Vypustak oleje

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Vypustak oleje

Příspěvekod Anonymous » 29.08.2007-19:37

Zdarec ve spolek,
mam otazku, nejde mi povolit vypustak a nechci za to rvat moc velkou silou, neni v tom nejakej figl. Nechci zkurvit zavit, pac vim jakej je to oser z 350. Dik za info.
:?:
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 30.08.2007-06:41

žžádnej fígl v tom není.jen ho holt někdo dorval. zkus ho povolit rázama,nikoliv tahem. Dej na něj nějakej dobrej klíč a poklepávaj na něj kladívkem, místo abys na něj klačil rukou. Mělo by to jít líp.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod kubik1 » 30.08.2007-09:40

jestli mas silikonovej nebo shock prej tak to vobstříkni a sköč si na pifko nebo na dve a pak to pujde líp. oba vzlínaj do spojů. jeste je dobry to treba dratakem nebo pemzou pred tim co nejlíp ocistit.
XJ 900F rok 1991 4BB
kubik1
občasný přispěvatel

Images: 16

Příspěvekod Anonymous » 30.08.2007-11:07

na tyto spoje nefungují tyto přípravky, jsou utěsněné aby se tam nic nedostalo. Přez těsnění se přípravek k závitu nedostane a všechno právě drží to těsnění.

Výpustné šrouby všude jsou problém, pokud se dá nové těsnění a nějaký ňouma to utáhne na krev. Už to tady bylo napsané, dobrý klíč, (golu nebo prstýnek minimálně) a poklepáním na páku jej odskočit. Tahem se většinou strhne hrana šroubu a potom je to na sekáč a kladivo. Pokud se strhnou hrany tak vzít jemný pilník a zpilovat dvě protilehlé a potom je to na plochý klíč menší a zase poklepem povolovat. Pokud se to opět strhne, je to zkusit sekáčkem po hraně ho povolit a pokud to nejde, pak je už jen slaboučký vrták a doprostřed šroubu skrz vyvtat díru Tím se uvolní stěny šroubu a jde vyndat ven. Pozor, teče olej potom ven.

Tak to byly všechny postupy možné pro uvolnění šroubu a platí to jak na motorky, auta, náklaďáky. Pár let jsem to dělal a blázni co to dotahují by si to měli někdy zkusit povolit.
Anonymous

Příspěvekod kubik1 » 30.08.2007-12:13

nam to f praci funguje na fsechno i na vypuste oleje z transmisí ,tak uvidíš. neboj se toho zavit je stejne celej namazenej kdyz se f tom celej rok válí takze musís bejt silnejsi nez ten pred tebou :wink:
mne vzdy pomohly obrovsky sikofky kdyz uz to jinak neslo

pri tom vrtani bacha mas tam asi taky magnet na třísky.
XJ 900F rok 1991 4BB
kubik1
občasný přispěvatel

Images: 16

Příspěvekod Anonymous » 30.08.2007-15:54

diky za rady a porady, presne toho sem se bal, ze kdyz to nejde silou, tak zkus vetsi kladivo. :D jdu na to a vecer dam vedet, jestli potrebuju novej vypustak, ci vanu, nebo jeste budu letos jezdit. Dik a zdeavi Blazena
Anonymous

Zpět na Mazání motoru, oleje a maziva