Co snesou gumy

zkušenosti s pneu, ceny, tipy

Příspěvekod xy » 08.09.2007-17:58

...jo a zapomněl jsem:kloužou,v dešti je to utrpení...
xy
XJ štamgast

Images: 4
Kraj: Středočeský
Typ XJ: fzs 600
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod zbynek » 08.09.2007-22:40

jk: takže jihomoravská anabáze se nakonec vtělila do duše? To mně mrzí :( Ale příští rok na Šumavě bude líp. Snad. :)
Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die
zbynek
častý přispěvatel

Images: 26
Kraj: Praha
Typ XJ: 900F
Rok výroby XJ: 1990

Příspěvekod xy » 08.09.2007-23:13

J&Z&R:...jo,skončilo to duší,navíc s několikanásobným lepením a přezouváním za 850 Kč...
xy
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 09.09.2007-22:37

JK: koukám žes měl docela smolíka :-/ Hele kdyby bylo nejhůř mám doma ještě tu D103 co jsem sundal před dovolenou. Má cca 2,5mm vzorek tak by do konce sezóny mohla přežít.
Anonymous

Příspěvekod xy » 09.09.2007-23:44

Garfield:...díky,ale ona je spíš už ojetá,než že by nějak zlobila,do konce sezony to nějak doklepu a na jaro bude něco značkovějšího než Heidenau...
...a třeba zima nebude,tak jako vloni - to by se mi teda hodilo,protože mým dalším problémem je zadřenej motor v maluchovi :( a ve sněhu mě těch 50 km do a z práce na motorce moc bavit nebude...
xy
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 10.09.2007-09:37

Tý jo..jak to tady tak sleduju,tak jste všichni na heidenau-ky slušně nakrknutí...hmm tak uvidím,jestli mě taky vypečou.v dešti(a to,že mám na něj opravdu štěstí) mi nekloužou víc,než jiné.pravda je,že když sem s nima jel poprvý a pršelo jako fík,tak jsem si netroufl na nějaké vrkule,ale teď,co je mám zajeté,tak v poho...i když jestli se bere jako klouzání,že jsem si ji schválně na mokru a v náklonu zkusil poslat zadek bokem,tak kloužou.zadek šel plynem přes spojku a předek to ustál. :lol: ..navíc je měl kamarád na suzuki gsx 600F a zadní mu odešla po devíti a předek tam ještě má.sice to byla stošedesátka,ale to snad nemá vliv,když sůza je výkonově o kousek dál.tak snad budu šťastlivec a nepošlu je taky do věčných lovišť po šesti tisících. :wink:
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 10.09.2007-12:14

Co sy týče toho že Heidenau klouže, bez komentáře, zažil jsem dost krušných chvilek, ale je to i dáno povrchem. Některé asfalty prostě mokré kloužou, silničáři přidávají hlavně na jihu vapenec :smt013 Ale nemůžu souhlasit s tím že by mi ta guma odešla po 6 tisících, měl jsem na zadku 3 než jsem přešel na Michelin a všechny mi vydržely min 12 tisíc. Michelin jsem nasadil někdy v květnu a mám na ní 8 tisíc a to bude tak v půlce životnosti. Asi je to i chováním, negumuju a pod. :lol:
Navíc podle pneuservisu kde jezdím přezouvat, tak Heidenau začala dělat nové směsi, prý lepe drží. Co je na tom pravdy nevím, ale majitel je motorkář a dost se v gumách vyzná :wink:
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Anonymous » 10.09.2007-16:48

Teď o víkendu jsem poprvé vyzkoušel MACADAMy na mokru - při průjezdu Vysočinou. Seděly velmi dobře, nutno však podotknout, že jsem zvolil velmi mírné tempo - do 100km/h. Jediné co mě začíná děsit je nerovnoměrně se sjíždějící předek - je to snad ještě horší než Sava MC 7 na 350 :?
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.09.2007-17:40

Jako že je oskákaná nebo sjetá jen třeba z pravé strany? Oskákanost je celkem běžná, to druhý už sem zrovna nedávno viděl u jednoho bandita. Levá půlka vzroku byla pryč, napravo to bylo ještě hodně. Moc zajímavý... Byla to myslim bridgestone s měkčíma krajema. Zřejmě to na jedný straně s měkkostí přehnali :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.09.2007-19:41

no, přesnější termín tedy bude oskákaná - prostě se střídají (vcelku pravidelně) místa, kdy vzorek je OK a naopak KO
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 10.09.2007-20:01

Nebyl to náhodou okruhovej bandiťák jakože pořád jezdí na okruhu(myslím ten dopravní místo křižovatky) :lol:
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 10.09.2007-20:21

Jo, je to trochu blázen :D Ale tohle nedělá :D
Oskákaná pneu bejvá většinou nevyvážený kolo nebo špatná fce tlumičů... Na 250 sem to měl a stačilo vyměnit gumu a olej v tlumičích a ok... na xj to mám teď taky, olej vyměněn, teď měnim gumu, tak uvidíme... Kdo ještě to má nebo měl? :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.09.2007-20:28

no přední oskákanou gumu mám samozřejmě také, a to jak starou, tak jsem vyměnil novou a dělá to úplně stejně, tudíž gumou to moc není, ale už mám profíka na přední vidlici a tlumiče, který mi jednoznačně potvrdil, že to je nesouhra vidlic, poladí to, doladí a bude to vpořádku.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.09.2007-20:29

Máme to všichni. Předek je měkej a ani jiný olej moc nepomůže. Přitvrdit pružiny podložkami nebo výměna za tvrdší. Ale při enduráckých vložkách je to na obtíž, viď XJelene :P :P
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.09.2007-20:33

bolek_xj píše:Máme to všichni. Předek je měkej a ani jiný olej moc nepomůže. Přitvrdit pružiny podložkami nebo výměna za tvrdší. Ale při enduráckých vložkách je to na obtíž, viď XJelene :P :P

Já mám na předku na 600 Diversionu cca 5cm podložky a když jsem je vyndal divil jsem se že je předek nějakej nižší a že to je nějaký šíleně měkký :-) V lehčím terénu to nevadí a jezdim jen tudy kudy projede BMW :-)
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 23.09.2007-19:39

Takže v sobotu se ladily vidle, kolo, všechno. Měl jsem rozebrané vidle a dolíval se olej, seřizovala se tvrdost atk dále a tak dále. Výsledek??? Předek hopsá pořád. Takže ani guma, ani vidle ani hlava řízení ani ložiska, já skutečně už netuším čím by tomohlo být, jedině že by mi ten hnutý tlumič levy rozhodil sjetí gumy, ale nevím jestli po 2 tisících by se guma zešišatěla na skákání.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 22.10.2007-07:17

2t je dost - to už se ti na gumě chyba projeví. Zkus si od někoho v okolí půjčit jiné celé přední kolo. Pokud to bude stejný, napadá mě potom jenom rozhozená celá geometrie. Jenže ten tvůj stroj vypadá, že nikdy nehrál pana orel.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 22.10.2007-13:02

Mal som rovnaký problém. Kúpil som si novú gumu MICHELIN problém vyriešený, ale po ca 2T km som zase na začiatku.
Anonymous

heidenau je tragédie

Příspěvekod kodl » 22.10.2007-13:30

v dešti po polsku sem měl pocit, že náledí vůbec neklouže proti heidenau na xj, 70 km/h byla první kosmická po rovině a při opatrným dobržďování ke křižovatce smyk obou kol, a to bylo fak opatrně na suchu dobrý, holt sou to gumy pro sváteční sluníčkový jezdce....
kodl
XJ štamgast

Images: 7

Příspěvekod Anonymous » 22.10.2007-15:53

Kromě značky taky záleží na tom, kolik let na tom jsou obuté. Stárnou i v garáži. Měl jsem motku a na ní najeto 6000 km. Nazuty Dunlopky 103. Kluzaly šíleně a tak jsem na nich naklouzal dalších 15 000 km. Teď jsem nazul Dunlopky 501 a motka se ani nehne. Měl jsem je vyměnit dřív a nemusel jsem na to každou zatáčku myslet.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 22.10.2007-17:11

Nový poznatek s Heidenau.kloužou na mokrejch tramvajovejch kolejích. :lol: nečekaně..Kdo z vás má gumy,který to nedělaj?už mám na nich asi pět a půl tisíce a opotřebení nehlásej.jo a jednou mi to nechtěně ustřelilo v jedný pravý na mokru a to už jsem měl skoro ucho u země...tak z toho byl takový skoro řízený drift.no,ale to by se asi klouzla i guma od kohokoliv jiného.holt mám asi štěstí na jediný dvě gumy ze všech,který heidenau vyrobily :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 22.10.2007-19:59

Mám nyní vzadu novou Metzelerku, tuhle
album_showpage.php?full=&pic_id=1845
a musím říci, že drží skutečně bezvadně. Náklony, brždění, jízdu, ta guma se ani nehne. Na předku mám Bridgestonku a ta mi přijde jako když mám předek vybavený lyží ze skibobu. Hrozně klouže v tomto počasí.
Anonymous

Předchozí

Zpět na Gumy