Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!
Zdravím všechny,koupila jsem si do svého pokladu iridiové svíčky. Vřele doporučuji,sníží spotřebu o 0,5 l/100 Km a zvýší výkon přibližně o 2-3 koníky. Na jízdě je to dost znát. Jedna svíčka stojí cca 700 Kč, ale fakt se to v krátké době vrátí (pokud ovšem nejezdíte jednou za rok a to ještě omylem )
Oooo,sorry,ja zapomněla,že tady je trochu jiná kategorie lidí Většina lidí kolem mě neví,co je iridium. Ty svíčky mám dva roky,čemuž by ta cena odpovídala,ale protože jsem tyhle stránky objevila nedávno, napsala jsem to teď. Příště se polepším
tak budu obědnávat IU24 což by měly být podle katalogu na mý XJ ( http://www.globaldenso.com/PLUG/search/index_euro.html ). Jen mě dost zarazila cena, na Ebay 10doláčů / kus což je bomba kdyby někdo chtěl můžu mu vzít taky
K té ceně- třeba alternativa od NGK (CR8EIX) stoji 7.8$ a v Evropě se prodává kolem 17€, u nás ještě dráž. Přidal bych se, ale už je mám. Jaké budou další náklady když to objednáš na tom ebay?
Na objektivní zkušenosti by to chtělo přesná měření či porovnávaní a toto nedělám. Na odpověď kolik vydržely ti snad odpovím později. Kolega na FZS je měl asi 44tis.km, moto už nemá tak nevím jak to dopadlo dál.
jen mě stále zaráží cena poštovného. Když posíláš balík po našich končinách tak to je za 90. Poštovné ze států jsem obvykle paltil kolem 10$, když si představím kolik by to stálo poslat od nás tak mě jímá zlost
Ja jsem ted v zime kupoval z britskeho Ebay... Cena i s postovnim za 2 kusy cca. 17,25- GBP. Pri kurzu 29,50- Kc za 1,- GBP to taky neni spatna cena. Tady odkaz primo na ten obchod: http://myworld.ebay.co.uk/uk_bulb_co/
Tak mám na nich najeto 50 tis. a v zimě je už vyměním. Ne že by nějak zlobily, ale toto by měl být prý interval pro výměnu. Tentokrát koupím tyhle http://www.motorkar.net/bosch-elektrika ... 70000.html , protože to je za cenou, kterou bych si tak nějak představoval za svíčku jako rozumnou a oproti iridiovce už dosti velký cenový rozdíl.
OTIS dík za tip, právě přemýšlím, že by nebylo špatné vyměnit svíčky (kdoví jak tam jsou dlouho). v současné době mám ngk cr8e, což je bratru cca 200-250 kč za kus, iridiové mi přijdou více než drahé a tak hledám levnější adekvátní náhradu, mě stačí, když budou fungovat tak jak mají...
Ty iridiovky by měly zlepšit chod motoru, ale nepoznáš to nijak citelně. Třeba ti uspoří nějaké palivo, ale ta úspora bude pro tebe nějak významná až po x-tisících km... Jinak co se týká různých výrobců, jsou to všechno renomované značky, snad bude kvalita svíček srovnatelná. Ale nejlepší vyzkoušet sám a udělat si vlastní názor
děkuji, nicméně iridiovky si kupovat nebudu. co jsem se bavil s klukama co je měli na jiných strojích, tak defakto nepoznali rozdíl...proč tedy utrácet, že ...nižší úsporu nejdříve hledat v pravé ruce
-Pokud si nehlídáš spotřebu, klidný chod motoru a někdy i to co leze z výfuku - tak rozdíl nepoznáš. -Ovšem pokud tam dáš opravdu nějaké šitky, nebo svíčky na jiný typ motoru - tak to by měl poznat i laik...
P.S. : Při prohlížení různých typů svíček jsem narazil i na interval výměny po 100 000km!To de.
Jezdím dobře-jezdím rád...až na ty starty, rozjezdy, křižovatky, přechody, parkování...
codyk píše:co jsem se bavil s klukama co je měli na jiných strojích, tak defakto nepoznali rozdíl...proč tedy utrácet
No právě, to je to, že každý očekává nějaké citelné zlepšení. Budu jen teoretizovat... ale třeba to ušetří 5kč na jednu nádrž. To je samozřejmě směšná částka, ale spočítej si to na 50tis km. a pak už se ty svíčky minimálně zaplatí. Těžko to dokážeme prokázat, buď tomu věříš nebo ne.
tak to jste mi docela nasadili brouka do hlavy, myslím, že ještě počkám s koupí a pořádně to promyslím ... v rámci zimní údržby mě čeká řetězová sada, filtry, olej, snad i svíčky, zkontorlovat šroubky ... příští rok, jestli to dobře dopadne bychom s ženuškou frčeli do řecka, když padne řecko tak istrie a itálie ... kéž by, vše je jen o penězích a těch je poslední dobou žalostně málo