Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!
Ahoj, nechal jsem si dovézt XJ 600N r.v. 1999. Po výměně oleje a filtru jde blbě řadit 2. Před výměnou jsem ujel pár km a řadit šlo v pohodě. Podle rad na foru jsem dal olej Motul 5100 Ester 10W40. Podle manuálu má být 20W40 (nad 5°C, ale ten jsem nesehnal). Nemám rači koupit třeba Motul 3000 4T 20W50?
Olej máš zcela v pohodě, v tom problém určitě nebude. 10W40 je oproti 20W40 lepší (řidší) při nižší teplotě, při provozní teplotě jsou rovnocenné. 20W50zase snese vyšší zatížení při vyších provozních teplotách a to xj nepotřebuje. Problém bude jinde.
Ok, díky. Ale právě že před výměnou to bylo v pohodě a po výměně oleje a filtru jde trošku hůř jen 2ka. Nic jiného jsem na motorce neměnil ani nenastavoval.
Nepíšeš jak hůř, tak se to těžko posuzuje. Pokud by měla výměna oleje vliv na spojku (přilepená) šla by ti špatně i jednička a trojka a většinou blbě neutrál. Na nic jinýho nemůže mít výměna oleje vliv. Tu spojku si zkontroluj, jestli ti správně vypíná.
Po ujetí cca 300 km tam jde dvojka pořár prostě hůř. Před výměnou to jen cvaklo při přeřazování a po výměně to jde prostě jakoby lehce "přez zuby". Při řazení z 3 na 2 to je v pohodě ale z 1 na 2 to vázne Ostatní kvalty jdou naprosto v pohodě, neutrál taky. Moto má najeto 25k.