od Mira XJ » 09.06.2012-20:17
Ano, 185km/h je normální. Stačí se mrknout do Velkého TP a tam je napsaná maximální konstrukční rychlost. Plus mínus 10km/h to sedí s realitou - záleží v jaké kondici je motor,jakej buřt sedí na motorce,jakej je vítr,jakej je protivítr, jaká je vlhkost vzduchu,jaká je teplota okolí, jakej je benzín,jaký je terén. U této motorky není max. rychlost rozhodující,páč tě na maximálce utáhne i filcka. Tato motorka je o lehkosti,ovladatelnosti.Když jsem s XJ600S z dloooouhého kopce dostal 200km/h ,tak to byl adrenalín jak blázen.(Zalehlelej,padám z kopce, mám problém se udržet v pruhu,atd.) Teď mám jinou motorku, kde 200km/h je mžikem. Jezdím do alp s kamošem co má moje bývalé XJčko. Tam nám v pohodě stíhá,dá se říct že dokáže ujet i 15Okoňové motorce právě díky ovladatelnosti v zatáčkách. Loni v Alpách jsme si motorky z legrace přehodili.S XJ jsem jel svižněji a pánové se silnějšíma motorkama měli co dělat.Ale jakmile jsem vjel na dálnici nebo delší rovinku,absolutně bez šance. Prostě nedoporučuju řešit maximálku, u této motorky je to o ničem a jakékoliv zvyšování výkonu je finančně nerentabilní.I kdyby jsi zvýšil výkon o 10 koní zvedneš maximálku tak o 5-8km/h. Za 55tis. koupíš FZS 600 r.v. 2002 ,která je o mnoho vyspělejší.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!