povinná výbava

povinná výbava

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-08:10

Od půlky července 2009 bude platit nová vyhláška o poviné výbyvě, kdy z ní pro motocykly vypadne povinost mít náhradní žárovky. Zkráceně z novinky.cz.
Reálný stav - pokud na mašině nebudu svítit, tak nejsem pokutovatelný, protože praskla žárovka a novou si teprve jedu koupit = tedy stav pro foto přestupek z kamery. Situace při zastavení policistou bude asi jiná.
Řekl bych že tohle opět nahrává zákony nedodržujícím střelcům. :!:
Anonymous

Příspěvekod lynx » 25.06.2009-08:23

Ten vykřičník na konci je vtipnej :lol: . Zákony nedodržující střelci :lol: :lol: :lol: pán je zřejmě komik :lol: :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-08:52

Co je na tom vtipnýho? Je to zase pěkná blbost... Stejně tak jako že v autoškole bude žák jezdit na motorce sám a instruktor za ním v autě nebo na jiný motce... Kdo tyhle kokotiny vymejšlí... Navíc je asi v zájmu každýho ty náhradní žárovky vozit, aspoň ty důležitý, protože nesvítíš - nejseš vidět a v noci nevidíš.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 25.06.2009-09:37

Pánové zkuste pro změnu použít mozek. To že nemusíš mít žárovku u sebe, neznamená, že ji tam mít nesmíš nebo že můžeš jezdit po tmě v noci. Jenom ubívá možnost buzerace ze strany PČR. Pokud mi odejde žárovka cestou, zajedu k nejbližší pumpě, když pojedu dál nebo v noci vezmu si náhradní, ale tahat se s tím pořád je opravdu zbytečný. Chce to míň žrát paragrafy a víc samostatnosti :wink:

Chotis: můžeš mi sdělit co se naučíš, mimo rozjezdu, při jízdách v autoškole, když za tebou sedí instruktor se spřaženýma řidítkama? Při současné kvalitě techniky bude i ten navrhovaný způsob nedostatečný. Dokud se do autoškoly nezařadí výuka ve stylu okruhového ježdění, budou se mlaďoši stále naprosto zbytečně rozvěšovat na švestky u silnic - čistě z neznalosti, protože dostali řidičák pouze za znalost paragrafů (třeba o povinné výbavě :P )
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod TOMMZ » 25.06.2009-10:06

hm jsem naposled měnil žárovku cca 45minut....pěknej vopruz :smt078 a ještě bych měl měnit žárovku na podsvícení tachometru, ale to je už na rozebrání celý palubky...podsvícenej otáčkoměr bude muset stačit.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-10:13

Už jsi někdy viděl, že by lidi přemýšleli? :lol: Připadá mi to jak u blbejch, takže ty žárovky budeme vozit stejně dál, jen to nebude v zákoně a kdejakej vykuk se na to bude při kontrole vymlouvat... Připadá mi to asi tak stejný, jako kdyby zrušili povinnost vozit lékárničku, ale v zákoně by zůstalo, že neposkytnutí pomoci je trestnej čin a zařiďte se podle toho... Místo aby zákon hovořil jasně, tak to komplikujou čim dál víc...

V autoškole mě jízda s instruktorem naučila třeba jezdit ve dvou. Měl asi 100kg a byla to pro mě docela škola, tim spíš po Praze, kde je jedna křižovatka za druhou. Věřim, že lidi, co to dělaj na vesnici tohle neznaj... Nehledě na docela jasnou nevýhodu - když ten žák pojede kam nemá, co instruktor udělá? Může tak akorát řvát do mikrofonu: Brzdi! ...
Ale tuším, že je stejně jedno, co tady píšu, stejně to všechno bude podle tebe špatně... Kažopádně, za mě jsou to oboje pěkný kraviny, který stav věcí jen zhoršej... Místo aby se řešily problémy, vrtá se do věcí, který léta fungujou, bohužel dlouhodobý obraz našeho zákonodárství...
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-10:16

Tom: Joo, zlatý N-ko, tam je to všechno za pár minut :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-10:43

Chotis píše:Už jsi někdy viděl, že by lidi přemýšleli? :lol: Připadá mi to jak u blbejch, takže ty žárovky budeme vozit stejně dál, jen to nebude v zákoně a kdejakej vykuk se na to bude při kontrole vymlouvat... Připadá mi to asi tak stejný, jako kdyby zrušili povinnost vozit lékárničku, ale v zákoně by zůstalo, že neposkytnutí pomoci je trestnej čin a zařiďte se podle toho... Místo aby zákon hovořil jasně, tak to komplikujou čim dál víc...

V autoškole mě jízda s instruktorem naučila třeba jezdit ve dvou. Měl asi 100kg a byla to pro mě docela škola, tim spíš po Praze, kde je jedna křižovatka za druhou. Věřim, že lidi, co to dělaj na vesnici tohle neznaj... Nehledě na docela jasnou nevýhodu - když ten žák pojede kam nemá, co instruktor udělá? Může tak akorát řvát do mikrofonu: Brzdi! ...
Ale tuším, že je stejně jedno, co tady píšu, stejně to všechno bude podle tebe špatně... Kažopádně, za mě jsou to oboje pěkný kraviny, který stav věcí jen zhoršej... Místo aby se řešily problémy, vrtá se do věcí, který léta fungujou, bohužel dlouhodobý obraz našeho zákonodárství...

jj s timhle souhlasim, muj instruktor mel cca 90kg a na krizovatce si hovel pekne ve stupackach a ja mel co delat abych tehdy se svyma 60kg zivy vahy ukociroval toho 550 Zephyra, taky se mi rizeni nikdy nedotykal, jen mi hlasil zapomenuty blinkry(to jsem z jawy neznal) :-D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-12:00

Učil jsem autoškolu na "A" a "B" tři roky. Pár stovek lidí mi prošlo rukama. Většina těch kluků i holek uměla už jezdit z domova, takže v tom problém nebyl, ale ti opravdu začátečníky si nedovedu představit, jak jede sám. to je skoro nemyslitelný. Něco vyřeší uzavřený okruh, nasbírá zkušenosti a nemá co rozbít, kromě motky a sebe, ale jak vyjede do ulice, první jízdy jsou o značkách. Nováček neregistruje stopky, přednosti, kruháč. Dívat se na žáka jak vesele projede koleje na červené signály je neskutečné, když mu nemůže učitel pomoci. Desítky zásahů denně do řízení žákům v začátku jsou zcela normální a někdy je to skutečně o život. Osobně si opravdu nedovedu představit samostatnou jízdu začátečníka na motorce v autoškole. Praktická jízda je úplně o něčem jiném než trenažer nebo uzavřený okruh. To je tak obrovský psychický rozdíl, že si to zkušený člověk nedovede představit.
Mimochodem mne napadá, proč by měl být vlastně i učitel v autě?? To je přeci stejné. Taky může jezdit sám.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-12:07

Chotis - pro dnešní zákony nehledej rozumné vysvětlení. Dělají je lidé, právníci, kteří je připravují tak, aby si nechali desítky kliček jak se jim vyhnout až budou zastupovat potencionální klienty. Prostě dnes je tendence co největší zmatek a bordel v zákonech a pak tě dobrý advokát vyseká ze všeho.
Jak psal kdysi Lynx, používat spíše zdravý rozum. To co je v zákoně ti mnohdy život nezachrání a to co tam chybí je mnohdy důležité.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-12:12

Používat jen zdravý rozum, tak zákon mnohdy i poruším, bohužel... :roll:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-12:19

Chotis píše:Používat jen zdravý rozum, tak zákon mnohdy i poruším, bohužel... :roll:

Jo, souhlas, ale vyber si co je pro tebe lepší, žít nebo dodržovat zákon i za cenu, že budeš na vozíku nebo na prkénku? Co si vybereš?
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-12:33

Já mám jasno, to bylo spíš konstatování :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-12:33

Super hulení, jen tak dál.
Anonymous

Příspěvekod Radimathor » 25.06.2009-12:43

Sakryš, to je povinná výbava tahle diskuze, to je paráda :D
Radimathor
XJ štamgast

Images: 8
Kraj: Praha
Typ XJ: ZRX1200S
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-12:46

:smt069 :smt020
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-12:56

Za pozitivní beru skutečnost, že "někdo" přidal do nadpisu další "n".
Anonymous

Příspěvekod lynx » 25.06.2009-13:04

Já beru za pozitivní, že Tridac dělal instruktora autoškoly :lol: :lol: . Ten kluk je skutečně multikulti. Ví někdo o oboru, který nedělal? :lol: :lol: :lol: :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-13:08

lynx: Jo, nikdy nekibicoval :wink: :lol:
Anonymous

Příspěvekod David Houda » 25.06.2009-13:31

To že sebou nebudeš muset vozit žárovky, neznamená že můžeš jezdit bez světel. Je to vše o penězích. Zavoláš servis ať ti to přijedou vyměnit.
David Houda
častý přispěvatel

Images: 10
Kraj: Středočeský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1997

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-15:11

lynx píše:Já beru za pozitivní, že Tridac dělal instruktora autoškoly :lol: :lol: . Ten kluk je skutečně multikulti. Ví někdo o oboru, který nedělal? :lol: :lol: :lol: :lol:

Já jsem nedělal instruktora. Jsem stále učitelem od roku 1999, jen to neprovádím aktivně a jako obživu. Doporučuji někdy zkusit, bezvadný na nervy a sebeovládání.
Jo a určitě jsem nikdy nedělal na pitevně. Nedovedu si představit co bych dělal, kdybych tě tam dostal na stůl. :smt022 :lol: :wink:
Anonymous

Příspěvekod Rix » 25.06.2009-17:47

co řešíte?????? Tři žárovky se vám snad pod sedačku vejdou takže celou debatu považuju za slabomyslný tlachání a ty řidičáky je to samý, vy už je snad máte nee tak o co jde!!! :smt011 :smt011
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-17:58

no já ti nevim... pokud tam chceš mít nářadí, lékárničku, žárovky, nějakou tu chemii (sprrej na řetězy, olej do motoru atd) tak abys podsedlovku nafouknul
Anonymous

Příspěvekod Rix » 25.06.2009-18:01

To jsou kecy,udělej si tam pořádek a vejde se ti tam i pět žárovek.
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod Anonymous » 25.06.2009-18:14

jo a možná i svačina :lol: :roll: :lol:
Anonymous

Příspěvekod lynx » 25.06.2009-19:23

Rixi tobě se to kecá, když tam máš kávovar, záchod a v suterénu ložnice :smt098
lynx