Otáčky, spojka, ractání.

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Otáčky, spojka, ractání.

Příspěvekod karlos » 03.04.2007-11:16

Zdar doktoři,
mám tady pár otázeček tak jsem to tak nějak shrnul a pokud někdo ví jak to poléčit budu rád: (motorka je po seřízení karbeců a ventilů)

1, otáčky na volnoběch cca 1.300 OK?

2, když řadím, celkem tam ty kvylty kopu. Nejde to nijak těžce, přirovnal bych to k řazení na Jawě 350, prostě takové hlučné cvaknutí. U japončíka bych čekal hezčí průběch. Spojka je po seřízení.

3, když jedu třeba na 5-ku 80km a uberu plyn, tudíž brzdím motorem, ozývají se pravidelné rány. Řekl bych, že je to od řetězu jak mlátí do rámu, ale proč to dělá? Řetěz mě seřídili v servisu. Ale dělalo to i předtím.

díky
Kdo to nikdy nezkusil, tak neví, o čem to je...
karlos
častý přispěvatel

Images: 5

Příspěvekod Jiri BN » 03.04.2007-11:22

Ty rány pokud jsou opravdu od řetězu bude dělat špatně našponovaný nebo nepravidelně vytahaný řetěz. Máš na začátku kyvky(u čepu) pod řetězem tu gumu?
Jiri BN
XJ štamgast

Images: 10

Příspěvekod Mira XJ » 03.04.2007-20:11

Teda řazení jak u jawy 350 - no nevim. Asi se to bude chtít naučit řadit. :D Chce to líp sehrát ruce a nohu. Pak stačí jen jemňe tˇuknout a je to tam. Teda kromě jedničky.

Ty rány budou opravdu od toho řetězu. Mrkni v jakém stavu je ta guma co je kyvce. Pokud je probroušená,tak kup novou. (cca 600,-)
Vyzkoušej si na hlavním stojanu pootáčet kolem a zjišťuj jak je volný řetěz při tom pootáčení. Pokud je v určitých polohách více napnutý, tak je vytahaný a budeš ho muset vyměnit.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod karlos » 03.04.2007-21:16

Mira XJ píše:Teda řazení jak u jawy 350 - no nevim. Asi se to bude chtít naučit řadit. :D Chce to líp sehrát ruce a nohu. Pak stačí jen jemňe tˇuknout a je to tam. Teda kromě jedničky.

No myslím si, že řadit celkem umím :smt082 Jezdím sice je nějakou tu dvacku, ale snad jsem se to za tu dobu naučil. Je fakt, že jsem měl až na vyjímky samé české výrobky. Kdysi jsem vlastnil BMW a tam byl problém vůbec cítit kvalt při řazení. Trochu mě to u XJ překvapilo. OTIS na ní jel a nic neříkal tak nevím.
Nechceš se s náma projet v neděli? Napsal jsem OTISovi a tímto mu vzkazuju, že to může být i delší, ale 800km je fakt moc.
karlos
častý přispěvatel

Příspěvekod Mira XJ » 04.04.2007-06:53

Nene vyjížďka nebude. V neděli budu makat na baráku.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod OTIS » 04.04.2007-07:50

Mě nepřipadaly ty kvalty nějak moc těžko a nic sem neslyšel, protože byl kurevský větr. Tys jel na mojí tak mohls porovnat sám.
Ale uvědom si, že ta tvoje mašina může mít nakrouceno klidně 100 tis, a taky s ní nemuselo být zacházeno jak v bavlnce.
Možná by pomohlo jak píšou tady: http://www.denicol.cz/txt_denicol_olej1.htm

U motorů, které jsou v horším mechanickém stavu a s vyšší spotřebou oleje, lze použít olej s vyšší viskozitou, která do určité míry vymezí vůle, sníží hlučnost, spotřebu oleje, zklidní běh motoru a může zvýšit výkon motoru.

Co se týká vyjížďky, možná by jel "Zbyňa", který po mě chtěl taky projet strojovnu. Je zhruba stará jako ta tvoje, že bys to porovnal u něj.

Cíl by mohl být přehrada Seč a okolí, souhlasíš předběžně? - že bych založil nové fórum a třeba by se někdo ze odtama přidal.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 04.04.2007-09:16

Zdarec,v tu nedělu bych jel s vama aby sme to porovnali,bohužel ale nemůžu moc daleko,páč nemám motorku ještě přihlášenou :( takže bych se někde musel od vás oddělit.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 04.04.2007-09:52

Já bych si to představoval nějak takto, ty by ses mohl přidat v D. Kounicích.

Obrázek
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod karlos » 04.04.2007-10:53

Mira XJ píše:Nene vyjížďka nebude. V neděli budu makat na baráku.

To máš z toho jakej život vedeš a s kým se taháš. :lol: Jinaks mohl s námi na vyjížďku.
karlos
častý přispěvatel

Příspěvekod karlos » 04.04.2007-10:59

OTIS píše:Co se týká vyjížďky, možná by jel "Zbyňa", který po mě chtěl taky projet strojovnu. Je zhruba stará jako ta tvoje, že bys to porovnal u něj.

Cíl by mohl být přehrada Seč a okolí, souhlasíš předběžně? - že bych založil nové fórum a třeba by se někdo ze odtama přidal.

Jo, jo, klidně nový fórum, cíl ideál, km ideál. Jde vidět, že jsi profík. Určitě s tou nedělí počítám, tedy pokud nebude pršet.

Co se týče toho řazení - když zařadím 1 a motorka trochu poskočí je to normál. Když řadím 2,3 ... tak motorka samozřejmě neposkočí, jen je tam ten efekt z 1, mám na mysli takové to tvrdší přeřazení. No uvidíš v neděli.
karlos
častý přispěvatel

Příspěvekod Jarek » 04.04.2007-17:16

Nazdar chlapi, můžu sváma? Pěkná projížďka by bodla.
Jarek
občasný přispěvatel

Images: 8
Typ XJ: XJ 900 N
Rok výroby XJ: 1986

Zpět na Motor