Zadreni motoru?

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Zadreni motoru?

Příspěvekod Anonymous » 02.08.2007-08:22

Jeste nez jsem dal karbecy do servisu (a pry jsou pekne sprasene) jsem se byl projet. Ujel jsem cca 200km. Nabral benzin a pak jsem mel problem nastartovat. Pri startu jsem musel pridat plyn aby to vubec chytlo (sytic nepomahal) .... dojel jsem domu. Po chvili jsem zkousel nastartovat a motor byl asi kously ... starter jej neprotocil. Ted mi stoji motka cca 3 tydny v garazi, zkusil jsem ji nastartovat, starter motor normalne protocil. Nevite, kde by mohl byt problem? :?: :?: :?:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.08.2007-12:03

XJ neni Jawa pridreni bych se vubec nebal. 4T s nikasilem snese uplne nehorazny zachazeni co se tyce smesy. Nenastartoval si protoze, mas velky prechodovy odpory (tzv. studenaky) na ceste ke starteru nebo vybyta baterie.
Zadre se vetsinou tak, ze se neco do motoru dostane nebo nekde neco povoli a pak to udela paseku ve spalovacim prostoru. Coz je dorovazeno strasnejma zvukama co jsou vyrazne slyset i pres prilbu.
Pokud jde motorka roztlacit, tak je to starter.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.08.2007-12:23

hm, hm ... baterka je O.K. divne je, ze kdyz jsem se pokusil nastartovat, tak to znelo, jak, kdyz se neco zasekne .... a jeste divnejsi je, ze po 14 dnech stani, se starter choval normalne. Tak mne napadlo nemohlo to byt prehratim motoru?
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 02.08.2007-14:41

Podle me je to stejny co jsem mel ja, prechodovy odpory na vedeni ke starteru. Relatko me delalo jen stisk cvak, postit cvak
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.08.2007-06:19

Havlis píše:Podle me je to stejny co jsem mel ja, prechodovy odpory na vedeni ke starteru. Relatko me delalo jen stisk cvak, postit cvak

a co pomohlo? vymenit kabliky?
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.08.2007-07:13

Mě nechtěla zaskočit kolečka startéru, takže při zmáčknutí tlačítka se se ozvala jen kovové lupnutí-rána a nic. startér poskočil a nic se dále netočilo. Většinou pomohlo popojetí motkou a hrknutí na 1. aby se kolečka navzájem posunula. Následně problém vyřešilo povolit a znovu utáhnout startér, usadil se do trochu jiné polohy a vše bylo OK. A taky to dělalo jen někdy.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.08.2007-07:42

diky, to by mohlo byt ono ... zkusim to .... faktem je, ze kdyz se mi to stalo poprve ... tak skubnuti s motkou se zarazenou jednickou pomohlo ... :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.08.2007-09:27

zkus ten starter. Pokud to bude v drátech, ozvi se. Mrknul byc se Ti na to. Je to můj Job.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.08.2007-11:08

George píše:zkus ten starter. Pokud to bude v drátech, ozvi se. Mrknul byc se Ti na to. Je to můj Job.

Diky za nabidku, mozna ji vyuziju :wink: ... a za odmenu ti vylestim jeden svod ... :D ... budu v tom mit praxi :D
Anonymous

Zpět na Motor