Nehoda

Nehoda

Příspěvekod mahomaho » 07.12.2007-13:48

Nezná někdo odpověď na velice záludnou otázku. Pokud jsem učastníkem nehody :cry: a nehodu jsem nezavinil, jsem veden jako poškozený ale měl jsem prošlou technickou :smt021 , :smt021 :smt021 :smt021 vyplatí pojišťovna náhradu škody která mě vznikla na moto?
mahomaho
XJ štamgast

Images: 36
Kraj: Středočeský
Typ XJ: kdysi xj900 diversion
Rok výroby XJ: 1996

Příspěvekod Anonymous » 07.12.2007-13:56

Pokud je nehoda a je určen viník a poškozený, náhrada škody poškozenému se hradí z povinného ručení viníka. Musí to ale on nahásit na pojišťovně, stejně jako poškozený to musí nahlásit také na té pojištovně viníka.

Propadlá technická se posuzuje pouze ve chvíli, kdy má přímou souvislost s důvodem nehody. Třeba že nehoda vznikla z ůvodu sjetých gum nebo spíše z důvodu, že poškozenému nesvítila světla a proto do něj viník naboural. Ale pokud je zcela jednoznačně určen viník, tak pojišťovnu viníka nezajímá technická, toto řeší z protokolu policie.

Jiné by to bylo, kdyby si chtěl uplatnit škodu ze svého havarijního pojištění a měl propadlou technickou, pak ti pojištovna nic nedá, protože si jel vozidlem nezpůsobilým k jízdě, pokud bys ovšem neprokázal, že si jel do servisu, ze servisu nebo na technickou a v pracovní době a v pracovních dnech. Chápeš? Když nemá vozidlo STK jedinou výjímku kdy můžeš jet v autě zcela sám je zajištění servisu a STK. Těžko někoho přesvědčíš, že v neděli v poledne jedeš na STK :lol:

Jinak v tvém případě pokud je určen viník a není v protokolu jako důvod tvůj technický stav jako důvod k nehodě, stk se neřeší, ale největší problém je donutit toho člověka aby to šel nahlásit na pojišťovnu.
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 07.12.2007-14:32

Obávám se, že pokud se v tom bude šťourat PČR, tak bys měl dostat pěknou pokutu a hezkejch pár bodů odevzdat.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod lynx » 07.12.2007-14:45

Propadlá technická (vozidlo není tudíž způsobilé k provozu) a alkohol jsou důvodem k odmítnutí plnění ze strany pojišťovny. Takže jako poškozený nemáš nárok, neboť si vozidlem neměl vůbec vyjíždět - nic by se ti nestalo. I v případě obnovení technické by si se měl na STK přemístit na podvalu - zní to jako kravina, ale je to tak.V ČSAD jsme řešili dost čast, jak dostat na STK autobus bez průseru :) Jediná šance je, že si té propadlé technické na pojišťovně nikdo nevšimne, stejně tam mají bordel, při nejhorším obálková metoda - jsme v Čechách :twisted: .
P.S.: likvidací pojistných událostí se živím.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 07.12.2007-15:23

TOMMZ píše:Obávám se, že pokud se v tom bude šťourat PČR, tak bys měl dostat pěknou pokutu a hezkejch pár bodů odevzdat.

Ano s tímto souhlasím. Pokud nedostane bodíky a penízky do kasičky, je to špatná práce policajta.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 07.12.2007-15:31

lynx píše:Propadlá technická (vozidlo není tudíž způsobilé k provozu) a alkohol jsou důvodem k odmítnutí plnění ze strany pojišťovny. Takže jako poškozený nemáš nárok, neboť si vozidlem neměl vůbec vyjíždět - nic by se ti nestalo. I v případě obnovení technické by si se měl na STK přemístit na podvalu - zní to jako kravina, ale je to tak.V ČSAD jsme řešili dost čast, jak dostat na STK autobus bez průseru :) Jediná šance je, že si té propadlé technické na pojišťovně nikdo nevšimne, stejně tam mají bordel, při nejhorším obálková metoda - jsme v Čechách :twisted: .
P.S.: likvidací pojistných událostí se živím.

Jednak jsem byl 4,5 roku policajt, jedna jsem dělal 14 let pojišťováka a jako hlavní pracovní výkon jsem řidič. Zhruba třikrát mne vždy někdo nabouchnul. Ani jednou nikdo nechtěl technickou, snad si to četli v dokladech, ale většinou si nikdo toto neuvědomí, když je viníkem ten druhý. U bouraček kdy mi způsobili škodu jsem měl jednou porpadlou technickou u svého daewoo espero, takže jsem měl bobky. Protivník to zavinil a tak jsem šel na jeho českou pojištovnu, vytočil inforlinku na přepážce nadiktoval soje údaje, nadiktoval moje auto data z techničáku a pak jsem jen za viníkem a řekl mu, že jsem to nahlásil at jde taky. šel a za tři dny příjemná zpráva z mé banky. Nikdo nic nešetřil, nehledal, nefotil, zaplatili škodu ještě ve větší výši než doložil potom fakturu.

Takže bych ožná řekl, že to je zase jen v lidech, ale já mám zkušenosti takové, že po mě nikdy nikdo nechtěl technickou, pokud bych nebyl viníkem a důvodem nehody byl technický stav.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 07.12.2007-18:04

Čoveče...policajt,pojišťovák...řidič...dělal jsi někdy rukama? :lol:
Anonymous

Příspěvekod mahomaho » 07.12.2007-19:15

album_showpage.php?pic_id=2451

Včera 16:40 jsem si vezl ze servisu svoje xj s novýma řidítkama z nerezu upravenými pro pohodlnější jízdní pozici a panceřovýma hadicema (rozdíl byl znát :smt023 ) chtěl jsem jen natankovat do plna a uložit k zimnímu spánku s tím že mám mašinu co se úprav týče na 95 procent nachystanou na Faro 2008.Řádová sestra mě nedala přednost měli jsme oba zelenou ale já jel rovně a ona odbočovala v protisměru do leva. Je tam vyklízecí šipka do leva, ale ta už byla zhasnutá a ona si toho nevšimla. Chodím o berli kvůli kotníku a naraženinám jinak jsem ok. Sestra tvrdí že mě neviděla. O motorce se radši nerozepisuji spravit to půjde pokud bude rám atd ok, ale jestli mě pojišťovna nic nedá tak jsem v ......... Toš tak :-(
mahomaho
XJ štamgast

Příspěvekod mahomaho » 07.12.2007-19:19

Přes víkend jsem asi bez netu takže na příspěvky budu reagovat až v pondělí. Zatím díky..
mahomaho
XJ štamgast

Příspěvekod Rix » 07.12.2007-22:35

Radši bych viděl vypadnout dítě z kočárku než rozbitou motorku. Je to kráva. :evil: :evil:
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod MatějXJ » 08.12.2007-03:10

Tridac píše:Zhruba třikrát mne vždy někdo nabouchnul.
:smt005 :smt005 A pak že chlapi nemůžou rodit :smt119 :smt104
MatějXJ
častý přispěvatel

Images: 113

Příspěvekod Anonymous » 08.12.2007-07:33

mahomaho píše:...měli jsme oba zelenou ale já jel rovně a ona odbočovala v protisměru do leva. Je tam vyklízecí šipka do leva, ale ta už byla zhasnutá a ona si toho nevšimla. Chodím o berli kvůli kotníku a naraženinám jinak jsem ok. Sestra tvrdí že mě neviděla. O motorce se radši nerozepisuji spravit to půjde pokud bude rám atd ok, ale jestli mě pojišťovna nic nedá tak jsem v ......... Toš tak :-(

čoveče a že sis vybral zrovna taky zelenou :shock: nebo si jí vybrala sestra :shock: možná proto tě neviděla. Na tý fotce jsem si tý motorky taky všiml až na podruhý :lol:
Vyklízečka už byla zhasnutá? a tys měl ještě zelenou? Tomu moc nerozumím.
Hlavně že jsi v celku... Co se motorky týče, klasik by pravil "hovno tomu je" :wink: do jara času...
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.12.2007-17:16

Caligula píše:Čoveče...policajt,pojišťovák...řidič...dělal jsi někdy rukama? :lol:

No s ohledem na Tvůj věk to přejdu jako vtipnou poznámku. Dcera se narodila o dva roky dříve než ty a synátor jako ty a už by asi měl záhlavec.
Vím že to vypadá vtipně pro někoho, kdo se veze na rodičích a ptá se na práci rukama, ale asi by ses divil, než napíše blbost.
Pojišťováka jsem dělal při zaměstnání, dílna, automechanik, důl a podzemní práce, jinak jsem dělal 7 let v lomu, světe div se, taky rukama. Dá se říci, že jsem si od rukou orazil ty zhruba čtyři roku u policajtů, i když jsem dělal melouchy na autech pořád doma.
Celkem mám odpracováno letos 30 let, z toho cca 24 let manuálně. Tak se pochlub, kolik let si makal ručně a kolik si vychoval dětí? Já čtyři děti 26,25,24,23 let a ještě na zpěstření sklonku života mám kluka 13 let.
Zkus se pochlubit co jsi dokázal v životě třeba ty, mohlo by to být taky tak zábavné.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.12.2007-17:18

MatějXJ píše:
Tridac píše:Zhruba třikrát mne vždy někdo nabouchnul.
:smt005 :smt005 A pak že chlapi nemůžou rodit :smt119 :smt104

Neboj, vždycky jenom plechy bouchly.
Ale jako nabídka k rande to nebylo špatný. :oops: :lol: :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.12.2007-18:22

Přeju rychlé uzdravení a pevné nervy při opravách.
Do jara je dost času, tak hodně štěstí.

Kapota: http://www.motopuzzle.cz/dily.php?stav= ... zna=YAMAHA

Nic jiného jsem nenašel.
Ale jak tu motorku vidím znovu, tak bych řekl, že jestli neseženeš nějakou jinou na díly, tak se to asi ani nevyplatí dávat dohromady. Já jí měl jen "trochu", opravoval jsem kapotu, lešení, rám na rovnačce, budíky z druhé ruky a pár maličkostí jsem koupil nové. A přišlo to na 25 OOO Kč.
Naposledy upravil Anonymous dne 08.12.2007-18:35, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.12.2007-18:30

mahomaho píše:album_showpage.php?pic_id=2451

..................... Chodím o berli kvůli kotníku a naraženinám jinak jsem ok. Sestra tvrdí že mě neviděla. O motorce se radši nerozepisuji spravit to půjde pokud bude rám atd ok, ale jestli mě pojišťovna nic nedá tak jsem v ......... Toš tak :-(

Hlavně to zdraví. Ostatní se dokáže udělat. Moto nevypadá hezky, ale jsou to plasty a plech. Na vozíčku bys to asi viděl jinak. Je dobře, že funguješ, píšeš a vše ostatní bude v pohodě.
Anonymous

Příspěvekod HABERA » 08.12.2007-18:41

No cítim s tebou.Na té fotce to vypadá docela hrozivě.Udělat to na mí holce tak nevim jestly bych se udržel a nesla by sestra do neba o nějaký ten rok dříve.Hlavně že si celí.Motorka se dá vždicky spravit o neco líp jak polamané kosti,jenom to bude neco stát.Bolek by ti nohl viprávět,jestly se nepletu.
HABERA

Images: 4

Příspěvekod karlos » 08.12.2007-18:50

HABERA píše:No cítim s tebou.Na té fotce to vypadá docela hrozivě.Udělat to na mí holce tak nevim jestly bych se udržel a nesla by sestra do neba o nějaký ten rok dříve.Hlavně že si celí.Motorka se dá vždicky spravit o neco líp jak polamané kosti,jenom to bude neco stát.Bolek by ti nohl viprávět,jestly se nepletu.

Je to mimo téma, ale HABERO: co ten pravopis????? Ne že bych taky neklepl nějakou tu chybu, ale číst to po tobě učitel češtiny, tak musí dostat infarkt. :smt024 :smt115
Kdo to nikdy nezkusil, tak neví, o čem to je...
karlos
častý přispěvatel

Images: 5

Příspěvekod Anonymous » 08.12.2007-19:02

karlos píše:
HABERA píše:No cítim s tebou.Na té fotce to vypadá docela hrozivě.Udělat to na mí holce tak nevim jestly bych se udržel a nesla by sestra do neba o nějaký ten rok dříve.Hlavně že si celí.Motorka se dá vždicky spravit o neco líp jak polamané kosti,jenom to bude neco stát.Bolek by ti nohl viprávět,jestly se nepletu.

Je to mimo téma, ale HABERO: co ten pravopis????? Ne že bych taky neklepl nějakou tu chybu, ale číst to po tobě učitel češtiny, tak musí dostat infarkt. :smt024 :smt115

Laciná poznámka nadprůměrně nadaného jedince, karlosi. Zamysli se. Kde zústala moravská přívětivost a nadhled?
Anonymous

Příspěvekod HABERA » 08.12.2007-19:46

Ono sa rádo rýpe do bezbranáho.Je to vagas a lumo. :lol:
HABERA

Images: 4

Příspěvekod mahomaho » 08.12.2007-19:57

Vyklízečka už byla zhasnutá? a tys měl ještě zelenou? Tomu moc nerozumím.
Hlavně že jsi v celku... Co se motorky týče, klasik by pravil "hovno tomu je" :wink: do jara času...[/quote]

Křižovatka ve tvaru kříže.Hlavní cesta je rovně.Oba jsme byli na hlavní (proti sobě). Já stál na červenou. Auta v protisměru měla zelenou a svítila jim i vyklízecí zelená šipka do leva. Ta zhasne, ale v protisměru svítí pořád zelená aby auta mohly jet dál rovně. Po chvilce se rosvítí zelená mě a můžu jet rovně. V protisměru můžou jet taky rovně, ale už nesvítí vyklízecí šipka takže auta jedoucí vlevo musí dát přednost protijedoucím vozidlům-čili mě. Ona mě přednos nedala. Jinak je to hlavní křižovatka v Uherském Hradišti na Malinovského Směr Kunovice,Staré Město,Jarošov,Centrum. Křižovatka u Kina Mír.
mahomaho
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 09.12.2007-09:50

No s ohledem na Tvůj věk to přejdu jako vtipnou poznámku. Dcera se narodila o dva roky dříve než ty a synátor jako ty a už by asi měl záhlavec.
Dítě jsem zatim nevychoval žádné a ani to nemám v plánu když vidím jak tento"systém"funguje.Na rodičách se nevezu,bydlím se svou přítelkyní a na co nevydělám,to nemám.A vzhledem k tomu že od 18ti dělám na pile(což myslim neni práce pro slečny)si dovolim tvrdit že vim jak chutná práce rukama.Asi to neni jak ty píšeš tak"zábavné"jako tvůj výčet práce,ale stejně jsem rád že se nemusim nechat krmit a poučovat od někoho jinýho a stojim na zemi vlstníma nohama.Nicméně svou"poznámku"jsem myslel spíše ze srandy...nemusíš hned rozdávat záhlavce taťko :wink: .
Jen jsem chtěl naznačit že úředníky moc nemusím a policajty teprv ne...i když je pár vyjímek.
Anonymous

Příspěvekod karlos » 09.12.2007-09:54

Tridac píše:
bolek_xj píše:Laciná poznámka nadprůměrně nadaného jedince, karlosi. Zamysli se. Kde zústala moravská přívětivost a nadhled?

Bolku, musíš napsat zamisly se, aby to bylo pro Karlose k zamyšlení. :lol: :lol: :lol:

No jo vy dva, aby jste si nerýpli taky, že. :D :D :D Bolku "zůstala" :D :D :D Už toho nechme, byla to jen taktická...

mahomaho: tu křižovatku znám velice dobře, páč manželka je z Kunovic a já jsem v UH strávil 6 let. Dokonce jsem tam viděl motku napasovanou z boku do 120-cítky. Motka jela od Jarošova na centrum a ten řidič v plechovce to chtěl stihnout na oranžovo-červenou ve směru Kunovice - Staré Město. Tož tak.
karlos
častý přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 09.12.2007-15:29

:D :D :D Bolku "zůstala" :D :D :D Už toho nechme, byla to jen taktická...
Nebyla taktická, byla trapná a v jediném příspěvku jsem poznal, jakej jsi blb. Píši to tady veřejně, abyses trochu zastyděl.

Fortuna: 4/7
Naposledy upravil Anonymous dne 09.12.2007-16:01, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 09.12.2007-15:48

bolek_xj píše::D :D :D Bolku "zůstala" :D :D :D Už toho nechme, byla to jen taktická...
Nebyla taktická, byla trapná a v jediném příspěvku jsem poznal, jakej jsi blb.

:smt101 tyjotyjotyjo :smt101 pěkně od srdce :smt021 :smt045
pro Karlose: ať už myšleno v dobrém, přesto zbytečné :wink:
Je třeba nést následky :jedensmajlíkožírajícídruhého:

Fortuna: 5/4 :roll:
Anonymous

Příspěvekod MatějXJ » 09.12.2007-17:59

A sakra, ta nehoda se nějak zvrtla :smt014
pro Haberu:: piš dál a prď na lidi tipu Karlos. Hlavně že tu jsi :smt038 :smt023
MatějXJ
častý přispěvatel

Images: 113

Příspěvekod karlos » 09.12.2007-21:26

Tak že bych se taky vyjádřil? Ano, asi jsem to neměl psát, OMLOUVÁM SE :oops: a už to neprobírejme.

to Bolek: perfektní psycholog.

Nechť nám web ještě dlouho vydrží.
karlos
častý přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 09.12.2007-21:37

karlos píše:Tak že bych se taky vyjádřil? Ano, asi jsem to neměl psát, OMLOUVÁM SE :oops: a už to neprobírejme.
to Bolek: perfektní psycholog.
Nechť nám web ještě dlouho vydrží.

Uznat chybu je někdy těžké, ale velkej chlap to dokáže. Vítej zpět, Karlosi, všechno dobré.
Fortuna:3/5
Anonymous

Příspěvekod mahomaho » 12.12.2007-18:29

Bolku díky za odkaz na kapotu. :smt023 Kdyby náhodou někdo věděl ještě o předním světle, víku ventilů, kapotáži kolem budíků, blatníku popř. nádrži (není proražená ale promáčklá tak na velikost dlaně) sem s tím pleas...

Zatím vím že budu muset dělat nová řidítka, lakovat vika na bocích motoru stejně tak pouzdra na vidle + nějaká ta stupačka zrcátko a blinkry.

Jestli jsou jeblé ráfky,vidle a kotouče nevím protože ležím doma, ale snad by to podle zbežného okouknutí mělo být good. Ale dokud se to nerozebere jsem spíše pesimistou bo už ty telefony ze servisů se špatnými zprávami znám. Co vím jistě, jezdit budu dál, buď na tomhle nebo na něčem jiném. To je jedno, ale jezdit se mě chce jak sviňa..... :lol:
mahomaho
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 12.12.2007-20:43

Tahle vypadá dobře.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2
Nestojí tolik a ze své něco prodáš. Na českých bazarech je nabídka minimální.
Anonymous

Další

Zpět na Úřady, Legislativa, Pojištění