od Anonymous » 15.01.2008-11:39
To je podobný jak já.
Měl sem doma Jawu 250 kývačku. Asi 6 let stála v garáži, eště tam měla trošku benzínu:-)
No a kluk z druhé vesnice že ju koupí. Tak sme dali cenu, s přihlédnutím k tomu že to dlouho stálo a bude to potřeba vyčistit.
No naložil to na vozík a odvezl k mojemu švagrovi, ten je tady takový místní fetchl shop.
Očistili to,vypláchl karbec, dolíl benzín,dal tam nabitou baterku a chytlo to hned na nakopnutí. To švagr kulel očima že to kurňa néni možný toto.
Borec odjel na mašině bez problémů,aj to svítilo:-)
Za týden dojel autobusem že mu to nejede, že chce prachy zpátky. Tak jsem si to pozjišťoval co a jak. On si koupil od známých firem od nich benzín, 10l kanistr za 100,-. Nekecám za 100,- (bylo to o prázdnínách 2007!!) a pak se diví že mu to nejede. Samozřejkmě jsem to zpátky nevzal, ale doletěl jeho otec se strýcama a že mě rozbijů držku a takový kecy. Nakonec jsem je usměrnil ať to dají ke švagrovi a ten zjistí co s tím.
Kontrola karbecu= není benzín, kontrola hadičky= bez děr, kontrola sítka=popel,pracha a sláma
No ten tatík hleděl jak blbec, vysvětlil jsem mu že sem se dozvěděl o tom benzínu,to na mě čuměl jak blb, a že to je pravděpodobně ta závada.
Po vyčištění sítka, vypláchnutí nádrže a přidání 4l benzínu vyinkasovali švagrovi 600,- za opravu a odjeli na mašině.
Milého chlapce jsem potkal druhý den, měl moncla jak prase.
poučení - první si to nech prohlídnout u odborníka a pak se uvidí.