Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!
Zdravím všechny technicky založené znalce XJ. Na mé bývalce z roku 96 se po seřízení ventilů a výměně těsnění pod krytem ventilů v YAMAZE v Ostravě udála následující věc. Při jízdě se ozvala rána jak ze střelné zbraně - motorka jede, ale na levé straně motoru se objevil olej na svíčkách, stéká do kanálku v žebrování hlavy. Podle rány jsem usoudil na prasklé těsnění pod hlavou, ale olej se tlačí asi kolem šroubu na víku krytu ventilů. Nevíte, co mohlo způsobit ten zvukový efekt?
No podle počtu najetých km od servisu. Pokud málo, tak telefonuj a reklamuj. Pokud víc, tak sundej víko ventilů a zkoukni to tam.
Teoreticky, kdyby ti prdlo těsnění pod hlavou, tak by tlak furt měl snahu fučet ven, popřípadě do olejového kanálku. Já bych tipnul něco jiného. Nyní jede normálně??? A píšeš "bývalce".. Snad ti to kupec nechce vrátit?
Prodal jsem ji kámošovi (dělá si teprve řidičák), parkuje u mě v garáži a závada se objevila, když jsem na ní jel já. Takže to musím řešit. Od servisu je najeto pár desítek km, tak to tam vrznu a uvidíme......
Myslím že ne. Osobně jsem ho měnil a dal tam předepsanou náplň - tuším 3,5 litru (měnil jsem i u bandita - tak nevím jestli to nemám pomotané ) - ale mají to tam soudruzi z japonska na motorce přímo psané.