Prosim o pomoc s prohlednutim motorky v praze

Prosim o pomoc s prohlednutim motorky v praze

Příspěvekod michal_smsmsm » 18.09.2014-08:06

Ahoj kluci, mam na vas takovou prosbu. Je tu nekdo z Prahy 5 pripadne strednich cech smerem praha-zapad, kdo by byl ochotny a schopny (za nejakou napr. tekutou uplatu ;-) ) se semnou jet podivat na jednu XJ600? Pokusim se vysvetlit, mam cerstve A a hledam neco blbuvzdorneho, starsiho, jeteho, snadno ovladatelneho, uzivatelsky prijemneho, hezkeho, snadno opravitelneho pokud se neco vy.... a hlavne pro zacatek taky levnejsiho... Volba padla na Diversiona protoze jsem na nem i absolvoval skolu kde se mi s tim jezdilo hodne fajn, moto se mi celkem libi, so ce stylu motorky tyka vim ze chci urcite jezdit po silnicich a cestovat. Co jsem koukal tak ceny ojetin jsou hodne priznive (pocitam s nejakou investici asi jako u auta). Ale jelikoz se jedna o moji prvni moto a me zkusenosti s moto technikou jsou tedy rovny nule a bohuzel nemam ani nikoho v blizkem okoli kdo by mi mohl poradit co se stavu techniky tyka, obracim ze zde na vas. Pokud by byl nekdo, jak rikam schopny a ochotny kdo xj600 zna, vi co a jak, co zkontrolovat, co prohlednout, na co si dat pozor atd, budu vdecny i za jakou koli radu tady (mimo kup si jinou moto) pripadne pokud by se tedy nekdo nasel s kym by se dala domluvit schuzka, prohlidka a projizdka, udelate mi velikou radost a moc mi tim pomuzete.

Predem diky moc Michal
zatim jen dvoustopa vozidla, snad jiz brzy bude i jednostope
michal_smsmsm

Kraj: Středočeský
Typ XJ: 600 Diversion
Rok výroby XJ: 1999

Re: Prosim o pomoc s prohlednutim motorky v praze

Příspěvekod Radimathor » 19.09.2014-09:02

Dej sem odkaz o jaký konkrétní stroj se jedná, tedy pokud toto info již máš, mohl bych ti s tím pomoci příští víkend 27-28.9. popřípadě při nejhorším v týdnu po 17:00 hod mimo středy. V říjdu již mám všechny termíny obsazeny a nemůžu ani jeden víkend (jó střelby, taktika apod.)
Všudezdejší
Radimathor
XJ štamgast

Images: 8
Kraj: Praha
Typ XJ: ZRX1200S
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod michal_smsmsm » 19.09.2014-09:57

Ahoj, diky, jedna se o tohle http://www.motorkari.cz/motobazar/motorky/yamaha/yamaha-xj-600/yamaha-xj-600-692493.html Tebou navrhovany vikend by byl perfektni pripadne po praci po te 17 hodine bych ja taky mohl prakticky kdykoli. Mam Lipence po ceste z prace takze naprosto bezpropblemu...
michal_smsmsm

Příspěvekod Radimathor » 19.09.2014-13:11

už z fotek je viděl, že je přelakovaná, rám má jinou barvu než má rám, nemá na sobě polepy. Ale kdo ví, třeba je podvozkově a mechanicky v pořádku. Pak je v inzerci ještě jedna v Novém Kníně (eNko). Každopádně na výběr je času do příštího jara dost, letos už toho člověk (aspoň já nee) nenajezdí, zajedem se na ní mrknout, uvidíme, klidně pak i jinam na jinou, není problém se dohodnout, napiš mi příští týden PM a dohodnem detaily , nemůžu tu středu jak jsem psal a teď mi do toho vletělo i pondělí a úterý :x takže buď ten víkend nebo čt,pá. Neboj pomůžem, poradíme, ovšem nejsme vševidoucí :D
Všudezdejší
Radimathor
XJ štamgast

Images: 8
Kraj: Praha
Typ XJ: ZRX1200S

Příspěvekod michal_smsmsm » 19.09.2014-13:33

Diky moc, psal sem prodavajicimu o nejake info a tohle mi odpovedel:

Dobrý den,
motorku mám pořád doma a do příštího víkendu na vás určitě počká.
K motorce:
V roce 2012 je přitažená z Itálie. V servisu kam jsem jí hned vzal mě ujistili že bouraná nebyla. Nechal jsem jí kontrolovat vzhledem k tomu že je přestříkaná na modro místo originální zelené jak je vidět na foto. Já osobně sem jí nikdy nepoložil takže z této stránky je ok.
Když jsem ji přivezl tak jsem nechal přetěsnit přední vidlice a seřídit karburátory servis na ní byl dělaný běžný žádné závady tzn. výměna kapalin a destiček. Od té doby už jsem jen jezdil a prováděl běžnou údržbu.
Motorka je ve stavu že na ní stačí sednou a jezdit. Já na ní jel naposled delší vejlet loni do Chorvatska a zpět naprosto bez problémů. Letos na jaře jsem si koupil větší stroj takže yamaha stojí v garáži.

Kdyby jste si jí koupil doporučuji vyměnit olej a filtr jelikož jak jsem psal na motorce jsem letos nejel (najel jsem na ní asi 100 km) takže jsem ani letos nedělal výměnu oleje. Dával jsem do ní Castrol myslím 15w50.

Motorka je naprosto nenáročná a bezúdržbová. Já jsem jí měl jako svoji první motorku a naučení věře doporučuji a věřím že bude při slušném zacházení sloužit ještě spoustu kilometrů.

--------------------------------

coz jen potvrzuje tva slova ;-) vidis ani sem si nevsiml ze to ma zeleny ram ;-) na samolepky to nejezdi ;-) no jak rikam, ja poznam na motorce prd, proto jakakoli rada zkusenejsiho pro me bude nepredstavitelne cenna.

ja bych se chtel trosku jeste projet letos, kdyz to pujde, kazdy najety kilometr pro me bude myslim dobry, i si myslim ze kdyz se zadari ted na podzim neco koupit tak se pres zimu kdyz tak vychytaji pripadne problemky a nedostatky ;-)

jeste je nekde v praze tahle zelena http://www.motoinzerce.cz/motorky/yamaha/823781-xj-600-diversion.html lehce novejsi, ale min kW a a taky min najetych km ;-) ... novy knin taky neni spatne misto , ale ja bych S verzi preci jen plexi je plexi ;-)

Diky moc, urcite se Ti ozvu
michal_smsmsm

Příspěvekod famfulin76 » 26.09.2014-12:28

Ahoj. Koupils..? Pokud ne, tak si trochu přihřeju polívčičku, bo prodávám svoju (jedu si pro devítku...)): http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 93530.html
Vše podstatné je v inzerátu, je prostě skvělá... Dej vědět. Dík.
famfulin76

Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: xj 900 diversion

Příspěvekod michal_smsmsm » 30.09.2014-08:34

Prohlednuto a koupeno. Jeste jednou bych touto cestou chtel podekovat Radimovi za cenne sluzby, bez jeho pomoci bych prohlidku motocyklu urcite nezvladl a nebyl by touto dobou jiz zaparkovany u me v garazi. Diky moc
michal_smsmsm

Zpět na Jen tak