Palivový ventil - netěsnost

Palivový ventil - netěsnost

Příspěvekod Anonymous » 19.07.2007-19:36

Čest,
neměli jste někdo rozebraný palivový ventil? Vypadá to, že rozebrat půjde, ale co dál... Nevíte, jestli půjde nějak přetěsnit? Ten můj krapet kape, ale není poznat od kud :(
Díky :!:
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 19.07.2007-19:59

Sundej ho a mrkni na těsnění mezi ním a nádrží. Když bude vypadat ok,tak ho rozeber, není tam žádná záludnost.
Žádné bastlení tmelem, apod. Vyměň těsnění za nové.

A když už to budeš mět sundané, zkontroluj trubičky...viz viewtopic.php?t=92
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 20.07.2007-05:55

Mezi nádrží a ventilem to nevypadá. Bude to spíše nějaké těsnění přímo ve ventilu. Když s ním zatočím, tak začne ukapávat, ale po delší době v jedné polozé se nějak "zatáhne" a je to OK.
Nevíš, jaké těsnění tam je? Dá se něčím nahradit nebo na to je nějaká origo opravná sada?

Ty trubičky vypadají OK, rezerva funguje. Ale až budou venku, určitě na ně mrknu...
XJ mám chvilku, ale má nalítané 60t., tak pomalu procházím všechno, nač mé síly stačí...
Anonymous

Příspěvekod lynx » 20.07.2007-08:17

Otisi bastlení tmelem? Proč ta ta přezíravost - už jsme dál než klasický hermetik :lol: . V současné době je spousta tmelů plnohodnotných k těsnění a často i vhodnělších.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 20.07.2007-11:59

Taky jsem měl problém s kohoutem, tak jsem to komplet rozebral, jen pozor na pružinku aby se neztratila, a mázl jsem to tmelem, tuším že byl červený a podmazávaj se s ním olejové vany.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 20.07.2007-12:24

REDY píše:...nějaká origo opravná sada?

Těsnění do kohoutku mají katalogová čísla Yamaha, měl bys sehnat u dealera Yamahy.

lynx píše:Otisi bastlení tmelem? Proč ta ta přezíravost - už jsme dál než klasický hermetik :lol: . V současné době je spousta tmelů plnohodnotných k těsnění a často i vhodnělších.

Dík za info :P , bohužel příliš obecné. Pokud víš jak a máš tip na konkrétní dobrý tmel proč ne. Ale zkusit "nějak" utěsnit něco co těsní pohyblivé části není rozumné, resp.se nemusí vyplatit. Navíc co odolá benzínu nemusí odolat benzínu koupeného v ČR (osobní zkušenost) a dobrý tmel nebude nic levného.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Zpět na Palivová soustava