Český policajti se s tim taky nemažou

Český policajti se s tim taky nemažou

Příspěvekod TOMMZ » 10.09.2007-20:20

Český policajti se s tim taky nemažou.

Doporučuju vidět až do konce.
(v případě problémů s přehráním s video odkazem otevřít v samostatném okně přehrávače)
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 10.09.2007-20:37

Dobře oni!!! Nevim, jak byhc na tohle reagoval... Ikdyž předevšim bych jim asi neujížděl :lol: Ale vypadalo to, jako když přes to auto ani neviděli, že pojede doprava, no kdoví, jestli to bylo schválně...
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 10.09.2007-20:42

Prej to snad bylo na nově, tak možná k tomu řekli víc.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod lynx » 11.09.2007-07:17

To je naprosto normální reakce PČR. Může být ještě rád, že po něm nestříleli. On ten motorkář totiž způsobil dva těžké zločiny - nejdříve nedobržďoval na oranžovou a do křižovatky najížděl už na červenou a co hůř měl ohnutou RZ! Což je samozřejmě důvod ke skákání s autem přes chodník a následné sražení motorkáře na zem. Jinak doporučuji přečíst si "novelu" silničního zákona právě ohledně RZ. O papíry můžete přijít nejen za poškozenou, ale i špatně čitelnou RZ - tak bych neradil naštvat si nějakého komplexa v zimě nebo v období zaprasených silnic. Část našich duševně nedostatečných spoluobčanů dostala zase další možnost k naprosto bezdůvodné buzeraci těch normálnějších.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 11.09.2007-07:40

Krásně napsáno :lol: Boohužel je to všechno pravda... Ale zase na druhou stranu já nikdy nebudu příznivce ohejbání značek a ujíždění před policií... Proč je dráždit? Když něco podělám, ať si to taky vyžeru.
Anonymous

Příspěvekod karlos » 11.09.2007-16:35

Jen nechápu, že jim na tak dlouhé štrece neujel. Asi špatný střelec a brusič kolen, viď Tome?
Kdo to nikdy nezkusil, tak neví, o čem to je...
karlos
častý přispěvatel

Images: 5

Příspěvekod OTIS » 11.09.2007-17:49

Možná kdyby se na ty jezdce co si zakryjí značku a pak ujíždějí párkrát použila zbraň (myslím třeba na pneu) tak toto dělat nebudou.
Pokud ohrožuje okolí, chová se sám jako zbraň.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod TOMMZ » 11.09.2007-18:36

Zdá se mi, že to řidič motorky moc nehrotil. Asi prostě nečekal, že by po něm tak šli.

Nejsem sice brusič kolen a bezspéztkový pilot, ale zas na druhou stranu mi docela vadí, že při překročení 90km rychlosti(mimo obec) člověk může dost jednuduše přijít o řidičák i jediným přestupkem :? Stačí se dostat na rychlost 141km a může být po řidičáku. To i na těch cestičkách kolem Berounky nebo na Neveklov překročim raz dva(i na XJ).

Použití zbraně normálně možné je, jen musí pronásledovaný vědět, že po něm jdou. Takže laicky podle mého, když opakovaně nezastaví na výzvu policisty před pronásledovaným. Pak se ovšem provádí vyšetřování nutnosti použití zbraně a tak ji hned tak nevytahujou, což je dobře neb takové střílení z jedoucího vozidla už párkrát dopadlo moc špatně i pro okolní chodce.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Anonymous » 11.09.2007-21:35

choval
Naposledy upravil Anonymous dne 04.03.2008-23:25, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod lynx » 12.09.2007-07:21

Otisi nezlob se, ale musím zapochybovat o tvém zdraví. Za zakrytou RZ střílet? Jeden takovej kovboj si zastřílel na Mělníku při snaze zastavit řidiče v kradeném autě. Výsledek: mrtvá manželka mého známeho (dovolila si jít po chodníku) a toho zloděje stejně nechytli. Policie je tady primárně pro zvyšování naší bezpečnosti a následně ochrany majetku. Rozhodně tady nejsou pro to co skutečně dělají - výběr peněz a bezduché prosazování zákonů, bez použití vlastního mozku (teda to byl fór). Takovéhle horlení pro co nejtvrdší represe vede jenom k zavádění metod policejního státu. To vyřešení ohnutých RZ není zase tak těžké - stačí proklepnout pár srazů a vyhlášených míst, kde stvějí motorkáři a probrat techničáky. Nemusí se pak blbnout s dalšími zákony a už vůbec ne střílet po lidech.
Tridac: tak to asi taky víš, že zásah kde se musela použít zbraň je hodnocen jako zpackaný zásah. Správně by neměl mít pachtel šanci tě k tomu donutit - nedávno takhle u nás dělali kontroly na silnici. Nezastavil by jsi a o pár km dál už byly natažené stavěcí pásy. Všechno jde, jenom chtít. Ovšem v současné době si PČR oživuje osmdesátá léta - lidi spíš šikanuje, než aby jim pomáhala.
V souvislosti s tím by mě docela zajímaly názory místních bezpečnostních extrémistů :D na možnost zrušení ustanovení o osobě blízké .
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod OTIS » 12.09.2007-07:35

Nejsi sám, o mém zdraví pochybuju i já, ale stejně tak i o tvém... :)
Byla to jen úvaha. Každopádně za něco takového by měl být motivační trest. Ta pokuta nikoho nezlomí a sebrat TP? Pokud jezdí "anonymně" tak ho nepotřebuje.
Za ujíždění policajtům by měla být basa, tak 1-2 měsíce. To už ti v životě-práci udělá čáru přes rozpočet a mohlo by to motivovat.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod TOMMZ » 12.09.2007-07:50

Na to snad nejsou ani v base kapacity.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Anonymous » 12.09.2007-08:34

Ahoj,
myslím, že to co by bylo účinné je důslednost a selský rozum. No a asi to nejde začít od spodu - ale všude najednou.
Basa - máme nástroj alternativních trestů. Tak proč hrabat listí motorovým fukarem, že?
A osoba blízká? No když je blízká, měl bych za ní převzít zodpovědnost, ne? Pokud nechci, tak zase tak blízká nebude. Je to prostě díra.
Škoda, že jsme v době kdy litera má daleko větší význam než záměr.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.09.2007-08:42

Osoba blízká není o zodpovědnosti za ní. Je to o tom, že když dostane tvoje žena 30000 Kč pokuty, protože jí naprášíš, tak na dovolenou nepojede ani ona a ani ty. Jestli tedy máte společný rodinný rozpočet. Proč bych tedy měl na ženu žalovat a pak to ještě za ní zaplatit, když vydělávám podstatnou část rozpočtu. :?:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.09.2007-08:52

A ještě nezapomeňme na to, že institut osoby blízké neplatí pouze v souvislosti s dopravním přestupkem, ale platí i na trestné činy. Jestli se to zruší, tak budeme muset práskat všechno na svou rodinu. Nejsem recidivista a v krimu jsem nebyl, ale kdo může 100% říct, že se do nějakého zaviněného neštěstí nemůže dostat. Pak budete vděční, až vás syn či dcera s láskou nahlásí, protože to bude jejich povinnost.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.09.2007-09:25

Lynx :
Naposledy upravil Anonymous dne 04.03.2008-23:25, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.09.2007-10:47

Trochu jsme si nerozuměli. V té osobě blízké. Nemyslím, že by bylo morální toto po lidech chtít.
Ale také je pravda, že kdokoliv, jehož ego je silněší než slušnost klidně parkuje kde chce, jezdí na červenou atd. a pak se odvolává na osobu blízkou. Takže jsem měl na mysli, že pokud nastane tato situace, měl bych vědět KOMU půjčuju auto či motorku (ale ta se moc nepujčuje, že?) a pokud je to arogantní tvor nerespektující elementární zásady slušnosti, tak mu to buď nepůjčím, nebo za tuto konkrétní věc (dopravní přestupky) nesu zodpovědnost jako majitel vozidla (či držitel např. u leasingů).
Na tom nic amorálního fakt nevidím.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.09.2007-11:55

Dělali
Naposledy upravil Anonymous dne 04.03.2008-23:26, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 12.09.2007-12:10

To co se děje na silnicích je spíš důsledek toho(můj názor), že policajti na silnicích prakticky nejsou.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod vilta » 12.09.2007-12:52

jsou ale nejdou vidět. a když už vidět jdou, tak nezastaví blazna který jede jako prase ale skodovkáře a tomu daj pokutu za špinavý motor. Byl jsem svědkem tohoto. Nebo zkontroluji co veze. Např. vrtačku z baumaxu za 600 kč kontrolujou jestli není kradená. To když kamoše s tou vrtačkou zastavili a on byl v pracovním od malty tak jsem se opravdu začal smát. Pak se mě zeptal policajt proč se směju a já řekl raději prominte, protože jak jsem viděl ten jeho zakomplexovanej ksicht tak jsem nechtěl další problémy.
A takových je opravdu hodně.
Kdyby bylo více takových jak tu píšete tak by to bylo mnohem lepší. Bohužel zastavíš bmw a co. Nic že , vyleze ožralý podnikatel nebo fotbalista a stejně z toho nic nebude mít.
(tu su skoro furt)
vilta
častý přispěvatel

Images: 23

Příspěvekod vilta » 12.09.2007-12:55

Zapoměl jsem jen dodat. Mam takový divný pocit, že tato republika je opravdu krásná země ale jinak tady stojí uplně všechno za hovno. Promiňte za výraz.
(tu su skoro furt)
vilta
častý přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 12.09.2007-13:51

Prlička,
Anonymous

Příspěvekod vilta » 12.09.2007-14:13

No tak to je síla. docela tomu věřím. Nejhorší je, že mezi námi jsou takové najivky, které tomu nevěří nebo spíš nechcou věřit.
Podle toho co jsi tady napsal, se už nemůže žádný policista divit (ti co si to přečetli) že je lidi hází do jednoho "pytle".
(tu su skoro furt)
vilta
častý přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 12.09.2007-14:23

Jenže co s tim...
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.09.2007-20:27

Každá práce,
Anonymous

Příspěvekod lynx » 13.09.2007-07:38

Tridac: tak pod to bych se podepsal. Mockrát jsem narazil na větu - "co se rozčiluješ, kdyby si tam byl ty bereš taky, akorát závidíš, že nemáš možnost brát". Potom se nemůžeme divit, jak to tady vypadá. S policajtama jsem nucený dost často pracovně jednat a skutečně se tam převážně vyskytují dvě skupiny - ti co se jim nechce makat a tady mají zaručený příjem za minimum činnosti, všechno shodí ze stolu a když o něco jde zmizí. Pak druhá, to jsou zakomplexovaný chudáci, co jdou k PČR pro tu možnost bouchnout si a užít si převahy nad běžným občanem - také proto jsou u této skupiny policajtů v oblibě skinhedi. Abych byl oběktivní je tam i menšinová skupinka, co se snaži opravdu něco dělat i bez zbytečné šikany - je jich ovšem minimum a jsou rychle vymírající druh - systém většinu těch slušných semele. Právě pro tu "kvalitu" naší policie mi vadí nesmyslné rozšiřování jejich pravomocí směrem k možnosti další buzerace obyčejných lidí - viz osoba blízká. Se zrušením možnosti právní ochrany blízké osoby měli nejlepší zkušenosti ve stalinistickém rusku - tam udávali děti rodiče, protože nebyli dost uvědomělí. U nást nechtějí střílet, jenom kasírovat. Např. já skoro vůbec nejezdím naším autem (je psané na mě) a nedovedu si představit, že si mě pozve na kobereček nějaký uředník a dá mi vybrat - buď zaplatím za něco co jsem neudělal nebo musím udat manželku. Dobrá volba - taková svobodná :evil: . Pokud toto chtějí uzákonit, ať to dotáhnou do konce - auto je můj majetek, tak musím zodpovídat za jeho stav, ale pokud mám zodpovídat i za to co dělá moje manželka, ať jí naši zákonodárci dají status věci v mém vlastnictví a bude to v pořádku :lol: , jinak nám vnucují opět totalitní praktiky se záminkou zajištění pořádku a bezpečnosti.
lynx
XJ štamgast

Zpět na Jen tak