Padená XJ 900

Co kdo neustál?

Padená XJ 900

Příspěvekod Anonymous » 09.06.2007-09:37

Tak jsem si včera ověřil, že minimálně z roviny si tu svojí těžkopádnici zvednu.... To si takhle v noci leštim pozůstatky deštivý vyjížďky, jedna ráno, měl jsem už dost, druhej den sobotní ranní směna, úpravy těsně před koncem, jen jsem jí chtěl ještě zvednout na hlavní, no a jak jsem jí nastříkával všemožnejma sajrajtama včetně pěny na gumy, která dokáže pěkně klouzat, namočil jsem si v tom botu, opřel se o hlavní stojan, v tu ránu mi sjela noha nepochopitelnym způsobem, šel jsem do dřepu a chudák holka na druhou stranu, moc jsem jí nezbrzdil :roll: Pár nadávek během pádu, honem na druhou stranu a prostě šla nahoru jen za řidítka, odřený pravý víko motoru, ulomená páčka brzdy, lehce odřená + naprasklá kapota... D...L :smt088 Udělal jsem poměrně špatný fotky, jak jsem byl vyšťavenej a naštvanej, neudržel jsem ruku s telefonem v klidu, blbý světlo k tomu, ale aspoň něco.. "Detaily v osobní galerii"..

gallery/album.php?album_id=160&user_id=171
tak se chci zeptat, nebude se ta prasklina postupem vibracema rozšiřovat? Na kolik by mě zhruba vyšlo vaření + lak + asi nový polepy(?), pokud s tim někdo máte zkušenosti? Zvažuju to na zimu při servisu, až se poleze do vidlí... Jo a rovnou mě napadá nádrž, od minulýho majitele je udělanej rozstřik na pravý straně a nevypadá to moc vábně, rovnou bych to sfouknul obojí.. jen jak bych se měl připravovat, jaký máte zkušenosti s lakýrama a tak... Díky
Anonymous

Příspěvekod lynx » 11.06.2007-08:04

Na zavaření by ti mělo stačit pětikilo. Lakovna s běžným stříkacím boxem tě vyjde na 8 - 10t (plasty + nádrž). S kamarádem jsme ji stříkali sami a vyšlo ně to na 2,5t. Stačí kvalitní bruska, pistole, kompresor a pasty na rozleštění.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 11.06.2007-17:19

Supr, díky za info, pro představu stačí, za blbost se platí :?
Jen pro ostatní, nejlevnější brzdová páčka na http://www.yacomi.cz za 129,-
Anonymous

Příspěvekod Peta » 11.06.2007-19:13

Podle tych fotek to nevypadá zase tak špatně, vidím tam jenom tu jednu prasklinu a jeden oděrek, nebo je tam toho víc?
Nástřik kapotáže tak do 3000Kč, polepy stojí 200Kč.
Jedna rada: nechceš počkat až tam těch vroubků bude víc :lol: ? Věř tomu že je jenom otázka času, kdy přibude další a pak to vezneš jedním vrzem :wink:.....
Peta
občasný přispěvatel

Images: 43
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 900
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod Anonymous » 12.06.2007-06:29

Žejo :| Právě si říkám, ještě tak do zimy, možná dýl, kdyby se náhodou zadařilo, pak bych to tam (podle financí) hodil, stejně už jsem na ní koukal delší dobu, dřívější majitel jí už stříkal, ještě je takovej menší odlupek na pravym rohu vzadu (u kolena) a neni to moc pěkně udělaný, z určitejch úhlú je tam dost znatelnej pomeranč a smítka prachu + pak asi i tu nádrž a napadají mě víka zapalování, nalakovat a hned je překrýt padákem, když už... to zas bude raketa.... nebo aspoň na to lešení předběžně zaúkoluju ježucha :smt111

Jo a prosimtě, kde seženu polepy za 2 kilča? Zkoušel jsem se pokouknout, žádnej velkej popis, 2 obchody, jen že sada a za 490,- :smt102
Anonymous

Příspěvekod Faudy » 12.06.2007-08:19

Je vhodne na konec te prasklinky malickym vratkem (1 mm) udelat dirku, pak uz to nebude dal praskat a pri pripadnem vareni se to opravi.
Faudy
občasný přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 12.06.2007-10:46

Ze zvědavosti jsem se zeptal přímo v Yamaze - odpověď:

Dobrý den,

polepy stojí následovně:
na zadní blatník ... 130,-
na přední kapotu - přední nápis ... 130,-
na nádrž oba dohromady ... 480,-
na boky přední kapotáže - nápis Diversion - oba dohromady ... 860,- Kč

Ceny jsou uvedeny v Kč vč. DPH :shock:

+ že díly nelakují, chodí z továrny nalakované a z toho důvodu nemají ani kódy barev... Neznáte někdo číslo barvy na vínovou devítku, r.v. 99???
Anonymous

Příspěvekod Peta » 12.06.2007-18:18

Tak sem se díval na ceny těch nálepek trošku podrobněji.Ty dvě stovky jak sem psal byly jenom za dva nápise YAMAHA. Celá sada polepů na XJ900 mě stála 390Kč, dnes už je to o stovku draší: A to stím že nápis DIVERSION není plastický, ale klasická nálepka:http://www.motoline.cz/e-shop/product_info.php?products_id=119.
Ta originální plastická samolepka se dá odlepit za pomoci fénu,nebo horkovzdušné pistole a pak na silikon nalepit zpátky. :wink:
Číslo barvy sice neznám ale měl sem to štěstí že sem u nás našel takovou lakýrnu, kde mně namíchali na devadesát devět procent stejnou barvu jako u originálu. Jenom vínově červené měli ve vzorníku asi padesát odstínů.
Peta
občasný přispěvatel

Images: 43
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 900
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod Anonymous » 12.06.2007-18:35

Nejsem si jistej, ale nebýval kód barvy na rámu pod sedačkou :roll:

jinak každá slušná lakovna si s tím poradí. Většinou jim stačí u originálu model a ročník.
Anonymous

Zpět na Pády + kolizní situace