Pozor na myši !!!

Pozor na myši !!!

Příspěvekod Anonymous » 30.12.2007-16:29

Zdravím přátelé v jedné stopě.
Dovolte, abych se s Vámi podělil o jednu zkušenost.
Jako každý rok, zazimoval jsem motorku tak, že jsem ji umyl a přestěhoval do závětří, kde je teplota cca +10st.C a navíc ji vždy když odcházím z domu, nebo se vracím vidím a kochám se tou krásou.
Nedávno mi manželka poslala do práce SMS, že nám žerou motorku myši. Okamžitě jsem volal zpět a bylo mi sděleno, že když pod naší milovanou vytírala, že tam byly jakoby kousky gumy či co. No v práci jsem už nemohl vydržet a pospíchal jsem domů. Hlavou se mi honilo, že se asi myši zakousli do sedla a v duchu jsem si říkal jak je to možné, s takovouto havětí jsme (možná i vzhledem k našemu příjmení Koťátkovi) nikdy neměli problémy a jaký to bude asi ranec za sedlo. Okamžitě po příjezdu domů jsem sundal sedlo a naskytl se mi hrozný pohled.
Sedlo bylo sice v pořádku ale pod sedlem, kde je malý prostor na lékárničku, žárovku a já tam vozím ještě kousek ruličky hajzlpapíru (mnohokrát se hodila), bylo doslova myší hnízdo. Řekl jsem si, že hlavně, že je sedlo v pořádku, nechal jsem jej tedy sundané, místo jsem vyčistil a začal jsem bojovat s havětí, která mi až dosud jinak nevadila. Nasadil jsem mnoho chemických prostředků abych zabránil dalším škodám. Ochránci přírody mi jistě prominou, kdybych našel myš ve špajzu, tak by mne to tolik nevadilo (víc navštěvuji lednici) ale na milovanou motorku to teda NE!
Nicméně jsem stále dumal jestli se nedostaly ty potvory někam dál. Po několika dnech, jsem sundal boční plasty a opět jsem nevěřil svým očím, co vše ty potvory dokáží a kam se všude dostanou. V každém záhybu plastů a až ve vzduchovém filtru byly doslova utemovány myší výkaly, různé kousíčky hadů, papírů a také granule našeho psa, o kterém jsme si dosud mysleli jak nám krásně papá. A toho smradu!!! No řeknu Vám, až se mi zvedal žaludek, když jsem se to pokoušel vyčistit.
Nakonec jsem se rozhodl, vše to rozebrat, včetně všech plastů na zadní části motorky i podsedlánu a nosiče od soudruhů GIVI. Bylo tak uděláno a vše pěkně vyčištěno a umyto. No alespoň trochu zpestření v tomto zimním čase.
Jediné co jsem si netroufl dát zpět, byl vzduchový filtr, díky kterému se ty bestie nedostali dál, a tak po Novém roce zakoupím nový a bude vše opět OK.
No a ponaučení?
1.určitě se vyplatí preventivně nějaká návnada na ty potvory.
Ušetří to dost práce, zvláště když zjistíte, že jste našroubovali jiné delší šroubky tam kde měly být kratší a musíte tu rozborku a sborku dělat dvakrát!!!
2. vždy když vyšroubujete od někudy nějaký šroubek, tak jej našroubovat hned zpět alespoň rukou!!
Mějte se krásně a pozor na myši!!!
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 30.12.2007-17:23

Nádherná zkušenost. Jen bych dodal moji zkušenost, když to na jaře nastartujete a pojede na dva válce a nebudou blikat světla na jedné straně, byla zimní idylka zpestřena nějakou chudokrevnou mrchou. Asi potřebují přez zimu i železo, protože mi překousali dva kabely od svíček a asi tři kabely ve svazku k zadním světlům a blinkrům. Myslel jsem, že to jako v autě dělají jen větší hlodavci, ale když koukáte na tu mrňavou mršku jak stojí na zadních a lehce zbavuje káblík izolazce, je to paráda.
Netuším co tam dát. Pastička nebo jed ji zabije a bude pěkně hnít mezi žebrama válců a to bude očistec a smrad. Něčím to natřít? Petrolejem? nebo to vystlat skelnou vatou. Ale ty mrchy si zvyknou na všechno.
Jsem zvědav zda máte někdo zkušenosti jak se jich zbavit.
Kote, velmi dobře vím, jak si se cítil, když si to odklopil. Já jsem málem padnul smrady. A ještě do toho sahat byla síla.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 30.12.2007-17:57

Já mazlika startuji vždy každý měsíc na cca 20min(vždy do sepnutí ventilátoru) aby se dobila baterka a tak nějak promíchal olej. No a jak je to na tom stojánku tak to proženu na všechny kvalty pěkně tak 2-3krát.
No a ta chemie proti myším prý funguje tak že to tu myš začne rozkládat ze vnitř a první pocity (zajímalo by mne jak to zjistili) je že nemají dost kyslíku tak prý vždy vylezou někam ven aby mohli dýchat a ne že zalezou. Tak nevím.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 30.12.2007-20:53

No nejsem lovec myší, ani se tomu nevěnuji, jen když jsem bydlel v paneláku v Kladně tak se to párkrát dělalo s deratizátorem, a přiznám se, že vždy ty myši zalezly někam chcípnout, že se buďto nenašly vůbec a nebo byly někde zašprajcovaný.

Když jsem dal jed na myši do auta, pěkně mi zasmradila sedačky, zalezla dovnitř zezadu do sedačky do toho molitanu nebo do palubní desky.

U motorky má toho vzduchu až až a zdechne si kdekoliv. Spíš najít něco, co ji odpudí aby tam vůbec nevlezla.

Jo perličku, u auta mi přežraly kabel od baterky ke starteru. To sem v životě neviděl.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 31.12.2007-07:30

Elektronický plašmyš, stará věc.
http://www.odklepnuto.cz/aukce321445-od ... ?actpage=1
Přece si nenecháš sežrat FJRo. :roll: Sežerou Ti plasty a budeš mít XJRo. :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 31.12.2007-09:27

Ty to používáš? Máš to vyzkoušené? Díky!!! :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 31.12.2007-09:44

Já to nepotřebuju, mám motorku v uzavřené vytápěné garáži. Ale funguje to, vydává to pro člověka neslyšitelný zvuk.
Nesmí ti ale dojít baterka, to pak sežerou i plašmyš. :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 31.12.2007-11:22

bolek_xj píše:Já to nepotřebuju, mám motorku v uzavřené vytápěné garáži. Ale funguje to, vydává to pro člověka neslyšitelný zvuk.
Nesmí ti ale dojít baterka, to pak sežerou i plašmyš. :wink:

No právě to mne zaskočilo, také jsem to nečekal. Mimochodem kolik máš v garáži stupňů?
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 31.12.2007-15:18

Tak 15 st. Auto parkuju venku a tak tam mám jen kola, motorku a mrazák s norskýma treskama.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.01.2008-20:11

Já jen kdybych náhodou potřeboval přespat :D
Anonymous

Příspěvekod lynx » 03.01.2008-08:21

No jo pánové to máte z toho vašeho parkování po garážích. V ložnici, obýváku nebo kuchyni by se vám to nestalo :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 03.01.2008-10:50

Když jsem přemýšlel kde ustájím motorku na zimu tak pro mě byla jasná volba psí bouda. Náš pes myší taky žere takže k motorce se nedostane žádná. Psí bouda je přenesený název pro sklep s bordelem kde spí pes.Kolem motorky je kruh cca 1m volnýho prostoru aby se čoklík mohl proběhnout a mě kde nahánět myšky. A ono to funguje.
Takže není potřeba kuchyň nebo obývák, stačí pes. No a jestli nemáte místo, tak mu udělejte boudu na motorce :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.01.2008-16:29

tick píše:Když jsem přemýšlel kde ustájím motorku na zimu tak pro mě byla jasná volba psí bouda. Náš pes myší taky žere takže k motorce se nedostane žádná. Psí bouda je přenesený název pro sklep s bordelem kde spí pes.Kolem motorky je kruh cca 1m volnýho prostoru aby se čoklík mohl proběhnout a mě kde nahánět myšky. A ono to funguje.
Takže není potřeba kuchyň nebo obývák, stačí pes. No a jestli nemáte místo, tak mu udělejte boudu na motorce :D

Člověče a to Ti to neobchcává? :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.01.2008-16:30

lynx píše:No jo pánové to máte z toho vašeho parkování po garážích. V ložnici, obýváku nebo kuchyni by se vám to nestalo :lol:

Tak to vyžadovalo stavební úpravy a to je lacinější koupit návnadu :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.01.2008-17:28

No neochcává mi to. Je to asi tím že to je vychovaný pes a chodí chcát na dvůr.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.01.2008-18:49

tick píše:No neochcává mi to. Je to asi tím že to je vychovaný pes a chodí chcát na dvůr.

Tak to máš dobrý, já bych toho svýho asi neuhlídal :smt018
Anonymous

Zpět na Jen tak