Jaké boty

reference

Jaké boty

Příspěvekod TOMMZ » 11.12.2007-11:42

Po třetí sezóně mi už začínaj odcházet boty, proto uvažuju o novejch, ale nemám představu který.

Mám požadavky:
membrána(nepromokavost)
slidery
chrániče nártu-holeně, kotníku, paty
nejlépe dva zipy pro snadnější nazouvání

Víte o něčem do 4tKč?
Naposledy upravil TOMMZ dne 11.12.2007-12:33, celkově upraveno 1
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod PIG » 11.12.2007-12:17

Díval jsem se na stránky paolo.cz a tam mají za 4tis boty stylmartin :smt017
Nevim kolik z toho co chceš ty mají ale mě se celkem líbí a něco takovýho za ty peníze bych si představoval. Mrkni na to
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod OTIS » 11.12.2007-12:20

http://mcf.cz/ -poštovné neúčtují.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod TOMMZ » 11.12.2007-12:45

Tyhle vypadaj dobře, ale zas nemaj membránu http://www.mcf.cz/index.php?akce=detail&zbozi_id=780

Mi přijde, že boty s chráničema a membránou dělaj jen ty nejlepší značky za bohužel vyšší ceny :?
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod PIG » 11.12.2007-12:52

PIG
XJ štamgast

Images: 184
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod TOMMZ » 11.12.2007-13:11

Jo jen nemaj kloub... asi do nich půjdu.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod lynx » 11.12.2007-14:12

Tome vím, že je to těžký, ale raději si připlať, boty nekupuješ na jednu sezonu. Každopádně bych oželel spíš tu membránu než kloub, zvláště když vyznáváš víc obrušování kolínka než zarytou turistiku :wink: . A rozhodně nekupuj na slepo - kupovat boty bez vyzkoušení je kravina (vím o čem mluvím, ještě teď bych si nafackoval :lol: ) .
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 11.12.2007-14:12

no já jsem koupil před srazem tyhle boty a prodělal jsem snima tu průtrž mračen, jezdím dost dlouho s nima a absolutně bez problémů. Sucho, pohodlí, pevné na noze. Díky ceně možná jak dlouho, ale zatím drží bez problému. Mají zip uvnitř a po celé délce dělený suchýzip, který to celé kryje.
http://www.bikerscrown.cz/produkt3040.html
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 11.12.2007-14:24

lynx píše:Tome vím, že je to těžký, ale raději si připlať, boty nekupuješ na jednu sezonu. Každopádně bych oželel spíš tu membránu než kloub, zvláště když vyznáváš víc obrušování kolínka než zarytou turistiku :wink: . A rozhodně nekupuj na slepo - kupovat boty bez vyzkoušení je kravina (vím o čem mluvím, ještě teď bych si nafackoval :lol: ) .

No jo je to fakt těžký 7560 na cca tři sezóny za Sidi mi přijde fakt docela dost(ty splňujou vše krom ceny). Boty bez membrány bych nechtěl. Mokrý nohy jsou to nehorší...stačí když mám promrzlé ruce. Tohle http://mcf.cz/index.php?akce=detail&zbozi_id=784 mi zatim přijde jako slušnej kompromis.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod JOE » 11.12.2007-15:25

Tridac píše:no já jsem koupil před srazem tyhle boty a prodělal jsem snima tu průtrž mračen, jezdím dost dlouho s nima a absolutně bez problémů. Sucho, pohodlí, pevné na noze. Díky ceně možná jak dlouho, ale zatím drží bez problému. Mají zip uvnitř a po celé délce dělený suchýzip, který to celé kryje.

Díky za tip Tridacu, jdu do nich taky.Za cenu 1250,- po slevě asi není co řešit.Když jsou vyzkoušené tak proč si je nevzít.
JOE
Změna je život.HONDA XL 1000 VARADERO
JOE
občasný přispěvatel

Images: 8
Typ XJ: HONDA XL 1000V VARADERO
Rok výroby XJ: 2003

Příspěvekod Anonymous » 11.12.2007-15:29

Tome, ty jsi jeden z mála na těchto stránkách, který potřebuje boty se slidery :wink:
Fortuna: 4/4
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 11.12.2007-15:37

Ja kdysik koupil boty Forma STREET a zařekl jsem se že už formy nekoupím. Promokají a po dvou sezónách jsou měkké jako gummáky, žádná ochrana. Známý v nich spadl na minibiku v 30km/h a odtrhla se mu podrážka. Včil si koupil zase formy a tvrdí že jsou lepší, snad se tu o nich vyjádří co Josef? :wink:
4 Tridac : Tyhle co na ně odkazuješ mě příjdou právě na způsob Formy, moc bych jim nedůvěřoval, pokud nemají všitý chránič v prstech a patě.
Fortuna 2/8
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Anonymous » 11.12.2007-16:25

Bartus píše:4 Tridac : Tyhle co na ně odkazuješ mě příjdou právě na způsob Formy, moc bych jim nedůvěřoval, pokud nemají všitý chránič v prstech a patě.
Fortuna 2/8

já jsem na ně narazil úplně náhodou v létě. Vybíral jsem boty dost dlouho a pak jsem říkal v téhle ceně s touhle výbavou si klidně koupím každý rok nové.
Přišly a jak jsem je nazul, překvapila mne měkčená vložka a velmi lehké obutí. pak jsem zapnul zip a sucháče a šel se projít. bez problémů. Na vodu jsem je vyzkoušel na sraz, 5 hodin v děšti, nohy suché.
Co se týká nějakých ochran tak jsem to sice nezkoumal, ale jen jsem vyzkoušel a prohlédl, že mají jednak tvrzenou špičku a ještě na nártu nášivky z tvrzené kůže na řazení, pak jsou tam absoltně tvrdý paty a z boků jsou na kotníkách něco jako protektory, nevím zda to je plast nebo kov, ale kotníky se nehnou a je nad nimi něco tvrdého a na holení kosti taky.
Ještě jsem v nich nespadl, pouze jsem jednou škobrtnul o zem a zatím nemám s botama problém. Zda vydrýí rok dva tři nebo nevim jak dlouho, za tu cenu to není špatný. Viděl jsem horší. Podrážka perfektně sedí na stupačkách, je tam nějaký jakoby doraz při posunu dopředu, takže se ani nesklopní když se nadzvedávám.
Není to o doporučení, ale píši zkušenosti o těchto botách. Velmi dobře se v nich cítím, pohodlné, vyšlapal jsem v nich i na Radegasta vpohodě.
Naposledy upravil Anonymous dne 11.12.2007-16:56, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 11.12.2007-16:27

Malinký dovětek, komunikoval jsem s Bikerscrown přímo, zda opravdu jsou voděodolné a co bude když mi do nich poteče odpověděli mi písemně, že dovozce garantuje sucho, pokud by propustili vodu, at jim je okamžitě pošlu, provedou testy a okamžitě to budou řešit.
Anonymous

Příspěvekod JOE » 11.12.2007-16:36

Tridac:
Vybíral jsem boty dost dlouho a pak jsem říkal v téhle ceně s touhle výbavou si klidně koupím každý rok nové.

Souhlasím s tebou :smt045 :smt045 :smt045
Změna je život.HONDA XL 1000 VARADERO
JOE
občasný přispěvatel

Images: 8
Typ XJ: HONDA XL 1000V VARADERO
Rok výroby XJ: 2003

Forma Safary WP

Příspěvekod Anonymous » 11.12.2007-16:59

Tak Bart když psal o tom co spadl z toho minibiku, tak to bylo o mě. Měl jsem Forma Street. Podrážka se odlepila, jak by byla z papíru. Ale taky to bylo to nejlevnější co před 4 rokama na trhu bylo. Zařekl jsem se, že Formy už nikdy. Ale jak to tak bývá ... Mám tohle :
Forma Safary WP.
http://www.mcf.cz/index.php?akce=detail ... 1c9c1a2703

Koupil jsem je teď na podzim, tak uvidime. Charakteristiku si počtěte. Sedí krásně na noze a noha se mi v tom nepotila. Uvidím jak v dešti.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 11.12.2007-20:15

Tome co Spyke teď u BejkaKrámu? Ty Sport Tourer jsou WaterResisstant. Zpracováním mi přijdou hodně slušný teda v porovnání s těma ostatníma holínkama v BC. Slidery jsou vyměnitelný, akorát čoveče si nevybavuju jak je to stěma dvouma zipama.

Vševěd - ptal se na boty s kloubem a sliderama tak co sem cpeš ty holínky :roll:

Fortuna: 5/7

Bolek, o fous co? :lol: jsi mě vylekal :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 11.12.2007-20:19

Tridac píše:no já jsem koupil před srazem tyhle boty a prodělal jsem snima tu průtrž mračen, jezdím dost dlouho s nima a absolutně bez problémů. Sucho, pohodlí, pevné na noze. Díky ceně možná jak dlouho, ale zatím drží bez problému. Mají zip uvnitř a po celé délce dělený suchýzip, který to celé kryje.

tak asi před tejdnem jsem koupil uplně stejný a k tomu rukavice od nazranu a dostal jsem zámek na koloběžku :-) tak jsem zvědavej jak budou držet 8)
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 11.12.2007-21:53

XJelen píše:Tome co Spyke teď u BejkaKrámu?

Na obrázku vypadaj moc dobře :wink:
TOMMZ
Site Admin

Re: Forma Safary WP

Příspěvekod Anonymous » 11.12.2007-22:34

Jája píše:http://www.mcf.cz/index.php?akce=detail ... 1c9c1a2703

Koupil jsem je teď na podzim, tak uvidime. Charakteristiku si počtěte. Sedí krásně na noze a noha se mi v tom nepotila. Uvidím jak v dešti.

Dá se říci, že jsou boty skoro stejně totožné. Podle popisu je to asi úplně stejné, jen je na nártu světleší to polstrování u mne, jinak jsou stejné. Jen u mne z boku a zezadu jsou reflexní a pěkně svítěj v noci. Jinak vnitřek, dělený suchý zip zevnitř, pod tím je klasický zip. Mají taky watter membránu. Akorát v akci jsou skoro za polovinu.
Anonymous

botky

Příspěvekod Anonymous » 12.12.2007-07:33

No uplně to nejlevnější bych už nekoupil. Jak se říká, nejsme tak bohatí, abychom kupovali levné věci. A boty tak min. 5 sezon vydržet musí, takže se vyplatí si trošku připlatit. I když na druhou stranu je pravda, že tady v Česku šroubujou obchodníci ceny kam až můžou.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 12.12.2007-10:15

Tome je fajn když holínky svítěj, ale ty jezdíš trochu jinak a tak potřebuješ jinou obuv. Dám ti pár typů: XPD (XP-3,5), FORMA F1 RACING, OXTAR SS PERFORMANCE 2 Waterproof, OXTAR T.C.S. EVO REPLICA RX (T.C.S. SPEED), SIDI B2 a hlavně DIADORA EAGLE PRO. Pomalu každá bota se dá ošetřit na slušnou nepromokavost, tak to neber jako hlavní kriterium na výběr. Při zkoušení není ani tak důležitá chůze jako jak ti budou sedět při cvičení na mašině (vysedávání) - zjistíš jednoduše, zkus v nich předzávodní rozcvičení :D .
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 12.12.2007-12:16

No taky jsem původně chtěl boty se sliderama ale stejně dřív brousim podrážkou tak jsem to vypustil ,-) Nakonec jsem u pola za cca 3500Kč koupil v akci Oxtar HP GTX tak jsem na GORE-TEX zvědavej. Ty boty co mám teď vydržely 5 sezón dost nešetrnýho zacházení a ještě pořád budou tak aspoň rok dobrý na ježdění do práce ,-) Jinak měli tam i GORE-TEXový sportovní boty zn.OXTAR ale bohužel neměli velikost Titanic.
Anonymous

Příspěvekod xy » 12.12.2007-14:17

...smazat,není aktuální...
Naposledy upravil xy dne 05.03.2008-11:03, celkově upraveno 1
...kam nevidím, tam neletím...
xy
XJ štamgast

Images: 4
Kraj: Středočeský
Typ XJ: fzs 600
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Anonymous » 12.12.2007-17:53

Pro XJelena

Díky tomu, že jsem prodejce Suzuki, dneska vyšel nový katalog technických doplňků pro bandity. Kufry, kapotáže, světla, plasty. Kdybys třeba chtěl vidět?
Jinak jsem si vzpoměl, že by nebyl problém výbavy a náhradních dílů origoš například v nákupních cenách. :shock: :shock:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.12.2007-21:40

Tridac píše:Pro XJelena

Díky tomu, že jsem prodejce Suzuki, dneska vyšel nový katalog technických doplňků pro bandity. Kufry, kapotáže, světla, plasty. Kdybys třeba chtěl vidět?
Jinak jsem si vzpoměl, že by nebyl problém výbavy a náhradních dílů origoš například v nákupních cenách. :shock: :shock:

Jojo něco k nám prosáklo, akorát študovat ho budu až bude volno. Víceméně tam prd vykoukám... čekají mě spíš jiný doplňky (tvrdší pera, panceřky, možná comander).
Co se náhr. dílů týče, škoda že nejezdíš Kawu, mohli bysme dělat výměnný obchod :lol: :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.12.2007-21:43

TOMMZ píše:
XJelen píše:Tome co Spyke teď u BejkaKrámu?

Na obrázku vypadaj moc dobře :wink:

Měl jsem je na noze :wink: nechtěl jsem je sundat :lol: ale snad až příští zimu, nejni vhodná doba :(
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 12.12.2007-23:09

Tak už jen zkoušet a vybrat :shock:

Obrázek
OXTAR T.C.S. Sport Gore-Tex

Oblíbená racingová obuvs Gore-texovou membránou. Lehké, nepromokavé a pohodlné, se slidery a speciální podrážkou odolnou proti poškození olejem nebo benzínem, barvy: černá, červená, modrá

Cena: 5 690,00 Kč

--------------------------------------------
Obrázek
SIDI Vertigo Mega Gore

Silniční boty, speciálně pro ty,kteří mají vysoký nebo široký nárt. Materiál: kůže, Gore-tex membrána.

Cena: 7 290,00 Kč

Obrázek
SIDI B2

Silniční boty. Materiál: Lorica, vyměnitelné nylonové chrániče holení, kotníku a slidery. Barva: black, blue, red.

Cena: 5 600,00 Kč

Obrázek

OXTAR SS Performance 06 Waterproof
Silniční nepromokavé boty. Lehké a pohodlné boty pro široké spektrum použití. Opatřeny slidery a speciálně upravenou podrážkou pro lepší přilnavost a tlumení vibrací.

Cena: 3 790,00 Kč

Obrázek
Sport Tourer
Výrobce: Spyke
Sportovní vysoké boty s nejzákladnějšími protektory, které jsou použity na závodních modelech.Jsou také pohodlné pro krátké nošení.Jsou ideálním kompromisem mezi bezpečím závodní obuvi a pohodlností Touring obuvi.Výplně v oblasti kloubů, vyztužené a zpevněné části v nejvíce namáhaných oblastech, závodní podrážka.

Cena: 5.000 Kč

Obrázek

NOVINKA 2006 ! Top model silničních bot od Diadory. Vnitřní botička s karbonovou výztuhou, protiskluzná podrážka, Zapínání Velcro a zip. Barva: bílá

Cena: 7 600,00 Kč

Obrázek

ARROW DRY WP - černé
DRYTEX voděodolná membrána
Extra měkká polymerová výplň boty pro dokonalé pohodlí.
Plastový pevný chránič holeně + vyztužená patová část boty a špice.
Vyměnitelné magnesiové slidery na špici a plastové na kotnících.
Podrážka složena z materiálu který zamezuje uklouznutí na vlhkém nebo mastném povrchu.
Antibakteriální vložky s ventilačním systémem APS ( Air Pump System)
TPU Dual Flex a antivibrační EVA nylonová mezi podrážka s pružnější přední částí pro lepší citlivost a stabilitu na motocyklu.

Cena: 3.340,00 Kč
Naposledy upravil TOMMZ dne 13.12.2007-20:52, celkově upraveno 1
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Anonymous » 13.12.2007-17:05

Noo, jestli se už pohybuješ v takových cenách...

Tohle je třeba poměrně brutální...

Obrázek

Alpinestars Supertech

Sportovní obuv s vyjímatelnou vnitřní botičkou z kevlarové tkaniny, s plastovými výztuhami a oboustrannými elastickými výztuhami zvyšující ochranu proti vykloubení kotníků. Podrážka z pevné gumy odolné proti mastnotám se zvýšeným lemem na špičce a vnitřní straně . Na nártu panel z perforovaného textilu zpevněný pružným plastem. Všitý elastický lem na horním okraji boty. Plastem (PU) zpevněná špička a pata, plastový chránič holeně a lýtka. Slider na špičce. Kovový slider na podpadku. Zapínání vnitřní botičky sněrování na lýtku. Upevnění boty zipem na vnitřní straně nártu, doplněné plastovou přezkou s kovovým zámečkem.

7990,-

Další foto..

Obrázek

Obrázek
Anonymous

Příspěvekod David Houda » 15.03.2009-16:43

Máte někdo zkušenost s těmito botami: http://www.motorbikeshop.cz/cs/motorbik ... zbozi=3254 :?: Díky za info
David Houda
častý přispěvatel

Images: 10
Kraj: Středočeský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1997

Další

Zpět na Boty