od lynx » 09.08.2007-09:05
Jiný kafe to je, ale připomíná mi to ten dokument na čt1 - fenomen dnes. Na to věčně omýlané téma - dárci orgánů - už začínám být alergickej. Ukažte mi jediný pořad v hromadných mediích, kde není motorkář vykreslenej jenom jako agresivní hňup snažící se zabít sebe a nejlépe ještě několik dalších neviných lidí. Tohle video je stejně pitomí - nejdříve ukaže maníka jak jede jak s hnojem po zapadlé silničce (ještě bych pochopil natočenou smůlu se srnkou) a vzápětí nabourá osobák ve městě a pak už následuje serie karambolů - moc by mě zajímalo, co to má za vypovídající hodnotu. Přece pokud mám trochu soudnosti, tak mi musí být jasný, že koupí motorky zvyšuju možnost těžkého úrazu nebo smrti mnohonásobně. S tím do toho přece každý jde. Jenom záleží, zda u mě převáží výhody nebo strach o vlastní osůbku. Až začnu nesmyslně lpět na vlastním zdavíčku, tak prodám mašinu, koupím H1 a začnu se sunout "bezpečnou" čtyřicítkou po krajině. S jízdou na motorce je to stejný, jako když jdete na ryby - musíte být připravený, přiměřeně vybavený, ale hlavně musíte mít kliku. jinak nic nechytíte nebo si rozbijete hubu. Takový videa (pořady) jsou stejně "hodnotný" (abych se držel přirovnání) jako pořady s Kubišovou, kde vykláda, jak ryba trpí s propíchlou tlamičkou. Ono je fakt, že reaguju spíš na tu televizní ptákovinu (to video mě jenom popíchlo), jenže mě to fakt dost štve. Nikoho nenapadne natočit taky druhý pohled na věc - to je to vyvážený zpravodajství (a samozřejmně, psát negativní zprávy je jednoduší a lépe se prodávají).