Povinné ručení v zimě

Povinné ručení v zimě

Příspěvekod Racek » 22.07.2009-07:43

Včera mi povídal kolega z práce že se dá na zimu odhlásit pojistka bez nutnosti depozitu , týká se to prej jenom motorek přes zimní období , máte s tim někdo zkušenost , nebo je to nějaká blbost , abych pravdu řek , mě se to moc nezdá :roll:
Racek
častý přispěvatel

Images: 1

Příspěvekod lynx » 22.07.2009-07:49

Je to blbost, lidi si to pletou s havarijním, kde to může být rozdělené - přes zimu máš krytí pouze na ukradení.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Racek » 22.07.2009-07:57

No já si to myslel že je to ptákovina... :shock:
Racek
častý přispěvatel

Příspěvekod zbynek » 22.07.2009-08:50

Je to ptákovina, ale jenom z půlky :-)

U České Podnikatelské Pojišťovny můžeš uzavřít pojištění na celý rok, kdy platíš pouze předem domluvenou část roku. Příklad: Motorka je pojištěná na celý rok 2009 ale platíš jen za duben až září. Podmínkou je, že v ostatních měsících nesmíš jezdit, resp. se nesmíš připlést k nějaké nehodě. Pro kancelář pojistitelů se smlouva hlásí jako celoroční, takže nikdo nemůže nikomu posílat výhružné obsílky.
Možnosti jsou po třech měsících, takže sezonu si můžeš udělat 3, 6 nebo devět měsíců se začátkem, který si určíš sám. JENŽE! Co když bude na vánoce pěkně a budeš se chtít projet? Jako my předloni? (nebo už to bylo předpředloni?? toto utíká....) To je pak člověk namydlený.
Jen dodatek: Cena za měsíc je o něco vyšší než když platíš standartní celoroční pojistku, dělá to asi 10%.
Takže lynxi, že něco neznáš ještě neznamená, že je to blbost :-)
Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die
zbynek
častý přispěvatel

Images: 26
Kraj: Praha
Typ XJ: 900F
Rok výroby XJ: 1990

Příspěvekod Racek » 22.07.2009-09:36

Jo tak to bude ono , on má CBR pojištěný u podnikatelský , tak to potom jo :wink:
Racek
častý přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 22.07.2009-09:42

u tý podnikatelský je to prý tak, že mimo pojištěné měsíce máš 100% spoluúčast.
Otázkou je, jestli to má kvůli pár stovkám smysl. Takhle můžeš vyrazit kdykoli bez jakýchkoli obav.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 22.07.2009-09:56

Zbyněk: jednak je dobré (když už jsi vtipný :lol: ) si nastudovat legislativu platnou od 1.1.09 na dané téma - proč asi už lidem začínají chodit pokuty za nepojištěná vozidla? Ta finta od CPP je určená pro skokany na špek. Mašinu máš pojištěnou celý rok (ze zákona musíš mít takto uzavřenou smlouvu), jenom se pojišťovna na část roku vyviňuje z plnění škod. Sám píšeš, že pojistné je v "platných měsících" o něco vyšší, v celkovém součtu tedy rozdíl nebude tak výrazný (ceny jsem, v závislosti na výši krití, opravdu nestudoval :lol: ), už jenom proto, že CPP patří spolu s Kooperativou do skupiny Vienna Insurance a tak si budou těžko dělat navzájem konkurenci. Takže odhlášení pojistky na zimu (původní dotaz) bez uložení RZ do depozitu je skutečně blbost - komerční triky na lidi co nepracují v oboru (a nečtou pečlivě smlouvy) je úplně jiná písnička :lol: :lol: :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod zbynek » 22.07.2009-10:26

ukaž mi v mém příspěvku konkrétní věc, ve které se mýlím.
anebo víš co, radši to necháme spát, já se omlouvám, že jsem si dovolil někomu něco napsat a tebe zmínit, vedlo by to k těžkým OT, což bych opravdu nerad.
zbynek
častý přispěvatel

Příspěvekod lynx » 22.07.2009-11:30

Koukám další urážlivej Jindra. Tyhle smajlíky ( :lol: :lol: ) tam dávám asi proč? Racek se ptal, jest-li je ta informace blbost, tak jsem mu to potvrdil. Velice se omlouvám, že jsem si dovolil vysvětlilt rozdíl mezi tím na co se Racek ptal a na co si ty upozorňoval - fakt o tom nic nevím, jenom se tím už hezkých pár let živím :smt098 Někdy je dobré sledovat u informace spíše obsah, než formu - víc se dovíš :lol: :lol: :lol: Jo a ta konkrétní věc je, že nesmíš po uzavření té tvojí pojistky, jezdit. Jezdit můžeš, jenom případná škoda bude řešená trochu "nestandartně" :lol: :lol:
P.S.: všem se omlouvám, zařekl jsem se, že už tady nebudu dávat konkrétní příspěvky (mimo srazů). Bohužel je to už druhé předsevzetí, které jsem porušil (modří vědí :lol: ). Nerad bych dále iritoval naši Novou sekci, oni se pak odhlašují a komičnost příspěvků jde prudce dolů :lol: Fakt už to neudělám :lol: :lol: :smt098 :lol: :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 22.07.2009-12:27

Já si udělám názor až co řekne Olda, přítel můj.
Anonymous

Příspěvekod roman3297 » 23.07.2009-01:11

no poslední roky to vypadá spíš na uzavření pojistky od října do května, to je tak nejhezčí počasí :smt021 a vlétě opravovat se značkama v depozitu :lol: nebo varianta s tou oškubanou pojistkou :smt078
XJ 600 Diversion
žiješ jen jednou
Na zivotě nejvíc miluju tu rozmanitost... Kazdej den mě nasere někdo jinej...
roman3297
občasný přispěvatel

Images: 6

Příspěvekod PIG » 23.07.2009-06:39

Jako já nevim, ale asi jenom hňup by se sral s pojistkou a nějakým lítám a rušením na zimu, když to máš odstavený tři měsíce a ušetříš tři stovky, by mě mohlo.
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod Racek » 23.07.2009-07:32

Chlapi dík za rozvinutí tématu :lol:
Takže buď depozit a nebo to nechat bejt , ale já to lítání po úřadech tak nesnášim , že to radši necham , občas se jde project i přes zimu a pro motorku je taky dobrý že se protočí a ohřeje. Povedlo se mi to loni ještě v listopadu a pak v únoru asi 2x.
Ale asi změnim pojišťovnu , zdá se mi že přes 2500 ,- kč ročně na XJ 600 je docela dost. :(
Racek
častý přispěvatel

Příspěvekod lynx » 23.07.2009-07:41

2,5t ještě jde. Mě nabídli havarijní pojištění s roční platbou 100t a to jsem to měl ještě z protekce :lol: Teda je fakt, že jsem nepožadoval úplně standartní pojištění ..... :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 23.07.2009-07:41

Souhlasim s PIGem, zvysoka se vykaslat na nejaky vymysleni... Platim skoro 3000,- u Kooperativy, ale kdyz se to rozpocita, tak to nejsou ani 3 stovky na mesic... A to jenom z pohodlnosti, ze se mi nechce hledat, kde je pojisteni levnejsi a hlavne mam 2 pobocky kousek od baraku... :roll:
Racku, kup prasatko za pajzku, hod do nej kazdy mesic 3 stovky a pristi sezonu mas pojistku vybavenou a jeste mas pomalu na 2 nadrze stavy pro masinku... :wink:
Anonymous

Příspěvekod Racek » 23.07.2009-10:29

Ben-G píše:Racku, kup prasatko za pajzku, hod do nej kazdy mesic 3 stovky a pristi sezonu mas pojistku vybavenou a jeste mas pomalu na 2 nadrze stavy pro masinku... :wink:

Já to platim čtvrtletně , to je jako do prasátka. :lol:
Racek
častý přispěvatel

Příspěvekod PIG » 23.07.2009-10:30

Nehledě na to, že dneska je to dost individuální, Ben v praze platí 3000 a já v naší řiti ale jenom 1200. V tý praze bych to teda ještě pochopil, to je za tři měsíce litr a to už je nějakej výlet na benzin.
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod Racek » 23.07.2009-10:40

Já přemejšlim jít k tý podnikatelský , kamarád tam má u nás nějakého známého , tak budu muset motorku fiktivně prodat abych mohl hned přejít bez problémů , tam bych to měl na rok cca za 1500 ,- to už by šlo :wink:
Záleží ale zase když by se něco stalo... , ty velký pojišťovny jsou asi větší jistota, samozřejmě za patřičnej poplatek :?
To se pak ta ušetřená tisícovka nemusí vyplatit :roll:
Racek
častý přispěvatel

Příspěvekod roman3297 » 23.07.2009-10:52

tohle mě na tebe vyšlo u direktu 2083 Kč nepočítal jsem ale žádnej bonus
skus si to spočítat sám těch kalkulaček je už na netu taky dost já jsem uzavíral na auto přes top pojištění a nemusel jsem se starat vůbec o nic, jen jsme jim napsal na meila změnu značky za hodku jsem měl zelenou kartu na meilu a dop tří dnů origoš ve schránce :wink:
skus to teda přepočítat sám https://www.direct.cz nebo http://www.top-pojisteni.cz
XJ 600 Diversion
žiješ jen jednou
Na zivotě nejvíc miluju tu rozmanitost... Kazdej den mě nasere někdo jinej...
roman3297
občasný přispěvatel

Images: 6

Příspěvekod Anonymous » 28.07.2009-17:18

bolek_xj píše:Já si udělám názor až co řekne Olda, přítel můj.

Jsem z dovolené zpět, zpátky z historie. Čtu zde zajímavé příspěvky a některé "stoprocentní". Plnou pravdu má Lynx. Je vidět, že je taky z oboru, i když já už to dělat nechci, 14 let stačilo.

To pojištění u ČPP se sice chová jako pojištění celý rok s plným plněním 8 měsíců, ale v praxi POZOR, soudruzi, velký pozor. Mimo pojistné měsíce udělejte průšvih a máte vše na triku i když se tváří jako že ne a dovolím si i osobně pochybovat zda se ČPP nevyvlíkne i v placené měsíce. Jak znám šikovnost ČPP, v životě bych si nepojistil u této instituce ani kárku. Ale je to každého věc.
Platím na celý rok pojištění, 2600 ročně a je v tom docela slušný plnění a hlavně mohu jezdit kdy chci a díky asistenci to mám i do zahraničí s asistenční službou. Samozřejmě u Kooperativy. Je sice drahá, ale jednak je to renomovaná firma, dlouholeté zkušenosti osobně, ale především nevím o tom, že by byl u Kooperativy problém s plněním a pokrývá opravdu hodně velkou oblast.

A poslední připomínku, nebo osobní názor. Ať už si sjednáte pojištění kdekoliv, jakékoliv, přečtěte si všeobecné podmínky a nechte si vše potvrdit písemně. Co není na papíře, to nemáte. A dneska je tam tolik zajímavých písmenek, že potom zbydou jen oči pro pláč. Co je levné a velmi výhodné je vždy podezřelé a z osobní zkušenosti vím velmi dobře, co je levné je velmi drahé. Nejlevnější věc Vás vyjde vždy nejdráž. To ale poznáte až se to řeší.

Moje rada, Bolku, Pojistit u renomované pojišťovny na celý rok a nehledat blbiny. Pokud nechcete celý rok jezdit, sjednejte depozit, zkrácenou variantu a prostě nejezděte. Vše ostatní vyjde dost draho když nastane ten správný okamžik.
Anonymous

Příspěvekod zbynek » 28.07.2009-17:28

Tridac píše:...To pojištění u ČPP se sice chová jako pojištění celý rok s plným plněním 8 měsíců, ale v praxi POZOR, soudruzi, velký pozor. Mimo pojistné měsíce udělejte průšvih a máte vše na triku...

A napsal jsem snad něco jiného?
J&Z&R píše:... Příklad: Motorka je pojištěná na celý rok 2009 ale platíš jen za duben až září. Podmínkou je, že v ostatních měsících nesmíš jezdit, resp. se nesmíš připlést k nějaké nehodě....

Lynxi, vidíš? I člověk z oboru mi dal za pravdu :-)
zbynek
častý přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 28.07.2009-17:49

Tak toto bychom snad měli odfajfknuté. :D
Anonymous

Zpět na Jen tak