Ahoj.
Mám dotaz, ale nevím, jestli to patří do sekce GUMY nebo PODVOZEK.
1.5. jsem měnil gufera+olej v př tlumičích a 4.5.jsem obul novou př gumu michelin pilot activ vyrobenou v létě2010. Olej je tam ten co tam patří i množství oleje(380ml v každém) a guma je vyvážená.
Nyní k problému:
Při jízdě rychlostí 55-60km/h se mi nějak třepe předek. Takový pocit, jako by na gumě byl cca 5 mm hrbolek. Takové jakoby 5milimetrové hrkání nahoru a dolů. Ze začátku jsem si myslel, že je hrbolkatá silnice, ale dělá to kdekoliv POUZE v rychlosti 55-60km/h. Při nižší ani vyžší rychlosti to nedělá vůbec. Zkoušel jsem i rychlost (asi 1km) 150km/h a vše zcela v klidu. Na gumě mám najeto sice jen 349km a mám skoro ojeté ty takové špuntíky. Se starou gumou jsem si ničeho nevšiml. Zkušel jsem i pustit řidítka v té blbé rychlosti a hrkotaj furt, ale né do stran jako při kmitání řidítek
Může to být gumou, nebo špatným vyvážením nebo olejem v tlumičích? Vše jsem překontrolovával a snažil se poutahovat. Ale nepomohlo nic. U přezouvání a vyvažování jsem byl a napoprvé mu ten stroj ukázal 25gramů (či co) a po nalepení závažíček to už ukazovalo nulu a to zkoušel roztočit 2x
Už mě napadla i taková cipina, že motku postavím na hlavní stojan a podepřu předek a zkusím gumu roztočit do té rychlosti pomocí klukového pincka bez kapotáže. Prostě gumu na gumu a za 3 plný knedl, dosáhnout 60km a pak koukat na přední kolo co to dělá. Ale napřed bych byl rád za vaše názory. Pincek nastoupí až potom.