Divné blikání blinkru - xj600s/n 900...

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Divné blikání blinkru - xj600s/n 900...

Příspěvekod Anonymous » 05.04.2009-08:27

Zdravim vas vsechny. Jsem tu novy-nedavno jsem koupil XJ600 diversion r.v.1999. S motorkou mam jeden jediny problem. Po zapnuti blinkru, to blika chvilinku normalne (1xblik / sec ) a pak zacne pomalu zrychlovat az ve vysledku zacne chvilku blikat opravdu rychle ( 3-4 bliky / sec) . Po chvilce rychleho blikani to zase spadne a blika normalne. Mate nejake napady co s tim? Dekuji...
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 05.04.2009-09:51

V podstatě jsou tři možnosti.
1 - špatná žárovka, nesvítí naplno, špatný spodek žárovky, když se ohřeje, rozbliká se.
2 - špatný kontakt v blinkru u žárovky ta patice, to jsem měl také a jen to jiskřilo ale neblikalo naplno.
3 - špatný přerušovač.
Když není odběr proudu takový jaký má být, přerušovač zrychlí. To se mi stalo v blinkru když byl špatný kontakt v patici žárovky. Měl jsem i povysunutý kabel připojení v blinkru. Občas to blikalo a občas rychle.
Anonymous

Příspěvekod Racek » 05.04.2009-10:01

Záleží taky jestli máš origo blinkry , jestli ano , tak se podívej na žárovky kolik mají Watů. Tuším by měli mít 21W ale nejsem si jistý jestli to tak u XJ má opravdu být ...já už origo nemám.
Jinak čím víc Watů tím pomaleji a přesněji to bliká , takže jestli tam máš třeba 5W , tak je to nic moc a je to rychlý interval.
A nebo je něco s přerušovacím relé.
Racek
častý přispěvatel

Images: 1

Příspěvekod Anonymous » 05.04.2009-19:17

já bych tipnul na přerušovač.
pokud by byl někde mizerný kontakt bylo by to na svitu žárovky vidět, navíc by to bylo nepravidelný.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.04.2009-06:36

diky za rady... doufam ze to dam do poradku...kdyby neco tak se ozvu
Anonymous

Zpět na Elektrika