Ranní cesta do práce

Co kdo neustál?

Ranní cesta do práce

Příspěvekod Anonymous » 11.06.2007-18:08

Ahoj všem,
tak jsem 6.6. pokřtil taky :-(
Sjezd z D1 na Brno - Slatina - potud ok, podjel jsem pod mostem a koukam, stojí tam od Olomouce kamion, ale furt stoji. Nestal. V momentě, kdy jsem od něj byl asi 30 metru, tak dal za 1 a v klidu se rozjel. Zůstal výběr, pod kamion, nebo dupnout na brzdy a cpát se do protisměru a doufat, že nic nepojede. Nic nejelo, jenže XJčko už toho mělo dost a ve slušným náklonu a cca 50km/h se rozhodlo podklouznout.
No zkrátím to. Sedím na zadku, mašina udělala kotrmelec do trávy a slovenskej kamion mizí v dáli. Tak se seberu, vemu kufr, obě zrcátka, drtím nadávky a jdu kontrolovat škody :-( Já nic, pokud nepočítám lehce naražený rameno a prodřený kalhoty, ale noha dobrá). Fest odřená, 14 dní stará helma od Sharku (to mě fakt sere asi nejvíc) rozstřelená kapotáž, ale světlo naštěstí celý a kupodivu i šítek OK. No kapota na svaření není, ale už jsem sehnal druhou. Takže chybí řidítka, držáky zrcátek a levý blinkr zadní.... Na nakopnutej levej lauf od stupačky kašlu,
protože už je dost nemocnej. Fotky nemám, ale natočil jsem následky na kameru, takže až to dostanu na nějakou normální velikost, tak to dám rád k dispozici.

Fuj jsem se rozepsal.
Anonymous

Příspěvekod Ales » 20.06.2007-16:19

Zdravím,
hlavně že jsi O.K. a mašina je v podstatě pojízdná. Blbé, že škody neplatí kamioňák, resp. jeho pojišťovna.
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod TOMMZ » 20.06.2007-16:26

Jojo hlavně, že jsi ok. Kamioňák si zřejmě ničeho ani nevšimnul....na to že pořád za jízdy chrápou se není čemu divit.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod sjirka » 20.06.2007-17:55

jediná možnost - hned zavolat policajty, pokud to byla jeho chyba a pokud by to uznali policajti, a přitom nezjistili viníka, tak to platí kancelář pojistitelů
sjirka
XJ štamgast

Images: 79

Příspěvekod Anonymous » 20.06.2007-19:16

Bohužel v dnešní době pojistných podvodů (což není tento případ) myslim, že cajti by ho poslali někam s tím že takovou báchorku si může vymyslet každý... :roll:
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 20.06.2007-19:56

Myslím, že by to mohlo dopadnout hůř. Mohli by mu dát pokutu za nehodu, strhnout body a když by zjistili, že se při tom zranil...tak asi 25tkč. Neb důkaz, že se to stolo kvůli dalšímu účastníku asi mít nebude. Dobrý by bylo na motce pořád vozit kameru.

Obrázek

V USA se prodává za 100 dolarů. Kvalita sice není jako z DVDčka, ale jako důkazní materiál by to mohlo stačit. Tady jsou ukázky http://www.youtube.com/watch?v=RGpC5vJtZDE nebo stačí vyhledat ATC2K.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod TOMMZ » 20.06.2007-20:05

->Neo

Jaký používáš gumy(na XJ samozřejmě), že ti to podklouzlo v tak malé rychlosti? Počítám, že při zatáčení vpravo? Nedřel si těsně před pádem výfuk(i když to se asi těžko dá poznat)?
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Anonymous » 21.06.2007-16:51

Vzadu mam Heidenau, ktery mel jit tenhle mesic dolu. Vzorek sice OK, ale stara. Jinak mam vsechno koupeny, nebo opraveny, akorat resim blinkry. Jestli dat dozadu originaly, nebo koupit dva jiny..... :smt017
No z celkoveho pohledu, i kdyz to nevypadalo tak strasne, tech spatnych veci je daleko vic. Vzhledem k tomu, ze puvodni oprava asi byla pekne odflakla (ze kupuju spravovanou masinu jsem vedel), protoze jsem jeste vcera zjistil prasklej podsedlovej plast. No asi zacnu opet obvolavat vrakace. Lepit lepeny au moc nema cenu :-(
Anonymous

Zpět na Pády + kolizní situace