Nejde jiskra na žádnou svíci. -xj600

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Nejde jiskra na žádnou svíci. -xj600

Příspěvekod Anonymous » 07.07.2009-06:27

:D Zdravím všechny. Mám krásný problém.Moje XJ600 r.v.1990 při běžícím motoru náhle zhasla a nešla natočit.Zjistil jsem že nejde jiskra ani na jednu svíci. Vše jsem prolezl,rozpojil a a zpět zapojil a nic,nic.Startér točí jako blázen a svíčky jsou bez jiskry.Tak tedy POMOC !!!
Zdravím všechny.
Zdeněk :shock:
Anonymous

Příspěvekod Jarek » 07.07.2009-06:57

Ahoj,
pravděpodobně bude přerušenej kabel od čidla kh. a nebo + k cívkám, není totiž moc pravděpodobné že odejdou obě cívky naráz. Nejdřív zkus jestli při zapnutým zapalování jde šťáva do cívek, pak proměř cívky, a při točícím startéru jestli čidla dávaj impuls.
Jarek
občasný přispěvatel

Images: 8
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: XJ 900 N
Rok výroby XJ: 1986

Příspěvekod Anonymous » 07.07.2009-08:37

Jarek píše:Ahoj,
pravděpodobně bude přerušenej kabel od čidla kh. a nebo + k cívkám, není totiž moc pravděpodobné že odejdou obě cívky naráz. Nejdřív zkus jestli při zapnutým zapalování jde šťáva do cívek, pak proměř cívky, a při točícím startéru jestli čidla dávaj impuls.

Děkuji za Tvoji pomoc.Nyní jsem mimo a tak to budu prověřovat v sobotu.Jen se děsím kolik tak stojí to čidlo kh.Má zkušenost je že odejde vžy to co je drahé.
Zdeněk :D :twisted:
Anonymous

Příspěvekod Jarek » 07.07.2009-10:07

To čidlo samo o sobě asi neodejde (je to jen cívečka zalítá v plastu) ale spíš kabeláž k němu.
Jarek
občasný přispěvatel

Images: 8
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: XJ 900 N
Rok výroby XJ: 1986

Příspěvekod Anonymous » 07.07.2009-13:16

Cidlo nema sanci odejit, jak uz je tady napsany, je to indukcni, takze civecka, ze ktery leze napeti. Tenhle problem delava relatko spinajici okruh civek-funkce chcipaku, nebo vakl v kontaktech CDI, muze bejt treba unavenej faston v konektoru a rozpojeni/spojeni nepomuze, nebo treba vadna spinacka. Tipoval bych to ale na ten chcipak, relatko rozepne a tocit muzes do haleluja
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.07.2009-06:37

Jindra píše:Cidlo nema sanci odejit, jak uz je tady napsany, je to indukcni, takze civecka, ze ktery leze napeti. Tenhle problem delava relatko spinajici okruh civek-funkce chcipaku, nebo vakl v kontaktech CDI, muze bejt treba unavenej faston v konektoru a rozpojeni/spojeni nepomuze, nebo treba vadna spinacka. Tipoval bych to ale na ten chcipak, relatko rozepne a tocit muzes do haleluja

Jasně,už jsem vlastně o tomto problému slyšel.Můžeš mě napsat kde se to relátko chcípáku nachází alespoň přibližně.....Kamarád to jednou řešil,motorka taky přestala pálit na svíce při nastartovaném motocyklu a nějak to propojil natvrdo.Dík za zprávu. Zdeněk :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.07.2009-08:34

To chce stahnout servisni manual, ja mam starou 650 a ta ho ma vzadu pod nadrzi, po otoceni klickem musi cvaknout nekde relatko, tak to je ono a stejne tak pri prepnuti chcipaku .... chce to zkontrolovat jak dobre spina, jestli nema opaleny kontakty, pak vymenit a prostrikat konektor od cidla na klice aby se tam neztracelo napeti
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.07.2009-17:53

Jindra píše:To chce stahnout servisni manual, ja mam starou 650 a ta ho ma vzadu pod nadrzi, po otoceni klickem musi cvaknout nekde relatko, tak to je ono a stejne tak pri prepnuti chcipaku .... chce to zkontrolovat jak dobre spina, jestli nema opaleny kontakty, pak vymenit a prostrikat konektor od cidla na klice aby se tam neztracelo napeti

Děkuji a rozhodně napíši jak vše dopadlo.
Zdeněk
:D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.07.2009-20:35

Jindra píše:To chce stahnout servisni manual, ja mam starou 650 a ta ho ma vzadu pod nadrzi, po otoceni klickem musi cvaknout nekde relatko, tak to je ono a stejne tak pri prepnuti chcipaku .... chce to zkontrolovat jak dobre spina, jestli nema opaleny kontakty, pak vymenit a prostrikat konektor od cidla na klice aby se tam neztracelo napeti

Tak tedy POMOCT SMRT.
Dle zdělení mého mechanika nastala smrt řídící jednotky.
Anonymous

Zpět na Elektrika