Jarda.XJ600N píše:Zdar Chlapi,
vim že se tu toho ohledně škrcení napsalo opravdu dost, ale přece jen se chci poptat:
Dle TP mám 37Kw verzi a maximálku jsem z ní zatím dostal jen 150km/h (jak v jednom tak ve dvou) a víc ani 1km/h. Někde jsem tu četl že by to mohlo mít přiškrcenej vzduch.
Rozdělal jsem airbox a na gumovejch nátrubcích co jsou přitaženy na karbece jsou takový zahnutý hrdla nakonci trochu rozšířený.
Nevíte někdo jak má zevnitř vypadat neškrcený 54Kw airbox???
Nebo jestli se nemusí trochu obohatit směs???
.. já mám teď už opravdu ověřenou neškrcenou verzi a žádný zahnutý hrdla v airboxu nejsou. Je tam jen a jen airbox bez hrdel.

.. dle mého skromného názoru bych soudil, že pokud odstraněním překážky otevřeš karburátoru přívod vzduchu tak, aby bylo možné nasát větší objem, logicky budeš muset upravit i bohatost směsi tak, aby nebyla chudá... bohatá směs ničemu nevadí, je to vlastně jen plýtvání benzínem, ale chudá směs může vážně poškodit vnitřek motoru. Chudá směs totiž způsobuje předčasné samovolné detonace ještě před zážehem směsi svíčkou, čímž jednak snižuje efektivitu a tím i výkon a druhak tím zvyšuje pracovní teplotu ve válcích, které to samozřejmě ne vždycky dokážou ustát v pořádku...
.. být tebou se do toho odškrcení nepouštím sám doma, bude totiž potřeba kromě odstranění těch hrdel v airboxu ještě natryskovat a seřídit karbce.. což bych rozhodně svěřil člověku, který tomu dobře rozumí..
.. no a pak se taky nabízí myšlenka, proč rovnou nepořídit otevřené sání a nějaký z tryskových kitů, které umožňují zvýšení výkonu nad rámec plně odškrcené sériovky.. na stránkách DK racingu jsem si o tom přečetl pár řádků a celkem tohle řešení zvažuju... cena za kompletní kit je 3500,-...