Ale to se dá nechat rozepnutej ten překryv zipu a trochu to přez něj pak protahuje. Sem s ní fakt spokojenej, narozdíl od kalhot. Taky sem s ní dvakrát spadnul a kromě trochu podřenýho předloktí drží. A dá se docela dobře nosit i normálně ;) Za tu cenu je to fajn bunda.
Anonymous

Příspěvekod David Houda » 13.12.2007-07:38

Já jsem taky student tam mě docela zaujal taky ten MBSHOP. Maj tam super ceny. Peněz není nikdy dost. Super Odkaz.
David Houda
častý přispěvatel

Images: 10
Kraj: Středočeský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1997

Příspěvekod Mira » 13.12.2007-16:34

Máte někdo zkušenosti s Kalhoty Nazran Fighter
a k tomu Bundu Nazran Ocean :D :lol: nebo co si o tom myslíte?

u nás je mají ale trochu levnější a když to koupím ještě dohromady tak mi dají slevu 10% :lol: :lol:

http://www.bikerscrown.cz/produkt2923.html
http://www.bikerscrown.cz/produkt2909.html
Mira

Images: 11

PředchozíDalší

Zpět na Bundy