Cvakání při brzdění

Vše kolem brzd.
Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Cvakání při brzdění

Příspěvekod mirra99 » 25.05.2016-17:04

Tak sem pořídil tu 900 ale při brzdění přední brzdou se ozívá cvakání od pravého třmenu. Myslel sem že je to deskama tak jsem je vyměnil třmeny vyčistil a je to pořád stejné. Nejhorší je že to dělá až tak po deseti km jízdy. Už jsem kontroloval i ložiska ale všechno se zdá dobré. Kotouče jsou zánovní skoro bez drážek. Nemá někdo zkušenost co s tím krom servisu :D
mirra99

Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 900S
Rok výroby XJ: 1995

Re: Cvakání při brzdění

Příspěvekod mirra99 » 26.05.2016-19:52

Záhada vyřešena! Dneska sem vyrazil na vyjížďku s tím, že musím odposlouchat co to cvaká. Takže si tak jedu a záhadné cvakání se začalo zesilovat tak že bylo už nepřerušované. Tudíž se stáhlou prdelí rychlostí průměrného babetisty jsem se otočil a táhl se k domovu očekávajíc zaseknutí předního kola od vadného ložiska. No abych to nenapínal v půlce cesty cvakání ustalo a s tím i činnost tachometru. Takže jsem dneska objednal nového šneka a bude pokoj. Tímto se omlouvám za spam případně prosím admina o přesunutí dotazu do správného tématu :wink:
mirra99

Příspěvekod kodl » 26.05.2016-20:46

Tak tohle se stane při neopatrné neodborné montáži předního kola. Na tom převodu tachometru jsou takový výstupky, a když se to blbě složí, zamáčknou se a převod se přestane otáčet. Měl jsem to na xj taky, stačilo ty výstupky přiohnout kam patří a správně namontovat kolo, aby zapadly do drážek co jsou v kole. ještě si matně pamatuju nějakej filcovej kroužek u toho převodu , ale to si nejsem jist, jestli to nebylo u jinýho stroje.
kodl
XJ štamgast

Images: 7

Příspěvekod Koudy01 » 26.05.2016-21:28

kodl píše: ještě si matně pamatuju nějakej filcovej kroužek u toho převodu , ale to si nejsem jist, jestli to nebylo u jinýho stroje.

Tady: http://shop.jawacz-dily.cz/bowdeny--nah ... nyr-i2959/ :D
Koudy01
XJ štamgast

Images: 62
Typ XJ: XJ600S
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod mirra99 » 27.05.2016-05:10

Kolo jsem měl sám sundané a při montaži sem si na to dal pozor ale výsledek byl stejný. Objednal jsem na partsdepot všechno co je mezi ložiskem a guferem. Jen škoda ze se to mohlo projevit na tachu dřív třeba kmitáním ušetřilo by to hodně práce ale on se držel do posledního dechu
mirra99

Zpět na Brzdy