Videjko z vyjížďky-pro ty, co už zazimovali

Videjko z vyjížďky-pro ty, co už zazimovali

Příspěvekod Anonymous » 22.11.2007-23:41

Je to první pokus, tak se omlouvám za kvalitu i za ozvučení..ještě bude druhej díl.. :) http://www.youtube.com/watch?v=_lEGVg1TNE8
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 23.11.2007-01:30

Přimlouval bych se za akčnější, kratší video bez zacpaných silnic a se zvukem motoru.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 23.11.2007-01:48

Druhá část je i se zvukem motoru, je mimo město, ale akčnější nevim. Taky bych rád, ale snad bude zejtra ještě sucho, tak něco dodám ještě. Asi dočasně vyměním štítek za můj homemade čirej, bude přes něj určitě líp vidět. Jo a mimochodem, je to ve dvou a s plnou nádrží..
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 23.11.2007-17:50

Druhá část..dneska se bohužel nezadařilo, páč kámoš si odvez foťák.. :/

Admin: Proč nepoužíváš tagy?
Anonymous

Příspěvekod Hynek » 24.11.2007-00:16

všimli jste si jakej je rozdíl odrazu od tachometru těch stromu proti tomu videu co se tady řešilo před nedávnem?To je rozdíl co a rychlost byla o hodně nižší.
Hynek
občasný přispěvatel

Images: 6

Příspěvekod vilta » 24.11.2007-10:17

Docela valíš. Fakt dobrý. Nevim jestli bych to zvládl taky. Jak vidím ten sníh tak nevim.
(tu su skoro furt)
vilta
častý přispěvatel

Images: 23

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-12:11

Přesně, jakmile je sníh nebo teplota se blíží k nule, už bych nikam nevyjel. Stačí trošinku namrzlýho, když to nečekáš a nazdar. Máš můj obdiv, za jedno bych zmrznul :D a za druhý ten sníh atd. Sem si vzpomněl, jak jsme jako malí haranti, a neni to tak dávno :lol: , lítali na sněhu s mustangem :D Našli sme doma nějakej starej řetěz, omotali s nim kola a hurá do sněhu :lol:
A o těch stromech už mlčte... Tady je ta kamera úplně jinde :roll:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-12:19

Je fakt, že není pěknej pocit, když člověku v zatáčce občas poodjedou řídítka z rukou..ale zas ve dvou si člověk na tom mokru může dovolit o něco víc, mnohem líp to na silnici drží. Jinak pro zajímavost ke druhý části-jedu to na dunlopech GT501, max co tam jedu je kolem 160km/h a je to cesta z Heřmanova Městce směrem Seč, ale pak v Hrbokově uhnu na Chrudim. Škoda, že včera nemoh kámoš zas pučit foťák, jel sem do Krouny a tam bylo celkem sucho..ještě uvidim, třeba se zadaří dneska, jestli bude počasí. Tam by to byly hodně akční záběry..
A k tý zimě ještě..nebylo to tak hrozný..byli sme nabalený :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-16:29

Nakonec se zadařilo, takže ještě dneska přibude jedno, možná dvě videa trošku extrémnější..v těch nejlepších zatáčkách bylo mokro, takže došlo i na jednu až dvě "krizovky", ale ustáli jsme to všichni tři(opět se spolujezdkyní).
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-17:01

Prosimtě, hlavně se kvůli nějakýmu filmování nevymázni!!! My to oceňujeme, ale bylo by to zbytečný. Já tohle znám, člověk ví, že si ho někdo natáčí (nebo v tomhle případě sám sebe natáčí :D ) a tim mu hrozně stoupne adrenalin a sebevědomí. Pak se chce podvědomě předvést a ztrácí sebekontrolu, na to bacha, takovejch karambolů jenom kvůli kameře už sem viděl... :cry:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-17:02

Ale jinak sem s tim videem! :lol: :lol: :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-18:34

No jo, když člověk ten foťák nemá furt a počasí často nepřeje...člověk o to víc chce ukázat to nejlepší.. :? Ale na mokru za těch podmínek se víc vykouzlit prostě nedá. Už se to uploaduje.. :)
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-20:02

Chotis píše: :lol:

Docela dobrý srovnání. Je úplně jedno kde je kamera, když se budeš dívat na odraz stromů od palubní desky. Tohle je reál a uznávám rychlost stromů v odraze. To je asi odpovídající rychlosti 120, když jede 120. To předtím rychlost neodpovídala. Je to jednoduché. A omlouvám se, ale poloha kamery při odrazu z palubní desky asi nehraje roli.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-20:07

kakabus píše:No jo, když člověk ten foťák nemá furt a počasí často nepřeje...člověk o to víc chce ukázat to nejlepší.. :? Ale na mokru za těch podmínek se víc vykouzlit prostě nedá. Už se to uploaduje.. :)

človíčku, obdivuji Tě že máš náturu to pokoušet. Když si představím v tom mrazu, že gumy se ani nezahřejí a jsou jak na skle, když vidím ty zmrazky a vodu kolem toho sněhu, tak tě jednak obdivuji za odvahu, ale na druhé straně držím palce za tak obrovské riziko. Asi bych to nechal na sezonu. Je to pěkný sledovat, ale při představě, že na ledě moc šancí nemáš, není to pocitově zrovna příjemné. Ale adrenalin nějak do krve dostat musíš!! :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-20:32

Tridac píše:

Docela dobrý srovnání. Je úplně jedno kde je kamera, když se budeš dívat na odraz stromů od palubní desky. Tohle je reál a uznávám rychlost stromů v odraze. To je asi odpovídající rychlosti 120, když jede 120. To předtím rychlost neodpovídala. Je to jednoduché. A omlouvám se, ale poloha kamery při odrazu z palubní desky asi nehraje roli.

Ne ne ne a ne :lol: A budu se hádat a just jo! :lol: Poloha kamery hraje velkou roli, nebo ne ani tak poloha, jako spíš vzdálenost od plexi budíků a úhel. Když si vemete, jak sou ty stromy daleko, i malá změna úhlu a vzdálenosti od budíků bude mít velkej vliv na vnímání toho odrazu. Čim blíž ta kamera je, tim větší prostor ten odraz zabere a tim to potom vypadá, že se ty stromy míhaj pomaleji. Ovšem to vy nepoznáte, vidíte pořád jen větve, ale jestli to je půlka stromu nebo jen metrová větev, co se mihne, to těžko rozeznáte. Ale jistě uznáte, že je v tom rozdíl :D A druhá věc je ten úhel. V tom polském videu je ta kamera skoro kolmo k palubce. Když uvážim, že je palubka skloněná, znamená to, že v odrazu jsou stromy za jezdcem, ne přímo ty, které míjí, ale ty, které už se vzdalují. To taky hodně zpomalí jejich míhání. Zde na tomto videu je kamera vodorovně. Paprsek odrazu by teda měl směřovat téměř kolmo nad motorku - po odražení od skloněné palubovky. Tzn. rychlejší míhání stromů v odrazu, je to kolmo, tam mají vůči motorce opticky největší rychlost. Tak si to představuju já a je to můj poslední velký příspěvek do debaty rychlost - stromy :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-20:35

Tridac píše:

Tos neměl :wink:
nekaž mu radost :smt022
stejně ti neuvěří :lol:
motoblázen :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-20:36

XJelen píše:
Tridac píše:

Tos neměl :wink:
nekaž mu radost :smt022
stejně ti neuvěří :lol:
motoblázen :wink:

No jistěěěěě! :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-22:17

Omlouvám se všem.
Mám ŘP teprve od roku 1977.
Porušování zákonů fyziky nemám v úmyslu.
Optika není můj koníček.
Jel jsem na motorce nejvýše 237 km / h tak to nemohu posoudit, že se stromy míhají jinak než větve a dokonce kořeny jsou ještě mnohem pomalejší než šišky.
Další diskuse nemá cenu. Jsem přesvědčen. Odcházím do ilegality a k očnímu. Nevěřím už ani porovnání cca 5ti videozáznamům. Jsem přesvědčen.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-22:19

Kakabus - prosím poraď mi, jak si to dokázal najít ten správný úhel rychlosti odrazu vetví stromů jinak než odraz kmenů oproti silnici v úhlu pohledu kořenů v závislosti na otočení zadního kola k poměru svítivost zvětšení objektivu. 8) :shock: 8) :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-22:23

Přiznávám, dodělal sem tam ty větve snímek po snímku v MS Paintu.. :D Nějak mi to video furt nejde uploudnout.. :evil:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-22:48

Tridac píše:Omlouvám se všem...

Všem nee, jenom motobláznovi :wink:
Nech ho snít, jsou úplně stejní (motoblázni), jednoho jsme měli na Banditforu kdysi, nevydržel, je tam jiná kultura. Ale jako by mu z klávesnice vypad :wink: :lol:
Zkušenosti nehrajou roli :? stačí bejt přesvědčenej a nikdo mu to nevymluví. Chybí jim vojna :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-23:00

Já se omlouvám... řidičák mám chvilku, motorku taky, zkušeností pomálu, študuju ČVUT fakultu dopravní :wink: a věřte, že fyziky a matiky si užívám do sytosti :lol: Já jen doufám, že sem Tě, Tridacu, nijak nenaštval nebo neunavil :lol: Ale XJelen má pravdu, stačí bejt přesvědčenej a nikdo mi to nevymluví :) Strávil sem teď skoro hodinu prohlíženim všech možnejch onboard moto videí na youtube, pokaždý vypadal odraz jinak...
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-23:06

Chotis píše:Já jen doufám, že sem Tě, Tridacu, nijak nenaštval nebo neunavil :lol: Ale XJelen má pravdu, stačí bejt přesvědčenej a nikdo mi to nevymluví :)

Já to nestuduji, ani nejsem unaven ani naštván. Toho jsem dalek.
Jel jsem na CBX 1100 na okruhu měřených 235 a to co se mnou dělalo bylo super, ale když uvidím ve 190 jak někdo skoro svačí, to je skoro na Quinesse.
Nic ve zlém, je to jen otázka možnosti říci svůj názor.
Pokecali sme, jedeme dál.
Jinak na mojí 900S jsem jel prozatím nejvíc cca 180 a rychleji to nešlo z jednoho prostého důvodu. Neměl jsem pořádnou bundu a jak mi vítr fouknul do růkávů tak se mi tak rozkmitaly a rozlítaly ručičky, že jsem byl rád že jsem ubral. To jsem ještě nezažil, ale byla to síla.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-23:07

XJelen píše:

Nech ho snít, jsou úplně stejní (motoblázni), stačí bejt přesvědčenej a nikdo mu to nevymluví. Chybí jim vojna :lol:

Děkuju učiteli, že si se mě zastal. :lol: :lol: :?
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-23:41

Já jel "jen" 190 na mym N-ku. Ano, nebylo to příjemný, ale žádná katastrofa to taky nebyla. Já pořád nevim, co se ti na tom polskym videu nelíbí, zkrátka mám nějak pocit, že bych ho měl bránit :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.11.2007-23:52

Hm, ale se mnou už ne.
Mám rozum a přeji hezké Vánoce a krásný Nový rok i Velikonoce.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.11.2007-00:14

Trošku brzy na přání ne? Já mám taky rozum a rozumem jsem argumentoval...
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.11.2007-10:31

Zajimavé jak vášnivou debatu rozpoutá video :shock:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.11.2007-10:59

Tridac píše:
XJelen píše:

Nech ho snít, jsou úplně stejní (motoblázni), stačí bejt přesvědčenej a nikdo mu to nevymluví. Chybí jim vojna :lol:

Děkuju učiteli, že si se mě zastal. :lol: :lol: :?

Ten učitel mi tam nesedí :oops: pokorně šoupu nohama :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.11.2007-11:22

Caligula píše:Zajimavé jak vášnivou debatu rozpoutá video :shock:

Neboj, už je po debatě.
Anonymous

Další

Zpět na Jen tak