Jsou studenti chudí?

Jsou studenti chudí?

Příspěvekod OTIS » 02.12.2005-06:37

Často v TV slýchávám nářky studentů, jak nemají na studium, bydlení....atd.
Na motorkarich.cz mě jeden boreček chtěl počovat o "dospělosi" motorky: "Tak celkove je xj takova mensi motorka spis pro zacatecniky to uznej,vsak to ma kola jak galusky,neber to osobne ale me jako dospela motorka nepijde"
Mrknu na jeho profil:
...a čumím, je mu 19 a střídá zánovní Japonce jako ponožky?? V 19 letech, kdy sem se z Jawou cítil jako king a o Banditovi jsem si mohl něchat zdát při listování katalogem v kasárnách...a tento už Bandita prodává.
Spoustu známých z mého okolí, kteří už několik let pracují si koupili Japonce a jsou rádi, že sem tam můžou koupit nějaký ten doplněk či absolvovat dělší trasu...
Dokáže mi někdo vysvětlit, kde na to ti "chudí" studeti berou prachy?? Nebo to už se dnes od 18 let tvrdě vydělává??
Naposledy upravil OTIS dne 28.06.2006-09:07, celkově upraveno 1
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 02.12.2005-07:51

To OTIS: No ja ti ot vysvetlim asi tak. Studentu je totiz nekolik typu. 1)Mam kamarada, ktery od posledniho rocniku stredni skoly vystridal FZR,3x XJ !!,ZZR,Daytona, SRAD - vsechno na kseft,nic si nenechal pouze to tahal z D. Ted studuje vysokou skolu.Proste mel nejaky prachy od rodicu od 18 jak se rika "do zivota" a proste vydelal spis tim tahanim motorek z reichu. 2) spousta lidi pri studiu pracuje,dnes to jde celkem v klidu, a pujcku na moto dostanou v kazdy bance mozna lip nez pracujici viz. muj spoluzak, ktery je po 3 roky stale v prvnim rocniku, ale na megana mu 150 litru pujcili.Pokud je vydelek zajimavy, vetsinou si zvyknou na prachy a po 2-3 letech zabali vysokou skolu a jdou makat k te firme.Takhle to funguje hlavne ve velkych mestech, kde je dobra a hodne prace.3) Pak jsou lidi jako ja od 15 let prubezne chodim jen na letni brigosky nevalne urovne a prevazne manualiho charakteru, kde se setkavas s takovymi kokoty, ktere vsichni zname a rikame jim "mistre,sefe ci pane manazere", nekde za rohem, kde nas neslisi je to vsak "zmrd a svine". Kdyz tohle clovek pretrpi, a nasockuje si nejaky prachy,koupi si moto- ja si koupil v 13 fichtla v 17 J250 V 18 J350 V 19CB, ve 20 XJ.Stalo to hodne premahani,myslim ze takovou genezi k ziskani vysnene masiny si proslo hodne z vas/nas. 4)No a pak jsou lidi co jim na to daj rodice a deti se jim odvdeci ze se na tom v nejblizsi dobe zpravidla zmrzaci nebo zabijou,takze o nich jen v dobrem :) Tenhle typek bude asi nejakej mezityp,protoze motorek par vystridal,takze neni zadnej novic v jizde na japoncich,ale zase ma novou masinu,ale treba ta cena byla fakt dobra (posezoni nizke ceny,vyhodny dovoz, nejaka smelina-nevis....)Taky myslim, ze nikde neni napsany, ze je studentem - treba dokoncil zakladku a ted dela pridavace na stavbe,a ty si v sezone vydelaj vic nez kdejakej vysokoskolak.A nebo je to nejaky individuum, ktery vyuziva anonimity internetu, je to fotr od rodiny a na motorkari.cz si jen honi triko. Takze asi tak :o
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 02.12.2005-12:01

Dobrá úvaha :wink: Nebyla to slohovka do školy :D
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Re: Jsou studenti chudí?

Příspěvekod Anonymous » 05.12.2005-07:09

OTIS píše:Často v TV slýchávám nářky studentů, jak nemají na studium, bydlení....atd.
Na motorkarich.cz mě jeden boreček chtěl počovat o "dospělosi" motorky: "Tak celkove je xj takova mensi motorka spis pro zacatecniky to uznej,vsak to ma kola jak galusky,neber to osobne ale me jako dospela motorka nepijde"
Mrknu na jeho profil: http://moji.motorkari.cz/index.php?show=7397
...a čumím, je mu 19 a střídá zánovní Japonce jako ponožky?? V 19 letech, kdy sem se z Jawou cítil jako king a o Banditovi jsem si mohl něchat zdát při listování katalogem v kasárnách...a tento už Bandita prodává.
Spoustu známých z mého okolí, kteří už několik let pracují si koupili Japonce a jsou rádi, že sem tam můžou koupit nějaký ten doplněk či absolvovat dělší trasu...
Dokáže mi někdo vysvětlit, kde na to ti "chudí" studeti berou prachy?? Nebo to už se dnes od 18 let tvrdě vydělává??

Nevim proč se vytahuje, vždyť nemá čim. Možná až tou Z 750. Bandit taky neni zrovna velkej a ta Aprilka 125 taky nepatří mezi nadupaný mašiny. To, že někde vyšmelil tu Kawu z něj nedělá borce. Bůh ví, jestli neni kradená... :roll:
Nevim jaký jste vedli rozhovor, ale ber to takle.... máš levnější gumy! :wink:
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 05.12.2005-08:49

Řekl bych, že 19letý borec je začátečník. Takže spíš Z750 je vhodná pro začátečníky 8)

Ten rozhovor: http://forum.motorkari.cz/read.php?f=4&i=53988&t=53988
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 05.12.2005-17:29

To Tomsmz: To vis nemel jsem po ranu co delat tak jsem se rozepsal.
To Otis: Koukal jsem na to forum,ale tam se ten s tou kawou nijak nevyjadruje - ma tam asi jen 1 prispevek.Bud smazal prispevky nebo to je nejaky jiny forum :)
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 05.12.2005-18:11

Sem se spletl, tady to je správné: http://forum.motorkari.cz/read.php?f=4&i=53844&t=53844
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 06.12.2005-14:15

AHA, taky jsem hledal ty jeho prispevky :roll: ted uz chapu
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.12.2005-14:36

No co k tomuhle napsat....je jina doba a je to jiny nez driv. Dneska jsou mnohem vetsi moznosti jak si na motorku "sehnat" penize...schvalne nepisu vydelat.

Osobne znam jednoho cloveka co s nama byl na intru, pres leto jel pracovat na 3 mesice do Anglie, privezl si 150 tisic a po prazdinach si koupil zanovni R6ku....v 19 letech....

Jiny pripad je kdyz ma otce uspesneho podnikatele, tak mu na to dá panize. V tom taky nevidim nic spatneho, maji v rodine penize tak proc synkovi nekoupit motorku.

Nekdo si treba na motorku vezme uver (jako já)....

Takze timto chci rict ze i ve 20 letech se na motorku daji sehnat penize, staci vedet jak, a mit taky trochu toho stesti

A v nekterych pripadech me pripada (OTISu ted nemyslim zrovna tebe...), ze ten kdo se nejvic nejvic rozciluje, tak bych to videl spis na závist......
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.12.2005-23:53

souhlasim s Ladou.s ... napr. v Anglii nebo ve statech se da za 3 mesice vydelat TVRDOU DRINOU 100-150 tisic a pokud tam nekdo jede, aby si nasetril na motorku, neni to zas takovy problem...

ja napriklad dva roky shanel penize na peknou motorku (kolem 80.000) do zacatku (XJ), ale jelikoz mam vice nez dost konicku,hodne cestuji a jsem student, proste se mi nedarilo prachy nasetrit, uver mi nemel kdo udrucit a pujcovat si takovou "velkou" sumu od nekolika lidi se mi nechtelo... uz jsem byl rozhodnuty letos na podzim odjet do Anglie (jako vloni,ale to bylo tak na zaplaceni dluhu:-)) a vydelat si tam jen a jen na masinu, jenze do toho prisla zase skola a jel jsem akorat tak do pr....:-)
toz jsem sebral tech par chcechtaku, co jsme mel a poridil si starou masinu, sice zadna parada, ale na jezdeni staci...

ale je fakt, ze v 19 jsem si tak akorat mohl tunit jawku 350:-D
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 09.12.2005-20:09

Tak je mu 19, řidičák na větší moto nemá ani 2 roky... Když tak tvrdě makal tak určitě neměl čas na ježdění. Kdy teda nasbíral ty zkušenosti, že rozdává takové rozumy....? :?
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 10.12.2005-00:52

BUHVI...
Anonymous

Zpět na Jen tak