Nestartuje , XJ600 diversion 1998

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Nestartuje , XJ600 diversion 1998

Příspěvekod KAXE » 08.10.2012-21:09

XJ600 diversion 1998

Hledám ....zkouším .. a pořád stávkuje..

Jezdil jsem na diversnoj 2 měsíce . Už když jsem ho koupil trochu klepal motor při nízkých otáčkách tak do 1500 pak se zklidnil .. ale nad 1500 nebylo nic znát.
Když šla spojka do záberu klepání utichalo.

Bylo mi řečeno že to bude asi rozvoďák. Bez problémů jsem dojel do garáže. Druhý den jsem chtěl nastartovat a motor chytnul ale byl přidušenej. Když jsem ho nechal bez plynu tak chcipnu. Když jsem ho nakop podruhý tak jen tak pobulával a když jsem přidal s citem plyn zase chcípnul i bez citu .. se sytičem i bez sytiče.
Teď už nechytá vůbec. :smt011

tak jsem zkontroloval:

1. Benzín v karbcích.. byl. (vypouštěl jsem plovákový komory )
2. Zkoušel jsem svíčky. Jiskru dávali (jen na jednom válci byla svíčka mokrá o dost černá )
3. Vyměnil jsem všechny svíčky za jiné (z Fazera 600 starší)
4. Baterku jsem projistotu nabil. (byla ještě v normě)
5. Klikovku startér roztočí..
6. Vzduchový filtr OK
7. Benzinový filtr OK

Je možný že mi přeskočil při startování rozvoďák ?

Napadá někoho něco ? Moc Díky za jakoukoliv radu...
KAXE

Kraj: Královehradecký
Typ XJ: XJ600 S Diversion
Rok výroby XJ: 1998

Re: Nestartuje , XJ600 diversion 1998

Příspěvekod TOMMZ » 09.10.2012-14:24

K tomu se neodvažuju vyjadřovat, ale i normálně studený motor XJ po startu reaguje po přidání plynu chcípnutím. Zavisí to na nastavené směsi(i zda a jak je škrcené).
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod KAXE » 09.10.2012-15:34

TOMMZ píše:K tomu se neodvažuju vyjadřovat, ale i normálně studený motor XJ po startu reaguje po přidání plynu chcípnutím. Zavisí to na nastavené směsi(i zda a jak je škrcené).

Když to šlo , tak jsem startoval bez plynu .. a sytič jsem přidával až po nastartoání .. tak se to dělá ne ?
Naposledy upravil KAXE dne 09.10.2012-16:23, celkově upraveno 1
KAXE

Příspěvekod mistrhroch » 09.10.2012-15:57

Přesně jak píše Tommz
No nechci, ale asi se přiznám že jsem byl kdysi trošililinku za hlupáka :oops: .Taky jsem nevědomky kdysi startoval své bývalé XJ bez sytiče.Na poprvé to blaflo a pak už nic a jak jsem to furt točil, tak asi přechcal...
Po čase zkus se sytičem.Pokud nastartuje-netoč plynem, dokud se nezahřeje motor.
Jestli nenastartuješ-máš problém jinde... :roll:
Tož pak napiš jak si dopad ogare!
Jezdím dobře-jezdím rád...až na ty starty, rozjezdy, křižovatky, přechody, parkování...
mistrhroch
XJ štamgast

Images: 16
Kraj: Ústecký
Typ XJ: XJ+R 1300

Příspěvekod mirekm » 09.10.2012-20:14

KAXE píše:
TOMMZ píše:K tomu se neodvažuju vyjadřovat, ale i normálně studený motor XJ po startu reaguje po přidání plynu chcípnutím. Zavisí to na nastavené směsi(i zda a jak je škrcené).

Když to šlo , tak jsem startoval bez plynu .. a sytič jsem přidával až po nastartoání .. tak se to dělá ne ?

Normálně se startuje studený motor se sytičem - alespoň to tak píšou v návodu :-). A jak píše Tommz, může po přidání plynu chcípnout (ale spíš se jen zakucká). Jestli se ti to postupně zhoršovalo, viděl bych to na problém v nastavení a seřízení karburátorů, možná i elektrika. Svědčí o tom i ta černá a mokrá svíčka. Vyměnit svíčky nestačí, je taky třeba zkontrolovat stav a funkčnost kabelů a fajfek. Ve fajfkách je odpor, který občas odejde. Přeskočený rozvoďák bych skoro vyloučil (ale jeden nikdy neví :-) ).
Dokud se mi líběj holky a motorky, tak žiju :-)
mirekm
XJ štamgast

Images: 17
Kraj: Středočeský
Typ XJ: yamaha 900 Diversion a xj 550

Příspěvekod KAXE » 09.10.2012-20:40

mirekm píše:
KAXE píše:

Normálně se startuje studený motor se sytičem - alespoň to tak píšou v návodu :-). A jak píše Tommz, může po přidání plynu chcípnout (ale spíš se jen zakucká). Jestli se ti to postupně zhoršovalo, viděl bych to na problém v nastavení a seřízení karburátorů, možná i elektrika. Svědčí o tom i ta černá a mokrá svíčka. Vyměnit svíčky nestačí, je taky třeba zkontrolovat stav a funkčnost kabelů a fajfek. Ve fajfkách je odpor, který občas odejde. Přeskočený rozvoďák bych skoro vyloučil (ale jeden nikdy neví :-) ).

Dá se odpor fajfek změřit měřákem ?
KAXE

Příspěvekod KAXE » 09.10.2012-20:48

Dnes jsem se pokoušel znovu startvat. Se sytičem už od začátku. A mám z toho pocit jako kdyby párkrat proběh zážeh .. ale pak to udělá divnej dutej zvuk a chcípne to. Jako kdyby v jedný části byla zadřená klikovka a v nějaký fázy otáčení byla přidřená.. . nebo jko kdyby nějaký válce nešli fakt nevím .. :smt013 :smt013 :smt013
KAXE

Příspěvekod mirekm » 09.10.2012-21:21

KAXE píše:Dnes jsem se pokoušel znovu startvat. Se sytičem už od začátku. A mám z toho pocit jako kdyby párkrat proběh zážeh .. ale pak to udělá divnej dutej zvuk a chcípne to. Jako kdyby v jedný části byla zadřená klikovka a v nějaký fázy otáčení byla přidřená.. . nebo jko kdyby nějaký válce nešli fakt nevím .. :smt013 :smt013 :smt013

Přidřená klika ??? Asi by se to moc netočilo :D Pokud tam máš olej, tak by se přidřít neměla a pak by se to nejspíš kouslo při vyšších otáčkách.
Dokud se mi líběj holky a motorky, tak žiju :-)
mirekm
XJ štamgast

Images: 17
Kraj: Středočeský
Typ XJ: yamaha 900 Diversion a xj 550

Příspěvekod KAXE » 09.10.2012-21:37

mirekm píše:
KAXE píše:Dnes jsem se pokoušel znovu startvat. Se sytičem už od začátku. A mám z toho pocit jako kdyby párkrat proběh zážeh .. ale pak to udělá divnej dutej zvuk a chcípne to. Jako kdyby v jedný části byla zadřená klikovka a v nějaký fázy otáčení byla přidřená.. . nebo jko kdyby nějaký válce nešli fakt nevím .. :smt013 :smt013 :smt013

Přidřená klika ??? Asi by se to moc netočilo :D Pokud tam máš olej, tak by se přidřít neměla a pak by se to nejspíš kouslo při vyšších otáčkách.

Mě se to zdá taky jak blbost .. jsem bezradnej .. na tuhle teorii mě přived známej.. tak se chytám kdečeho..
KAXE

Příspěvekod Mira XJ » 10.10.2012-09:36

Pokud je jiskra, benzín a vzduch ,tak to MUSÍ chytnout. Vytáhni svíčky a nech to celé vyschnout do druhého dne. Pak namontuj svíčky ,vytáhni sytič ,startuj a mírně přidej plyn. Jinak uchlastaná svíčka někdy uplně odejde.
Ještě prošplíchni spínačku WDčkem. Jinak to že ti točí starté neznamená,že je baterka v pořádku a dává pořádnou jiskru. Startérem se má toči správně jen 10s a pak přestávka. Klidně bych startoval přes startovací káble z autobaterie. To by bylo aby to nechytlo.
Taky tady před pár lety kluk co muto nechtělo chytnout a jen to občas střelilo do laufu měl o zub špatně nastavenej rozvoďák.Jenže tu motorku už prý takto nestartující dovezl. Přeskočenej rozvoďák to ale u tebe nebude.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod TOMMZ » 13.10.2012-19:04

->KAXE

Měl by sis aspoň přečíst návod k použití. By mne nenapadlo, že je někdo schopnej startovat karburátorovej studenej motor bez sytiče. (To bude asi tim, že jsem začal jezdit v 8letech.) V nižších teplotách(kolem 0st. C) je třeba i občas upravit volnoběžné otáčky tak, aby motor po nastartování nejel třeba na 500ot..
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat

Zpět na Motor