Poslech hudby za jízdy na motorce

Poslech hudby za jízdy na motorce

Příspěvekod OTIS » 21.02.2008-18:00

Dnes na toto téma byla diskuze v moto-pořadu na rádiu Hey- poslech hudby sluchátkama v přilbě :smt020 . Že v zákoně to není zakázáno, ale v praxi takového řidiče pojišťovny považují při nehodě za viníka.
Píšu jen to co sem zaslechl a nevím co je na tom pravdy...
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Tommy XJ » 21.02.2008-19:50

to je divny- dyt v aute taky muzes poslouchat hudbu za jizdy, ... ja teda mam kdyz slysim motor - osobne se sluchatkama nejezdim
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod Jiri BN » 21.02.2008-20:11

By mě zajímalo jak se dívají na intercom?
Jiri BN
XJ štamgast

Images: 10

Příspěvekod Anonymous » 21.02.2008-20:13

Jezdím se sluchátkama. Už jsem si zvykl na hlas GPS navigátorky. Řekne, že další změna je za deset kilometrů a dá pokoj.
Zkoušel jsem poslouchat i muziku nebo rádio, ale nebylo to ono. Tak to už nepoužívám.
Poslouchat hudbu jako kulisu je podle mne možné z rádia v autě nebo místnosti, ale když jsou sluchátka navrtané do lebedy, tak to kulisa není.
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 21.02.2008-21:43

Ten pořad poslouchám pravidelně a pokud si dobře pamatuju, doslova tam řekli totok : " Není to nikde zakázáno, ale policajti vás můžou dostat na předpis, že řidič se má za jízdy plně věnovat řízení. " Nevím jaký má to být rozdíl oproti autu jak tu už napsal Tomáš, mi to příjde jako kravina. Navíc to by tě museli přímo chytit s těmi sluchátky.
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Tommy XJ » 21.02.2008-22:34

no jasny, a hlavne by ti museli dokazat ze jsi mel pustenou hudbu natolik hlasito ze ses "nemoh plne venovat rizeni" prijde mi to jako dalsi buzerace motorkari, ted me k te buzeraci napadla jina vec jiz mnohokrat jsem se potykal s tim ze chci u nas ve meste, a ne jen u nas, zapakrovat- na mnoha mistech ted zpoplatnili stani takze se ptam- musi si motorkar kupovat listek, a pokud ano kam ho ma teda strcit?- do dneska jsem neprisel na dobre viditelne misto a presto aby ho nikdo nezval ci spise neulit, jak tuto situaci resite vy? vim ze zde budou padat odpovedi jako neparkuj na placenych mistech a podobne- ael to slyset nechci, nemam autoa motorku pouzivam v lete denne takze se stani na zpoplatnenich mistech obcas nevyhnu ;)
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod Anonymous » 21.02.2008-23:37

Bartus píše:Ten pořad poslouchám pravidelně a pokud si dobře pamatuju, doslova tam řekli totok : " Není to nikde zakázáno, ale policajti vás můžou dostat na předpis, že řidič se má za jízdy plně věnovat řízení. " Nevím jaký má to být rozdíl oproti autu jak tu už napsal Tomáš, mi to příjde jako kravina. Navíc to by tě museli přímo chytit s těmi sluchátky.

Když se najde debil, bude dusit, ale musel by prokázat, že se nevěnuješ řízení při poslechu hudby, což je blbost. V tom případě by to znamenalo, že při poslechu handsfree nebo navigace je to stejné jak v autě tak na motorce a jaksi logika těchto zařízení ztrácí smysl.
Ale je fakt, že blbci se najdou. Ale jak by to chtěl někdo prokázat si nedovedu představit. To že mám sluchátka ještě neznamená že poslouchám hudbu nebo dopravní zprávy.
Anonymous

Příspěvekod HABERA » 22.02.2008-02:50

Zdravím lidi.No já mám zkušenost z radiem takovou že když hraje nějaká dobrá muzika tak nevíte kolik jedete protože vás tak vztáhne do sebe že jedete do rytmu.A potom ty zatáčky ve 110km/h projíždět tak máte co dělat. Tak to je potom pozdě neco dělat.Jo to se řekne že v autě posloucháte muziku ale je rozdíl poslouchat muziku v autě a ve sluchátkách.Tam slyšíte jenom muziku.Jo a ta holčína v tom GPS se také moc nepředře.A potom stoho kravalu bolí hlav,když jedete 4 hodiny vkuse.Musím končit nebo budu jak spisovatel.To vypadá že mám napsáno tak na měsíc. :D
HABERA

Images: 4

Příspěvekod Anonymous » 22.02.2008-06:51

Nepatří to se, ale odpovím Tomášovi:
S parkováním na placených místech se setkáváme všichni. V Chomutově jsem parkoval a byl tam městský strážník. A tak jsem se ho ptal, kam mám dát lístek, aby byl viditelný a nikdo mi ho nemohl ukradnout.
Nevěděl a tak řekl, ať si lístek nekupuju. Já na to, že to chci vědět přesně, že když odejde a přijde jeho kolega, tak abych věděl, jaká vyjímka na mne platí.
To mi neuměl říct a tak to řeším tak, že odstavím motorku na placeném místě a když mě chytí, řeknu, že jsem měl lístek na řídítkách a nekdo mi ho ukradl.
Jo a strážník ještě říkal, že v Chomutově nemají botičky na motorky. A tak je potřeba tuto informaci v daném městě taky zjistit. :lol:
Anonymous

Příspěvekod lynx » 22.02.2008-07:23

Sluchátka na mašině je dost drahá záležitost. Správný srdcař jezdí tak, že mu stříká adrenalin z uší a to sluchátka dlouho nevydrží :lol: Nevim jak kdo, ale já se za řidítkama nenudim, nemusim mít další zpestření. V plechovce to je jiná, co tam má taky člověk dělat. A jak píše Habera jezdim podle muziky: popík - pravý pruh a mikrospánek, Wohnouti a spol - levý pruh a nějaké ty veselé myšky, zprávy - rudo před očima a likvidační nájezdy na okolí :lol: :lol: .
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod David Houda » 22.02.2008-11:02

Já stojím za názorem že sluchátka mohou odvádět pozornost od řízení a navíc už samotná helma dost izoluje zvuk a když si do uší postíte ještě muziku tak je dost možné že třeba přeslechnete houkající sanitku, hasiče, atd. Jinak je samotná jízda na moto pro mě požitek který nemusím nijak přitvářet. Prostě se na moto nenudím. Je to ale můj osobní názor a nechci nikomu nic vnucovat.
David Houda
častý přispěvatel

Images: 10
Kraj: Středočeský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1997

Příspěvekod Peta » 22.02.2008-18:46

Tomáš Benda píše:to je divny- dyt v aute taky muzes poslouchat hudbu za jizdy, ...

oproti autu je na motorce ten rozdíl, že máš sluchátka přímo u uší, tkaže při poslechu máš větší pravděpodobnost že neuslyšíš zvuky okolního provozu,houkačky, troubení... a to je v rozporu s vyhláškou.
U mojého interkomu si v montážním návodu kladou podmínku že sluchátka musí bít v helmě umístněna tak, aby byla zachována mezera mezi sluchátkama a ušima což by mnělo umožnit vnímání okolniho provozu. Taková je teorie, ale všichni víme že v praxi to vypadá jinak.Abys slyšel muziku za jízdy musí hrát hodně nahlas. K tomu se ještě přidá aerodinamický hluk a už je s toho pěkný randál, takže na okolní provoz už nic nezbývá.... .
Peta
občasný přispěvatel

Images: 43
Typ XJ: 900
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod Rix » 22.02.2008-19:25

David Houda píše:Já stojím za názorem že sluchátka mohou odvádět pozornost od řízení a navíc už samotná helma dost izoluje zvuk a když si do uší postíte ještě muziku tak je dost možné že třeba přeslechnete houkající sanitku, hasiče, atd. Jinak je samotná jízda na moto pro mě požitek který nemusím nijak přitvářet. Prostě se na moto nenudím. Je to ale můj osobní názor a nechci nikomu nic vnucovat.

Naprosto souhlasím z Davidem,střízlivej a rozumnej názor.
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod PIG » 22.02.2008-19:39

Jako asi jenom blázen by si nechal přehlušit ten krásnej a uklidňující zvuk motoru nějakou muzikou :smt017 Hudba pěkně do ouška má řvát třeba na fesťáku s pivem v ruce a ne v provozu za řidítkama. :D
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod kubik1 » 23.02.2008-00:28

jojo jak pise PIG vychutnavam si zvuk motoru. Driv sem jezdil se spuntama v usich páč moje sklapecka nadela dost hluku ,ale vzdy sem se citil nesvuj,neslyset co se kolem deje...
XJ 900F rok 1991 4BB
kubik1
občasný přispěvatel

Images: 16

Příspěvekod TOMMZ » 27.10.2010-10:00

Já tedy i se špunty slyším skoro vše jen s menší hlasitostí :wink: takže chrápající spolunocležníky slyším, ale nevzbudí mě to 8)
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Zpět na Jen tak