Nováček neboli bažant

Nováček neboli bažant

Příspěvekod Anonymous » 18.07.2010-21:42

Ahoj lidi, mám třetí rok XJ600N (koupil jsem ji od kolegy z práce, protože s ní jednou přijel do rachoty a já jsem se do ní zaláskoval na první pohled; musel jsem si kvůli ní udělat řidičák na velkou motorku). Přestože jsem věku téměř kmetského, na tak velké mašince jsem byl začátečník. Teď si myslím, že snad už něco jakžtakž sjedu, abych nezdržoval ostatní. Rád bych se přihlásil na tohle fórum, srdečně pozdravil Vás Xjéčkáře i ostatní a v hystericky krátké budoucnosti se pokusil s Vámi někam vyrazit. Třeba mi i poradíte, jak přesvědčit tu paní, co u mě bydlí, že výlet na mašince neznamená automaticky rozsudek smrti. :) Díky a mějte se! :wink:
Anonymous

Příspěvekod mirekm » 18.07.2010-22:19

Vítám tě "kmete" do klubu. Nejlíp uděláš, když ji vezmeš na nejbližší sraz. Rád poznám vrstevníka a je to tady dobrá parta :-). Určitě se to tvojí polovičce bude líbit a pozná, že xj-čkáři nejsou řádní střelci :-). Moje polovička se mnou taky jezdí moc ráda a to nesnese ani kolotoč!
Dokud se mi líběj holky a motorky, tak žiju :-)
mirekm
XJ štamgast

Images: 17
Kraj: Středočeský
Typ XJ: yamaha 900 Diversion a xj 550
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Zdeněk » 19.07.2010-10:10

Ahoj Jirko.
Z toho si nic nedělej, že tě tvá drahá polovička nechce pouštět ven. Musíme si zvyknout. Napřed nás sekýrujou maminky, pak manželky a nakonec to budou sestřičky v domově důchodců. :smt014 Já mám doma to samé :roll: Třeba minulý týden bylo horko akorát na vyjížďku a já nevěděl jak se mám zdejchnout. Nakonec to za mě vyřešila naše VARNÁ KONVICE (K.O.) a já jako nadrženec :shock: jsem hned bral letáky globusu (je 30km ode mě) a hledal nějakou novou. Diplomaticky jsem jí vysvětlil, že novou koupím v globusu o 150kč levnějš a na to SLYŠELA. Nevadí že jsem 100kč projel. Vedlejší výdaje jsem nehlásil :lol: :lol: :lol: Hlavně že jsem byl oficiálně brm brrmmmmmm. Ale to tě nenavádím, abys rozbil konvici. :smt026 :smt026
Přeju mnoho km bez problémů a jestli tě tvá paní nepustí na podzimní sraz, tak ji řekni, že příští rok ho budeš muset udělat u tebe doma v obýváku a nevím jak se bude tvářit na to, že ji přijede domů třeba 40lidí na celý víkend :twisted: :D Ahoj Zdeněk
Zdeněk
častý přispěvatel

Images: 13
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: GSF 600 S Bandit

Příspěvekod Anonymous » 19.07.2010-22:16

:roll: Sqělý nápad s tím obývákem! :roll: Ono to bude chtít fakticky velký taktickodiplomatický výkon; už jsem svezl kdekoho, potomci si mě občas pletou s taxíkem, když potřebujou hrozným fofrem :D třeba do Radotína nebo do Černošic na diskošku, jen ta moje lepší polovička pořád nic.
Dotaz na závěr: nějaxem opomněl, že mašinka má mít platnou TK, a ta moje by tam měla šupajdit právě teď. Dá se najít na dostřel šípem nějaká dobrá STK, nebo je to jedno? Předloni jsem byl v Březové u Vraného, a tam byla pohoda.
Díky za podporu a mějte se tu krásně!
Anonymous

Příspěvekod roman3297 » 20.07.2010-00:08

já jezdím do motola, ale letos jsem zapoměl že mě posledně upozornoval na blbou odrazku vzadu a dal mě to jen na měsíc :D nj stává se
PS: už odrazku a stk mám, jinak jsem musel s mášou i pod kamery dovnitř :smt102 asi se už bojej o licenci, vždycky to proběhlo před vchodem
XJ 600 Diversion
žiješ jen jednou
Na zivotě nejvíc miluju tu rozmanitost... Kazdej den mě nasere někdo jinej...
roman3297
občasný přispěvatel

Images: 6

Příspěvekod mirekm » 20.07.2010-09:16

S našima STK není většinou problém. Pokud svítí a troubí a máš lékárničku samozřejmě správné číslo motoru a rámu) tak projde vše. Podle mých zpráv z Německa, tam jsou podstatně náročnější - kromě kontroly zapsaných origo součástí (např. nosiče, plexi a pod) kontrulují i např. vytahání řetězu (dost důležité a u nás opomíjené) i tloušťku destiček a kotoučů. Ještě u pionýrů se, jak si pamatuji, kontrolovala vůle v řízení, resp. v předních vidlicích. Ale s velkými moto se moc nebabraj, jak říkáš - vyfotit, odrazku, lékárničku a je to :-). PS: S xj 550 jsem byl na TK 3x OK a po čtvrté přišli na to, že nemám odrazku (je integrovaná v zadním světle), tak jsem tam dal kulatou z kola a je klid :-).
mirekm
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 20.07.2010-11:38

Podle toho to také na našich silnicích vypadá.... Např. v USA se v rámci "STK" kontroluje i hlučnost.
Anonymous

Příspěvekod Pavel » 26.07.2010-20:17

Při posledním STK v Havlíčkově Brodě mě už hnali taky dovnitř, pod kamery, vše bylo OK a nakonec když jsem dostal papíry do ruky bylo napsáno u XJ 900 drobná závada vytahaný řetěz :-) K tomu není co dodat že
Pavel
občasný přispěvatel

Images: 79
Kraj: Vysočina
Typ XJ: bmw 1150 rt
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod mirekm » 26.07.2010-20:26

Pavel píše:Při posledním STK v Havlíčkově Brodě mě už hnali taky dovnitř, pod kamery, vše bylo OK a nakonec když jsem dostal papíry do ruky bylo napsáno u XJ 900 drobná závada vytahaný řetěz :-) K tomu není co dodat že

No vidíš, jaký mají super kamery - vidí, že máš vytahaný rozvodový řetěz. Holt ho musíš vyměnit :-).
mirekm
XJ štamgast

Zpět na Jen tak