Koupě moto

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Příspěvekod Anonymous » 13.09.2007-09:46

Akorát ted jsem naní narazil na motoinzertu. A vypadá pěkně. Tak uvidíme. Zatim díky
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 01.10.2007-17:39

Už jsem se byl podívat na pár kouscích a pořád to není ono. Ted jsem narazil na tento inzerát. Jak se vám jeví a nezná jí někdo? Díky
http://bazar.motorkari.cz/?cId=inzerat- ... atu=176800
Anonymous

Příspěvekod vilta » 01.10.2007-18:09

Ta vypadá opravdu dobře. Hned bych se na ni jel mrknout.
(tu su skoro furt)
vilta
častý přispěvatel

Images: 23

Příspěvekod Bartus » 01.10.2007-20:44

Možná se mi to jen zdá, ale to levé víčko na motoru je dvojbarevné, to jsem ještě neviděl, mělo by být jen v šedé barvě jako kryt ventilů. Takže buď je přestříkané ( proč asi??? ) a nebo už na ten monitor špatně vidím :lol: Jinak má to origo nosiče, moc rády praskají :lol: osobně jsem si to ověřil na vlastním
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod karlos » 02.10.2007-15:43

Na 99% bych řekl, že ta motorka je nově stříkaná. Všiml sis Bartusi stejného laku na nádrži na tom chrániči u sedla ???? já jsem to ještě ve stejné barvě neviděl a taky se to stejně leskne.
Ale mohu se i plést.
Navíc 21.000km, rok 2000. To jako najezdil průměrně 3000km za rok?
To jsem najezdil za 3 měsíce!
Kdo to nikdy nezkusil, tak neví, o čem to je...
karlos
častý přispěvatel

Images: 5

Příspěvekod Anonymous » 02.10.2007-16:46

Pokud bych se mohl přidat do diskuse, prohlížel jsem si to, přijde mi na přední kapotě a nárazníku jiný odstín barvy, i když to možná klame fotkou.
Ale co neklame fotkou určitě je přestříkaná celá nádrž, protože takhle přesný odstínový protektor a ještě k tomu takhle perfektně čisté a nedotčené hrany nádrže po 21 tisících je skoro až zázrak. To ten člověk jezdíl na plyšové podušce??
Poslední postřeh na fotografii číslo dvě je vidět vařená řídítka. Nalevo určitě a napravo mne to možná taky neklame.
A poslední nesoulad, který se mi vůbec nelíbil na první pohled mi to nesedělo, ta motorka je podle mne bouchlá zepředu napřímo. Podívejte se na lícování kapotáže na rám. Celý předek mi přijde ohnutý dolu, pod motorku. Zkuste to porovnat s mojí, mám original a krásně to navazuje a prohlížel jsem to i na fotkách ze srazu.
moje moto a přechod kapotáže na té trubce rámu
http://tridac.eu/Yamaha_XJ_900_S_Diversion_16.jpg
a tady je přechod u té motorky
http://bazar.motorkari.cz/FotoInzeratu. ... &Obrazek=0
Vidíte rozdíl?? je to cca 4-5 centimetrů vystouplé nahoru.
Moje doporučení motorku nebrat, mě nesedí. Nelíbí se mi to.
Anonymous

Příspěvekod felika » 02.10.2007-17:47

Nemôžem nereagovať na Tridacov príspevok. Tridac, porovnávaš jablká s hruškami, šestku s deviatkou. Všimni si, že všetky šestky po roku 1998 mali kapotáž takto, je to normálny stav, žiadna deformácia.
felika
občasný přispěvatel

Images: 232
Kraj: Banskobystrický
Typ XJ: 900 S Diversion
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod Anonymous » 02.10.2007-18:08

Mně se líbí. Barva je super. Lesk jako blesk. A i kdyby byla stříklá, tak co. Na srazu byla modrá, taky stříklá a byla senzační.
Jestli bude držet směr i bez držení řídítek, tak by se mi líbila. Na řídítkách může být odraz od kapoty, těžko by se našel blbec, který by nahříval chromovaná řídítka autogenen, nemyslíte?
Trochu nechápu vaší nekompromisní negativní reakci.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.10.2007-18:32

felika píše:Nemôžem nereagovať na Tridacov príspevok. Tridac, porovnávaš jablká s hruškami, šestku s deviatkou. Všimni si, že všetky šestky po roku 1998 mali kapotáž takto, je to normálny stav, žiadna deformácia.

Porovnával jsem to i s moto na srazu, ale například jsem mrknul i tady
http://inzerce.zacatek.cz/_clscripts/fo ... 17a0x2.jpg
je to onzerát 600 div a myslím si, že krásně kopíruje nádrž i trubku a šroub je uprostřed trubky. Což na té inzerované je úplně někde jinde. Ale mohu se samozřejmě mýlit, psal jsem, že foto může klamat.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.10.2007-18:35

Závěrem snad jen tolik, že se všem omlouvám za svůj vlastní názor. Měl jsem za to, že je možné ho sdělit, když jej mám.

Každopádně nic jsem rezolutně neodmítal, pouze jsem viděl co je na fotce. Může se k tomu vyjádřit kdo chce a jak chce. Nebo to nelze? V tom případě nechápu k čemu jsou diskuse.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.10.2007-18:58

Neberu ti tvůj názor, jen nechápu tak negativní postoj k cizí motorce. Nebavím se teď o její ceně. Ale myslím si, že každá a tedy i motka po bouračce může někomu udělat radost. Mám motorku po bouračce a hrozně mi to sere. Ale jednou ji taky budu prodávat. Opravil jsem ji tak, jak nejlépe jsem uměl a podle toho, co jsem pochopil z tvé reakce bych jí teď měl asi vyhodit do šrotu, protože už není bez chyby.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.10.2007-19:13

Bolku, o tom to vůbec není.
Když budu kupovat motorku, budu moc rád a moc vděčný pokud dostanu co nejvíce plusových i mínusových názorů zkušených lidí. Potom se rozhodnu. Stejně tak jsem postupoval i při koupi té své. Ale upřimně mne nezajímal ani tak stav motorky jako to, že to je pohodlný a spolehlivý cesťák. Už jsem tady reagoval na více motorek a většinou chválil. Je to jen pohled člověka, který se na to dívá. Motorka vypadá hezky a já to beru tak, aby si ten člověk co to kupuje udělal kompletní názor a třeba taky trošku aby si dal pozor na různé věci, které může s prodávajícím na rovinu projít a zeptat se ně, třeba zda nebyla bouraná a jak moc.
Dneska Tě znám a od Tebe bych koupil i tu bouranou, protože vím, že to je uděláno kvalitně. Ale věř, že každý člověk takový není. Za pár korun přiveze bouračku z venku ze šro%táku, dá ji na rovná a do laku a pak prodává a je mu jedno kdo to koupí. To je potom velmi nebezpečné. Proto to to beru, aby si kupující dal pozor na každou drobnost. Nedávno se tu probíralo i prověšení řetězu a podobné podrobnosti aby si kupující dal pozor. Stejně tak to i beru. Vzhledově hezká, ale nejsem sám komu se na tom vše nelíbí, ale rozhodnutí je určitě po zvážení na kupujícím.

Každopádně se určitě nechci nijak přít či měnit názory tak či tak. Je to jen k věci dotazu sdělení názoru.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.10.2007-19:25

Posuzujeme na dálku motorku a jasně se nemůžeme dohodnout. A možná, že kdybychom u ní stáli, tak by naše názory byly opačné. Nemá to cenu tady soutěžit o sofistikované odhady. Dopadne to tak, že nikomu moc neporadíme a každý z nás bude mít za týdem 500 příspěvků a budeme superprofíci xj ( pseudoprofíci ). Howk.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.10.2007-19:35

Děkuji Vám všem za názory, moc se vtom nevyznám a jsem rád za každé nové postřehy a informace. Nerad bych si pořídil bourané xj, ikdyž kdyby byla od solidního člověka tak bych neváhal. Ale chci si jí nechat co nejdéle a převážně na cestování. Takže budu stále hledat tu pravou. :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.10.2007-19:49

Ještě jsem našel stejný inzerát s více fotkama na jiným serveru. Jen tak pro pobavení :) .
http://inzerce.zacatek.cz/prodam/motork ... diversion/
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.10.2007-20:15

Mě se opravdu líbí, nenašel jsem na fotce žádnou vadu.
Takovou červenou má Panyxj a je to takové Ferrari. Jestli nespěcháš, počkej, jestli něco přes zimu neudělá s cenou. Zajeď se na ní podívat.
Vypadá to, že bude potřebovat nové pneu ( 5000 Kč )
Anonymous

Příspěvekod Hynek » 02.10.2007-20:54

Nechci vám do toho mluvit ale na ty první XJ to je asi opravdu jen odlesk od kapotáže na těch řidítkách.Na ty poslední to je taky.
Hynek
občasný přispěvatel

Images: 6

Příspěvekod Anonymous » 02.10.2007-21:10

Já myslím, že už sme se shodli i dořešili. Podle fotek nelze říci co je reál a co zkresluje. Bolek i doporučil závěr. Tedko je to na Broukovi zda se rozhodne podle sebe nebo využije radu Bolka.
Anonymous

Příspěvekod Raci » 03.05.2010-14:52

cau tak sem prodal svoji bejvalku a chci si poridit naky to xj600 uz sem tady psal ze potrebuju naky s 25kw a nejlepe Nkovou verzy ale pote co sem zjistil ze nejsou tak se mi zalibylo tohlenc to co vy na to: http://www.motoinzerce.cz/motorky/yamaha/395647-xj-600-s-diversion.html budu moc rad za jakoukoli pripominku nebo nazor na nu :wink:
"Plná čára není zeď "......
- kdo nepadá jezdí pod svoje možnosti.....
- Levne gumy človeku vydrzi as do smrti...
-Jezdi tak rychle , jak rychle umis brzdit!!.......
-Vzít za plyn umí každý,ale
brzdit jen ti nejlepsi!...
Raci

Příspěvekod Jiri BN » 03.05.2010-16:26

Fotky nejsou moc detailní, takže k stavu se vyjadřovat nebudu.
Ptej se zda je škrcená jen papírově. Pokud ne tak jak (dorazy šoupat, restriktory v karbcich....) Žadej ukázat faktury za servis a vzhledem k najetým kilometrům zda je měněná řetězovka. Jinak běžná prohlídka a svezení min. na půl hodky ať víš jak se chová pořádně zahřátá + je dobrý mít s sebou někoho nezaujatýho kdo bude krotit tvoje nadšení.
Pokud bude dělat prodejce drahoty tak odtamtud rychle pryč.
Jiri BN
XJ štamgast

Images: 10

Koupě XJ 600 N diversion

Příspěvekod Anonymous » 19.08.2010-14:28

Ahoj lidi,
mám v plánu koupit motorku a tuhle jsem si vyhlídnul, jsem začátečník, tak jestli mi k ní můžete prosím něco říct.

http://www.motoinzerce.cz/motorky/yamah ... rsion.html

Díky
Anonymous

Příspěvekod mirekm » 19.08.2010-14:36

No, vidle budou asi moc tvrdý, asi lehla, když tam dal laďák a nevím, co je funkční "vš". To jsem na motorce ještě neviděl. Asi bych si dal pozor na majitele :-). Ale fotky a gumy vypadají dobře :P .
Jinak si projdi fóra, tam se o cnostech a necnostech xj-ček dovíš vše. Hodně štěstí při výběru
Dokud se mi líběj holky a motorky, tak žiju :-)
mirekm
XJ štamgast

Images: 17
Kraj: Středočeský
Typ XJ: yamaha 900 Diversion a xj 550
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Bartus » 19.08.2010-17:51

Na 100% je lehlá min. na levou stranu ( odřené víčko ) a na 100% je stříkaná ( neoriginál polepy ) :wink:
+ si připočti tak 20 000 navíc, takže tipuju, že má najeto min 50 000.
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Zdeněk » 19.08.2010-18:25

Na začátek je to podle mě ideál. Je celkově vzhledově moc pěkná. Až na ty laufy. Origo je origo i když podřené od pádu. Vzal bych s sebou nějakého motorkáře, aby ti řekl jak jezdí.(pokud jsi fakt úplný začátečník) Prodejce bude tvrdit vždy-- že je bez závad. Při koupi koukni na tu zadní kyvku pod tlumičem(praslina-svár). Úniky všech kapalin. Zkontroluj funkčnost zámku řidítek(když nejde zamknout, byla čelně drclá). Na krku řízeni číslo jestli není přeraženo. A HLAVNĚ: majitel xjčka kterej udá název Yamaha XJ 600 N Diversion???? ENko znamená naháče a Diversion polokapotáž. KAŽDEJ majitel čehokoliv ví, jak se ta věc jmenuje. Nějak mi to nejde dokupy. Toto je jediná věc, co se mi tu nelíbí. Koukl bych do techničáku jak dlouho jí měl, jestli ji neprodává nějak kvaltem.
Ale co se mi líbí a informacema zahltilo je toto:
A máš tam i kufřík a orig výfuky a hlavně plno informací. A né jen 1 věta jako to první.
Toť je JEN můj názor.
A pak se pochlub cos koupil!!!
Zdeněk
častý přispěvatel

Images: 13
Typ XJ: GSF 600 S Bandit

Příspěvekod boban » 19.08.2010-20:50

napřed si urči sumu,kterou hodláš do motyky vložit,a od toho se to bude odvíjet dál :lol: :lol: :lol:
http://www.tipmoto.com/motorky/yamaha/1 ... rsion.html

poohlížel bych se spíše po něčem takovém
boban
XJ štamgast

Images: 63

Příspěvekod Anonymous » 19.08.2010-22:45

pedál zadní brzdy je moc vysoko. Má být 4 cm pod úrovní stupačky.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 20.08.2010-11:56

Normálně sem nepíšu (je to o ostudu), ale je mi původního dotazovatele líto, tak malý postřeh.
Zdeněk: nedoporučuj něco co neznáš! Ta tebou obdivovaná mašina - s podrobným popisem - má ve skutečnosti natočeno +- 150 000km. Má min šestého majitele v ČR. Když jsem ji prodával (jako čtvrtý majitel) měla na tachometru 99 000km a to už byl určitě minimálně jednou stočený.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Zdeněk » 20.08.2010-14:49

lynx--- Ty brďo, tak ty jseš asi jeden z nich žejo. Ale abych to uvedl na správnou cestu- já tu červenou nikomu nevnucuji, jen jsem napsal svůj názor a je pravda, že prvotní informace mě o mnoho víc zaujaly na té červené než na té zelené. Bral jsem v potaz i jeho cenovou relaci. Já jsem taky koupil mírnou bouračku s kdoví jakým počtem km, ale koupil jsem ji celkem levně a zatím jsem do ní dal jen stupačku a zadní destičky- cca750kč. Zbytek příjde po sezóně.

Josef Hrázský se ptal na náš názor a ten jsem zdělil a je fakt moc bezva, když na toto zareaguje i bývalý majitel, který k tomu může říci nejvíc ze všech.
Takže z tohoto plyne jen toto: tu rudou nekupovat!!!
Ahoj. :)
Zdeněk
častý přispěvatel

Images: 13
Typ XJ: GSF 600 S Bandit

Díky

Příspěvekod Anonymous » 27.08.2010-21:19

Tak kluci díky za infa,
když jsem se za ní chtěl vypravit a měl jsem mnoho všetečných otázek ještě předem, najednou byla prodaná :shock: .
Asi s ní dělal nějaké čachry. Nu hledám dál a pak se samozřejmě pochlubím.
Ještě jednou díky.
Anonymous

Příspěvekod PavelRce » 28.08.2010-20:21

Nejdůležitější je si dát při koupi pozor na tmu před očima. :lol:
PavelRce

Images: 7

PředchozíDalší

Zpět na Technika