Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!
zdravi chlapi mam xj 900F 85 a nevracely se pístky na p.třmenech tak sem t o rozhodil a stary gumičky tam byly přilepený mam novy taky lepit případně jak se chová nová gumička při lisování brzd.válečku.bez lepení dík za radu...
Gumičky tam určitě nalepené nebyly! Akorát byly věkem přichycené a zaoxidované bordelem Nové gumy se tam nelepí pouze se nasadí do drážek a celý váleček se namaže přiloženým olejíčkem, který si jistě měl u nových gumiček přibalen v pytlíku.
Po rozebrání vše důkladně vyčistit, hlavně ty drážky pro gumičky. Je tam takový ten "šlem" a bordel. Nové gumičky musí přesně sednout do těch drážek. Jinak válečky by měly být také očištěné a naprosto hladké.
Kompletně jsem rozebral brzdové třmeny, vše pečlivě očistil a chystám se na sborku, ale gumičky byly origo namazané nějakou bílou vazelínou. Nevíte jak se jmenuje a kde jí sehnat?
Tak jsem volal do Yamahy a origo se samostatně koupit nedá a paní s kterou jsem mluvil mi nebyla schopná poradit adekvátní náhradu. Barte a nezbylo ti trochu
Myslím že jo, ale musím to najít, nevím kam jsem to vrazil. Zítra jdu pro novou matku a padložku do yamahy tak se zeptám jestli neví co je to za mazivo, pobavím se s mechanikem. Jsou tady dost ochotní u nís.
Bílý mazací tuk (vaselína) je u nás běžně dostupný. Bílá barva u těchto tuků je určení pro odpuzení vody. Aby se tuk nespláchl tam kde je přístup vody, prostě se neumyje. Když bys tam dal normální, zahřeje se třeba na sluníčku projedeš kaluží a je pryč. Tahle vaselína odolává vodě a jemně maže pořád. Tady jsou velmi dobré tuky http://www.molykote.cz/molykote-cu7439- ... -3156.html