Zdravím,
Dnes,jako každý jiný den odjíždím z práce na mém Xj6,2010. Všechno se zdálo být úplně v pohodě, jako každý jiný odjezd z práce,ale sotva ujedu cca 80 metrů, a zničehonic cítím, že mi nejde zařadit vyšší převodový stupeň. Zkouším podřadit a zase zařadit s úmyslem opět zařadit onen vyšší stupeň. Ale bezúspěšně.
Nakonec to dopadlo tak, jsem ''zůstal viset'' pouze na ''dvojce'', a ať dělám,co dělám,nemůžu zařadit výš, ani níž. Ani neutrál.
Na dvojce jsem tedy dojel až domů.
Opravdu nevím, jak to popsat, ale ta ''dvojka'' je jakoby ''uvězněná''. Sotva kopnu kvalt nahoru,jako kdybych kopal do prázdna bez absolutní odezvy . To samé kdybych kopal níže. Nemůžu řadit!
Řadící pákou nelze nic dělat. Jediná dráha,s kterou dokážu řadící pákou hýbat je pouze vůle mezi kvaltama. Až na to, že kvalt nelze zařadit.
Lépe to nedokážu popsat.
Za zmínku ještě stojí-ale to s tím možná nesouvisí, že když jsem na cestě z práce zkoušel kde co, aby byl problém vyřešen, tak mi motka nešla nastartovat. Úmyslně jsem jí vypnul, a chtěl znova nahodit. Mé tlačítko nastartování bylo jako kdyby pro parádu. Ani jsem neslyšel startér,ani kontrolky,že by něco dělaly.
Ale po pár desítkám minut, mě poslechla, a naskočila se zařazenou ''dvojkou''.
Nikdy předtím-a ani náznakem se k tomuto problému motorka nikdy nepřiblížila. Byla vždy poslušná a bezporuchová.. Až teď.
Poradil by mi někdo co s tím prosím?