Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!
Chystám se vyměnit těsnění na pístcích na přední brzdě a zajímalo by mě jak je nejjednodušeji dostat pístky ven Nechtěl bych ty pístky při demontáži poškodit. Dělal to už tady někdo z vás? Díky moc za rady.
Ps. jen pro orientaci, nové těsnění na model 97 stojí 603kč
Já sem to dělal celkem nedávno a blbec sem je ven dostával klešťama takže trochu utrpěly ale ne zas tak moc aby to mělo vliv na funkčnost.Teď to vyměňuju i vzadu a tam sem ty pístky normálně vytlačil ven šlapáním na brzdu,akorát musíš dávat pozor aby ti šli oba zároveň a nevytlačils jen jeden a ten druhej tam zůstal,takže když jeden pude rychlejc musíš ho něčím zajistit těsně předtím než ti uplně vyskočí.
Dík za rady, taky jsem nad tím uvažoval že to takhle udělám, dělával jsem to takhle kdysik na MZ když jsem opravoval brzdu. Kleštěma to dělal známý a pístky pěkně poničil.
Taktez jsem pres zimu menil na celem predku. Osvedcil se mne kompresor z lednicky:). Zavit sroubu s hadici jsem "ucpal" sroubem z drzaku trmenu ( jsou stejne ) a vzduch jsem tam cpal pres odvzdusnovak. Jelikoz kazy pistek je jiny a jinak "zatvrdly:, je dobre misto desek nechat pistky tlacit na vhodne tlusty kus dreva.