Nazdárek všem jsem novopečenej majitel XJ 600S Diversion. Strojek šlape jak hodinky mám ale jinej problém. Bydlím na menším sídlišti a na parkování mám vyhrazenej jen chlíveček venku. Chtěl bych XJ k něčemu zamknout ale nikde poblíž žádnej sloup není. Známej mě doporučil tuhle vychytávku http://www.abus.cz/novinky/kotva-do-pod ... s-wba-100/ má někdo zkušenost nebo taky podobnej problém jako já a jak jste to vyřešili?
Ale tam jsou kotvící prvky v betonu. Pokud to máš na parkovišti, tak to je nejspíš asfaltové. Nevím, zda by to v něm dobře drželo? Každopádně si dost odvážný, že parkuješ motorku někde uprostřed sídliště...
Kotva v podlahe moc dobry napad nie je. Klieste sa daju opriet o zem a je to len otazka sily a paky. Ak je mozne, dat to do steny. Inak by som to nehrotil - diverrsion je moto za cca 30-40 tisic, tam skor vandal. Takze plachta + kotucovy zamok s alarmom a pripadne retaz o lampu verejneho osvetlenia (ideal ale je aby retaz nelezala na zemi)
jinak kurv* řetěz ve vzduchu k rámu moto - kotva ve zdi, je opravdu minimum, abych byl jakž takž v klidu. Já tak zamykal xj i v garáži a na garáži 2bezpečnostní zámky + fabka
To je takovej problém v Praze sehnat hlídaný parkoviště a navíc krytý??? do litru měsíčně a člověk má klid??? jen to nech stát na ulici, drátovat to vším možným, hm není to dobrej nápad, přinejlepším to někdo shodí na zem
lenze garaz je ti na prd ked niekam ides. Ak chces s moto jazdit okolo komina, tak asi fajn - staci garaz, pretoze pred hospodou na to clovek vidi. Ale ak chces cestovat, dochadzat do prace a podobne, tak sa zamkom a plachtam nevyhnes
dovolím si oživit toto téma a zeptám se, jakou délku řetězu či lanového zámku využíváte pro poutání svého motocyklu ke sloupu veřejného osvětlení atp. Řeším, jakou délku řetězu koupit - dva nebo tři metry... Rád bych tak věděl něco z praxe
mam 1m retaz ABUS a pohodovo staci (zvazujeme spolu dve moto), je to velmi slusna retaz, ale vazi asi 4 kila. Dostanem ju aj pod sedlo (k zadnemu svetlu), vasinou ju ale nevozim
kombinujem s kotuovym zamkom TOKOZ, ktory pouzivam v 9/10 pripadoch ked stojim niekde dlhsie ako pol dna. A doma zakryvam plachtou. Takto uz stojime spolu so zeninym BMW v Brne uz 3 sezony