Tridac: tak pod to bych se podepsal. Mockrát jsem narazil na větu - "co se rozčiluješ, kdyby si tam byl ty bereš taky, akorát závidíš, že nemáš možnost brát". Potom se nemůžeme divit, jak to tady vypadá. S policajtama jsem nucený dost často pracovně jednat a skutečně se tam převážně vyskytují dvě skupiny - ti co se jim nechce makat a tady mají zaručený příjem za minimum činnosti, všechno shodí ze stolu a když o něco jde zmizí. Pak druhá, to jsou zakomplexovaný chudáci, co jdou k PČR pro tu možnost bouchnout si a užít si převahy nad běžným občanem - také proto jsou u této skupiny policajtů v oblibě skinhedi. Abych byl oběktivní je tam i menšinová skupinka, co se snaži opravdu něco dělat i bez zbytečné šikany - je jich ovšem minimum a jsou rychle vymírající druh - systém většinu těch slušných semele. Právě pro tu "kvalitu" naší policie mi vadí nesmyslné rozšiřování jejich pravomocí směrem k možnosti další buzerace obyčejných lidí - viz osoba blízká. Se zrušením možnosti právní ochrany blízké osoby měli nejlepší zkušenosti ve stalinistickém rusku - tam udávali děti rodiče, protože nebyli dost uvědomělí. U nást nechtějí střílet, jenom kasírovat. Např. já skoro vůbec nejezdím naším autem (je psané na mě) a nedovedu si představit, že si mě pozve na kobereček nějaký uředník a dá mi vybrat - buď zaplatím za něco co jsem neudělal nebo musím udat manželku. Dobrá volba - taková svobodná
. Pokud toto chtějí uzákonit, ať to dotáhnou do konce - auto je můj majetek, tak musím zodpovídat za jeho stav, ale pokud mám zodpovídat i za to co dělá moje manželka, ať jí naši zákonodárci dají status věci v mém vlastnictví a bude to v pořádku
, jinak nám vnucují opět totalitní praktiky se záminkou zajištění pořádku a bezpečnosti.