Řidítka

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Řidítka

Příspěvekod Anonymous » 29.05.2007-07:42

Máte někdo na Sku jiný řidítka než ty původní?Chtěl bych tam dat nějaký rovnější a o trošku širší,o vzhled nebo nějakej tuning mě nejde,mám ke dvoum metrům a ty origo sou na mě strašně úzký.Bojim se ale že to tam bude vypadat jak pěst na oko.
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 29.05.2007-09:23

Spíš bych se bál, že budou narážet do kapotáže.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 29.05.2007-09:39

Je tam tak 5cm rezerva,teď se to zaráží zrcátkama o štítek,kdyby byly řidítka širší tak by se dali posunout víc ven a zabil bych dvě mouchy jednou ranou páč bych s nima neťukal o štítek a třeba bych nemusel dávat ruku k tělu když bych chtěl vidět za sebe :)
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 31.05.2007-20:31

Koukám další chlap s mojí výškou a hle má ty samé problémy :D Já budu výhled dozadu asi řešit většíma zrcátkama
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 01.06.2007-09:18

Na tu výměnu řidítek si dej bacha. Aby jsi nemusel měnit i brzdové hadice za pancéřové. (cca 1000,-) pak závažíčka - jiné řidítka nemusí mít stejný průměr trubky , pak tam ty závažíčka nedostaneš. Budeš je muset někde stáhnout na soustruhu. Dále mám takového tucha,že origo závažíčka jsou přes imbus šroubované přímo do nějakého bazmeku v řidítkách - který je tam natvrdo. Musíš pak akorát koupit delší ten imbus,matku,dvě velké podložky + kus gumové hadice - ty o velmi podobném průměru jak je vnitřní těch řidítek. Přes ty dvě podložky pak stahuješ tu hadici - zvětšuješ jejíé průměr a rozempře se ti v těch ridítkách. Závažíčka hliníkové a ozdobné ti moc nepoporučuji - jsou spíš na okrasu.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Anonymous » 01.06.2007-12:05

Sem měl v plánu dat tam s jinejma řidítkama i jiný závažíčka,protože ty co tam mám sou hrozně dlouhý a kdybych na širších řidítkách měl ty stejný závažíčka byl bych širokej jak autobus.Ohledně té výměny hadic,myslíš že bych je musel měnit kvůli tomu že nejsou dost dlouhý?
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 03.06.2007-12:04

Přešně tak. Zrovna měním řidítka na fazerovi -vše je dostatešně dlouhé,ale brzdové hadice ne. Závažíčka jsem si nechal dělat ,protože ty hliníkové co je prodávají jsou na nic. Závažíčka jsou proti vibracím řidítek. čím jsou lehčí - tím hůř.
Mira XJ
XJ štamgast

Příspěvekod karlos » 03.06.2007-12:11

Mira XJ píše:... Závažíčka jsou proti vibracím řidítek. čím jsou lehčí - tím hůř.

A já jsem si myslel, že závažíčka jsou hlavně jako prevence proti poškození motorky při pádu :oops:
Kdo to nikdy nezkusil, tak neví, o čem to je...
karlos
častý přispěvatel

Images: 5

Příspěvekod MatějXJ » 03.06.2007-23:12

Když jsme měnili řídítka na FZRku, tak jsem musel prodlužovat i lanka na plyn. O brzdách jste se už bavili.
předObrázekpoObrázek
MatějXJ
častý přispěvatel

Images: 113

Příspěvekod Mira XJ » 04.06.2007-07:34

:D no pokud spadneš,tak je samozřejmě odřeš.Ale ve skutečnosti slouží proti vibracím řidítek. - proč by se taky jmenovali závažíčka.
Myslím,že na XJ už jich víc není,ale na Fazerovy takových to závažíček proti vibracím je mraky. Na ředních i zadních stupačkách + na držácích stupaček. A dokonce je držák stupaček k rámu přichycený přes silenbloky. Nádrž je taky přes silenbloky. (u XJ teda taky.)
U některých motorek (třeba dominátor) jsou pře silenbloky chycený i řidítka. ( tam pro změnu myslím závažíčka na řidítkách nejsou). Prostě proti vibracím se dělá co může. Na druhou stranu se snaží odlehčovat a odlehčovat. :D
Mira XJ
XJ štamgast

Příspěvekod OTIS » 04.06.2007-08:01

Jen silničáři nedělají nic proti otřesům a vibracím...
Miro tvůj bývalý nosič - párkrát sem jel do práce po D2 (jen směr Brno zpět po silnici), kurf prakticky prázdný a za měsíc už jsem musel 3x vytahovat svářečku. Vždy prsknul jinde.
S plně naloženými 3 kufry jsem projel kdejaké západní prdelovice a pohodna. Tady skáknu půl hodky na naši "dálnici" a je to v prdeli :?
Teď jezdím do Brna po okreskách, najíždím až v Blučině a pohoda.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Mira XJ » 04.06.2007-08:46

D2 není dálnice,D2 je nejhorší silnice v evropě. Trošku slušněj pruh je ten levý. Mě ten nosič nikdy nepraskl. Ale je pravdou, že na D2 jsme jezdil až s tím nosičem giwáckým (wingrack) a ten teda prasknout nemůže. :D
D2 se snažík vyhýbat jak to jen jde i autem. Strašně tam dostává na prdel podvozek. A žádný motokový podvozek není stavěnej na panelku D2 - jak z hledista tlumení,tak utlumu. Při 130km/hod je to takovej kvapík,že ty tlumiče prostě nestíhají. Ověřeno na hooodně motorkách.
Mira XJ
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 05.06.2007-05:29

Tak sem se byl včera podívat po obchodech a v Motokšeftu mají pěkný Lucasi za 890kč (ty stejný v Motomanu za 1400kč) ,jelikož sem tam byl plechovkou tak sem to bohužel nemohl zkusit jak by to přibližně vypadalo,ale tvar se mě zdál vyhovující,oproti těm mým sou o 10cm širší což je možná zbytečně moc...kdyžtak je trochu upravím pilkou na železo :D
Anonymous

Příspěvekod lynx » 06.06.2007-06:56

Jasně a pokud ti úplně nesednou tvarem, nahoď autogen a doladíš je i tvarově :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 07.06.2007-12:19

Tak včera sem si ty řidítka koupil,dneska je snad stihnu vyměnit,tak pak poreferuju jak se mě to povedlo,popřípadě sem hodím nějaký fotky.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 09.06.2007-19:08

Tak s novejma řidítkama je to mnohem lepší,konečně mám ruce pořádně daleko od sebe,zdá se mě že i ovladatelnost se trochu zlepšila,dokonce mě bylo řečeno že teď na tom vypadám líp :D :D :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 17.01.2008-21:24

mám taky skoro dva metry a zavžuji alternativu přizvednutí řídítek asi 5 cm tímto doplňkem.
http://www.evron.cz/eshop/hzmoto/cz/k31 ... u.php&od=0

Máte s tím někdo zkušenosti?
Potřebuji narovnat záda trochu a zdá se mi to vcelku rozumné řešení.
Anonymous

Příspěvekod David Houda » 17.01.2008-21:33

A jak to vypadá s těma širšíma řidlama? Taky je tam chci dát.
David Houda
častý přispěvatel

Images: 10
Kraj: Středočeský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1997

Příspěvekod Anonymous » 17.01.2008-22:13

Tridac píše:mám taky skoro dva metry a zavžuji alternativu přizvednutí řídítek asi 5 cm tímto doplňkem.
http://www.evron.cz/eshop/hzmoto/cz/k31 ... u.php&od=0

Měl je kamarád na GS500 a byl spokojenej. Ale je to jiná váhová katagorie, než XJ900
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 17.01.2008-23:45

Tridac píše:Bolku, v čem myslíš jiná váhová kategorie??

Tvoje devítka má o sto kilo víc, jestli je to dostatečně pevné.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.04.2008-17:33

Nevíte někdo jak jsou na tom v porovnání s XJ řidítka z Bandita nebo z Horneta?Jestli jsou rozměrově podobné?Nemůžu totiž stále sehnat náhradu za ty svoje ohlé :(
Anonymous

To Zbyna

Příspěvekod Anonymous » 12.05.2008-21:08

Ahoj všem.Jsem nově přihlášený XJ-čkař a mám ten samý problém jako Zbyna.Akorát o pár centimetrů ještě víc:) Měřím 198cm.Zbyno, mohl by jsi sem dát nějaké fotky, jak to vypadá s těma delším řídítkama, popř. mi je poslat na email?Díky Lukas.
Anonymous

Zpět na Vzhled&Úpravy