Není blbost koupit XJčko r.v.1992 ???

Není blbost koupit XJčko r.v.1992 ???

Příspěvekod Anonymous » 30.09.2005-18:37

takže jen ve zkratce: dlouho sháním XJčko, už jsem měl jedno vyhlídnuté a zamluvené(2001-17tkm-2majitel-85.000), ale díky komplikacím (neschválení úvěru) se mi nepodařilo sehnat potřebné peníze ... teď mám několik možností koupit levnější XJ, r.v. 92-93, cena cca 40.000, všechny mají najeto 60-70tkm, ale vypadají celkem slušně, jedno jsem již viděl a projel a kromě toho, že bylo více "rozhrkané" než novější XJčka, zdálo se mi celkem v pohodě...
o co mi jde? podělte se, kdo máte takhle starý XJčko, na co si dát speciálně pozor a čeho si všímat... a taky s jakými dalšími investicemi dál počítat....patrně to budu mít tak na sezonu-mozna dve, pak prijde neco novejsiho:-) (snad)
diky za rady...
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 30.09.2005-19:13

Tady něco píšou o starších modelech http://yamaha-xj.tomsmz.net/recenze/clanek1.php
Jinak koroner má takový starší model a jediný problém je asi v tom, že mu s toho všudemožně chčije olej.
No já nevím, zda je výhodna investice na tak krátkou dobu :smt017 Pokud budeš chtít jezdit bez "předsudků", určitě si to necháš dat prohlídnout-seřídit, k tomu se přidá ještě pár "skrytých" drobností - a už máš slušnou sumičku. Pak to za rok prodáš za měnší cenu než koupils....
Já sem uvažoval přesně opačně, raději počkat a koupit něco nevějšího.
:smt102
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 30.09.2005-19:22

no jo ja vim, cekal jsem cely jaro, v lete jsem byl v podstate pryc, rad bych ji koupil ted na podzim, jsou o trochu levnejsi, treba jsem videl na netu krasny XJN/99 za 64.000 a dohoda mozna:-))) jenze ja ty prachy proste dohormady nedam, jsem student a proto vaham, zda pockat a setrit nebo na sezonu ci dve koupit neco starsiho... uz to bez motky nemuzu vydrzet :)
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 30.09.2005-19:34

Řekl bych, že je pičovina takto až podezřele levné motorky kupovat. Pak tam ty prachy které "ušetřils" a možná ještě víc narveš postupně -musíš počítat i cenu práce. A kde pak vezmeš prachy, všechno co ušetříš půjde do údržby.
Jak se to říká - nejsu tak bohatý, abych mohl kupovat lené věci...
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 30.09.2005-19:53

asi vykradu banku... :twisted: :twisted: :twisted: :D
ale posudte sami:
http://www.motoinzerce.cz/inzerat.php?mid=9575
btw: neni to nekdo z tohoto fora? ehm? :?
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 30.09.2005-21:11

Co na tom chceš posuzovat?
"vyborne udrzovana v originalnim stavu" a ještě je ochoten už u tak levného nabídnout slevu. Pokud by to bylo jak píše- věřím, že nějaký bazar by mu to vykopil za mnohem vyšší cenu.
Tolik už se toho napsalo, jak si dávat bacha na podezřelé levné vozidla a ty si myslíš, že zrovna toto bude poctivá vyjímka... :?
Ale když myslíš..., potom nechoď plakat na fóra jak s tebou "chudým studentem" vymrdali :twisted:
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 01.10.2005-06:23

Ten inzerát se opakuje už asi dva měsíce. Když jsem sháněl mašinu, tak jse se ptal na pár detailů mailem, ale nikdo mi neodpověděl. S tím originál stavem to asi nebude tak horký, protože nejsou vidět nápisy na jedný straně. Tuším někdy na konci srpna byla za 70 000,- nebo kousek víc.
Anonymous

Příspěvekod Ales » 01.10.2005-08:19

To vypadá podezřele :smt018 . Dva měsíce, slevy a neodpovídá na konkrétní dotazy. Zřejmě Ti nechce říct, že to bylo dovezené do ČR bez servisní knížky, zahraničního TP - kolik majitelů, i kolik majitelů to mělo v ČR.
Pokud Ti nedá výše uvedené informace dopředu, tak se na něj vyser.
Já se byl dívat před koupí svého mazlíka na XJ 600 v super stavu r.v.94 za 58.000,- - od dovozu se za čtyři roky vystřídali 4 majitelé.........
Idiot řekl, že prvotní tel. dotaz o původu slyšel, ale dle jeho názoru je potřeba ten vrak vidět. :shock: ( 100 km zbytečná cesta :evil: )
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod OTIS » 01.10.2005-08:40

Někomu stačí, že bude "první majitel v ČR". Já nevím, ale když má motorka několik krátkodobých majitelů a některý další koupí koupí motorku s tím, že ji za rok-2 prodá tak ji přece nemůže dávat 100% péči. Tím myslím filtry, provozní kapaliny (doporučené limity výměn), svíčky, lanka, řetěz a vůbec samotný provoz. Proč by to dělal, proč setřil, když ji stejně prodá???
Myslím si, že lze sehnat XJ po prvním-druhém majiteli ze serviskou (k tomu samozřejmě faktury) a to ať z Německa či ČR.
Upřímě, ten majitel, který má pocit, že ji šetřil, staral se o ni dobře - ji nikdy takto pod cenou prodávat nebude! Třeba jak tady nabízel MiraXJ svůj stroj - věděl, že vymazlený a proto tomu taky nasadil úměrnou cenu.
A pokud si student, musíš brát to, na co máš-chceš li aspoň trochu slušný stroj. A taky počítej, že výdaje koupí nekončí.
Taky sem byl student (asi jako všichni ostatní).
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 01.10.2005-17:24

ok, budu setrit, zitra se jeste jedu mrknout na jednoho starika 92/68tkm, ale asi ten kup zase odlozim :cry: :cry: :cry:
ale ja se nevzdam :twisted: :D
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 02.10.2005-13:28

Toto bych viděl jako zajímavou nabídku:
http://bazar.motorkari.cz/?action=inzerat&ID=58874
Obrázek
Yamaha XJ600S Diversion (2001)
1.majitel,56000km,pneu 50%, řetěz DID,alarm+imob.,vyhřívané rukojeti,tankvak,nosiče hepco-Becker,nebouraná jetá cestovně,servisní knížka.
Cena: 95000 Kč
Město: Praha
Poslat e-mail přes webový formulář
Telefon: 605224716
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Ales » 02.10.2005-14:24

Milloshi, můžu se poptat známého, který vozí pěkné mašiny za dobré ceny z USA.(s dobrým původem a se serviskami). Má tam kámoše, který mu zajišťuje nákupy. Kurz dolaru je momentálně příznivý a v USA jdou japonské motky rychle z ceny. Bylo by to však časově náročnější -
naplní celý kontejner, který cestuje samozřejmě lodí. Samozřejmě vozí radši dražší, lodní lístek si musí každá motka zaplatit :shock: .
Další věcí je, že se to tam prodávalo pod obchodním názvem SECA II,
a je otázkou, zda to nemá kromě tacháče v mílích i další odlišnosti, které
by mohly způsobit problémy při údržbě.
Je z Ostravy, z Přerova to máš kousek.
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 03.10.2005-12:43

Já mam 92 ku. Kdyby sis jí nakonec kupoval tak si dej bacha na kyvku. U těch prvních ročníků praskala v oblasti okolo spoje zadního tlumiče s kyvkou. U novějších to tam má trochu jinej tvar. :shock: :evil: :wink:
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 03.10.2005-13:53

TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 03.10.2005-14:42

Jak rikal OTIS mam taky 92 rok ,ale model 93.Volej z toho nechcije,proste se to rosi u zeber,ale tohle jsem videl i na r.v.98 a 99.Mam takovej dojem ze jsem ti uz jednou psal na motorkari.cz,jak sis chtel kupovat tu vinovou DIV. 98 z Teplic,tak ta taky mela orosenej valec u kolen.Je to vzduchac,proste takova volejnicka.Samozrejme,kdyz to majitel cisti kartackem na zuby( ze OTISI :lol: ),tak to nepoznas.Kapku oleje pod ni nikdy nenajdu ale proste spini to zebra (emulze oleje s prachem).Spotreba oleje je v norme.Mel jsem stesti je to docela vonavka,dlouho nejeta a motku jsem znal,vlastne jiz od jejiho dovozu v roce 2000,pak jsem ji jen od souseda koupil za 55tis:-).Kamos taky taha ale musim rict, ze jsem videl zatim 2 cerstve privezeny z D r.v.99(S) a 98(N) a jedina prednost je, ze maj servisku,ale je to vetsinou takovy rozhrkany a podreny vejfuky(ktera nema :) )A kdyz jsem na to sednul,tak jako by to netahlo,a vono taky ne,protoze tyhle dovozy jsou vetsinou skrceny na 25/37 kw,takze si jeste pripocti tak cca 5 tis.(dle narocnosti) na odskrceni.Pokud ale podstoupis ten horor s dovozem a prihlasenim daj se sehnat do 60 tis.Konkretne Div.99 z "disldorfu" za 58tis+2tis. benzin + ?odskrceni + cca 3tis. prihlaseni i s pov.rucenim.Koukni na mobile nebo motoscout.Kazdopadne ted je dobra doba motorky jsou hodne dole a XJ bohuzel taky (mluvim o 600ccm).No tak dobre vyber a mozna se potkame na nejkym XJ srazu.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 05.10.2005-09:14

to Ales: diky za nabidku, ale asi ji nevyuziji, musím si motorku osahat a projet, nez ji koupim, tohle by byl pro mne risk...

to Koroner: ten tip na dovoz ze zahranici je celkem slusnej, na motoscout jsem jich par videl peknych a levnych, ale kdyz uz to necham dotahnout (asi az pristi motorka,ted mam prachy spis na tu starsi verzi), budu chtit tyhle parametry: neskrcena(daji se sehnat), serviska a nebourana... zbytek mi je celkem jedno (r.v.,barva,pocet km), to uz by se videlo individualne. ohuzel za 60tisic se da dovezt spis neco, co by temto parametrum neodpovidalo, takze................ musim kurwa setrit :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 05.10.2005-09:57

Ta moje mívala jen 37 kw než tam někdo vyříznul větší díru do nějaký clonky...tim je to prej škrcený. :lol: :wink: Mam to potvrzený ze servisu.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.10.2005-22:33

[quote="koroner"]Myslim ze to blbost neni.Napr. na mobile jich je hafo do 2000 teuro, ktery jsou vhodny k dovozu a jsou otevreny.Zvlast ted po sezone.Staci jen najit neco bliz k hranicim a jeto.....Napr.zde:[url]
Nevím, to není zrovna blíž k hranicím, možná k francii :wink: ...a to je ten zásadní problém s mobile.de. Motorky, které vypadají zajímavě jsou u švýcarsko francouzských hranic, vyjeď tam a zjistíš, že kleine delle im tank znamená, že to leželo a kromě promáčklé nádrže to má utrhaný plasty atd. a jedeš zase domů. Nic proti turistice, ale trmácet se v tranďáku 400 tam a 400 zpátky není nic zábavnýho. Uděláš to jednou, dvakrát a máš ten rozdíl v ceně. Sledoval jsem to od března až do září skoro denně a nakonec jsem to radši sháněl v čechách.
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 11.10.2005-17:04

K tomu inzerátu - XJ600N r.v. 99 v originál stavu. Pokud je v tak originál stavu,tak proč nemá na nádrži nálepky YAMAHA? A proč je nemá na levé podsedlovce? Smrdí i ta cena!!!! Hlavně se neunáhlit - jsou to tvoje peníze.
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Zpět na Jen tak